Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megnéznétek a szülési csomagun...

Megnéznétek a szülési csomagunkat? Nem tudom, elfelejtünk-e valamit vagy éppen viszünk-e be felesleges dolgokat.

Figyelt kérdés

A kórházban ezeket biztosítják mindkettőnknek:

- törölköző, köntös, textilpapucs

-evőeszközök,poharak

-élelmiszerek, italok+ napi 3X étkezés (kivéve nekem császár napján, de a férjemnek ugye végig)

-hálóing, betétek nekem

-újszülött ellátáshoz: ruházat, mellszívó, mérleg, pelus, tápszer, csecsemőápolási szerek

-fürdőszobai alapfelszerelés (wc papír, kéztörlő, stb.)

Amit mi vinnénk be pluszban:

- mindkettőnknek zuhanyzóba papucs

- férj: zokni, alsónaci, "szép" ruha, pizsi, kindle, notebook, fülhallgatók

-babának: hazafelé ruha+1 pelus és egy betét nekem

-tisztálkodási csomag: fogkefék, fogkrém, fültisztító, füldugó,szemfedők,arckrém,pzs,deo,tusfürdő,sampon,arckrém,hajcsat,fésű,hajgumi

-eldobható bugyik és hasfogó nekem

-babának hazafelére bundazsák+hordozó

Eszetekbe jut bármi, amire még szükségünk lehet a 3-4 napban benn? Vagy olyan, amit egyikünk sem fog használni valószínűleg? (még sosem szültem, szóval nem tudom, mi a felesleges)

A férjem nem akar hazautazgatni cuccokért a 3-4 napban, amíg benn leszünk.:)

36hkm (2 hét múlva lesz a szülésem)

Nagyon köszönöm a válaszaitokat!

2016. febr. 18. 09:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

10: be is tettem a pelenkázó alátétet! mármint, egyelőre csak a csomagunkba.:)

és, tudod, a lepedőcseréről, mivel ez Magyarország, bármennyit fizethetsz, nem garantálja semmi a rendes ellátást, nem?:)

2016. febr. 18. 10:19
 12/20 anonim ***** válasza:

első és második vagyok: eszembe jutott, hogy ami nekem nagyon fontos volt, az a nagyon jó minőségű melltartó betét és a nagyon jó szoptatós melltartó. A másodiknál iszonyúan kisebesedett a mellem és ebből a harmadiknál sem tanultam, de a negyediknél nagyon készültem. :D

A szoptatás sikeressége pedig nem szerencse kérdése, nagyon minimális az az eset, amikor szervi baj van a háttérben.

A Tena ladyt azért írtam, mert az összes többi betét nem volt képes a vérzést, ami az első napokra jellemző felfogni és nagyon kényelmes. Nekem abban mákom volt, hogy csak az első kettőnél vágtak, a többinél kértem gátvédelmet és az ötödiknél is fogok, így már szülés után tudtam ülni, de attól még azért kicsit érzékeny volt.

Ennyi jutott eszembe.

2016. febr. 18. 10:30
 13/20 anonim ***** válasza:

Császár után általában kisebb mértékű a vérzés, mint a természetes szülésnél. Nekem mindkétszer csak az első napra kellett hatalmas betét, utána elg volt a sima éjszakai kb.2 napig, itthon pedig csak normál méretű betéteket használtam.

Már írta valaki a bimbóvédőt, nekem is emiatt szaladgált csak a Férjem. Pedig én vittem be, de nem tudta bekapni azt a méretet az újszülött babám, a Phillips avent-ből létezik kisebb típus, az vált be.

2016. febr. 18. 10:54
 14/20 anonim ***** válasza:
Babinak textilpelus, neked melltörlő kendő, hogy ne kelljen minden szopi utàn-előtt mosogatni a cicit, màr ha szoptatni fogsz, esetleg melltartóbetét. Szoptatós melltartót ìrtad?
2016. febr. 18. 12:05
 15/20 A kérdező kommentje:
Ja igen tenyleg!a melltarto:) nagyon koszonom, amiket irtatok. A taxi ugy fog alattunk megroggyanni, mint a regi Daciak a farakás alatt:))
2016. febr. 18. 14:07
 16/20 anonim ***** válasza:
Én nedves törlőkednővel és egy kispárnával egészíteném ki a listát. Ez utóbbi nélkül létezhetetlen, hogy jót aludjak és ki tudja, hogy a kórházban adnak-e.
2016. febr. 18. 19:51
 17/20 anonim válasza:
51%
Szia. Én bent elkezdtem inni a tej elválasztást segítő teát. Nekem akkor azt mondták legalább napi 4-et igyak.Laktoherb patikákban mullerben dmben kapható. A másik folyékony szappan nem tudom az is felszereltség közé tartozik a kórházban de hasznát vettem. :) könnyű szülés. :)
2016. febr. 21. 01:26
 18/20 A kérdező kommentje:
17: remélem, azért a folyékony szappan csak beletartozik a fürdőszoba felszereltségébe ennyi pénzért:))
2016. febr. 21. 08:37
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

#17:

laktoherbbel csak óvatosan! elég sok babának okoz hasfájást.

2016. febr. 22. 08:01
 20/20 A kérdező kommentje:

tanulságként leírom, hátha valaki idetéved:) ami hasznos lett volna, de nem volt: Raffaello, mert a reggelit túl későn, 9 körül hozták.:)

ami felesleges volt: nekem zokni, mert annyira meleg volt a szobánkban, hogy az anyagpapucsban járkáltam. sampon, mert nem mostunk ott hajat. haskötő, mert a kórházban is lehetett venni és az legalább jó méret volt.

ami a leghasznosabb volt életviteli szempontból: laptophoz fülhallgató elosztó, mert a baba nehezen tolerálta a sorozatot, amit néztünk.

ami a leghasznosabb volt babának: kesztyű, mert nagy körme volt (ezt mi már előre is tudtuk az uh-ból,de érdemes felkészülni)

2016. márc. 12. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!