Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha egy időben lenne: szülés...

Ha egy időben lenne: szülés apaként vagy tanú testvérnek esküvőn?

Figyelt kérdés

Férjem nővére ma hívott, hogy férjhez megy, az esküvőt pont azon a napon tartják, amelyikre ki vagyok írva szülésre. A férjem lesz a tanúja. Ha pont akkor lenne a szülés, elvárhatom a férjemtől, hogy azt válassza az esküvő helyett? Eddig apás szülést terveztünk. (Sógórnőméknél is jön a baba, azért akarnak gyorsan összeházasodni míg nem látszik.)

35 hkm

2016. febr. 22. 13:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
19. Nekem egy igen gyors szülésem volt (legalábbis az ismerősökéhez viszonyítva), az első fájástól a gyerek felsírásáig 9 óra telt el, ebből csak az utólsó hármat töltöttük kórházban. Nem mondom, hogy előtte végig őszinte volt a mosolyom, de 3-4 órán keresztül tök jól elvoltam a férjem nélkül. El is zavartam aludni, hogy legalább egyikünk kipihent legyen. És képzeld, az a "szemét görény" képes volt aludni. :D
2016. febr. 23. 10:43
 22/28 anonim ***** válasza:
65%

Itt senki nem szemét görényezett le senkit - eddig, kedves utolsó. Én főleg nem tennék ilyet más férjével kapcsolatban. Mindenki el tudja dönteni, hogy mire van szüksége, egyedüllétre, vagy intenzív jelenlétre a másiktól, és ha az anya elküldi pihenni a férjét, akkor provokáció ugyanabban a mondatban a szemét görény kifejezéssel élni.

Arról írtam, hogy _én_ hol és mikor számítanék a férjem segítségére és támogatására, és hogy _én_ kiakadnék, ha ide-oda loholna, vajúdás közben. És nem is arról írtam, amikor még 9 óra van hátra a baba megszületéséig (bár sem az anya, sem orvos, sem bába meg nem mondja neked előre, hogy pontosan hány órád van még), és _otthon_ vagytok.

Én egyébként az első fiamat 2 és 3/4 óra alatt szültem meg az első, számomra is érzékelhető fájástevékenységtől számítva, 10 percre voltunk a klinikától szerencsére, szóval talán ezért gondolkodom úgy, hogy ha velem szeretne lenni, akkor legyen velem, már ne mászkáljon sehová, amikor vajúdni kezdek.

2016. febr. 23. 11:03
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
A Kérdező az utolsó heteiben járó kismama, szóval a családja valószínűleg hónapok óta tisztában van a kiírt dátummal. Nem pofátlanságnak mondanám, de nem is elegáns megoldás, hogy pont arra a napra rakták az esküvőt, ráadásul a leendő apukának elég fontos szerepet szánnak. Apuka helyében kerek-perec megmondanám a testvérének, hogy legyen B terve arra a napra.
2016. febr. 23. 12:30
 24/28 anonim ***** válasza:

rövidke hozzáfűzni valóm lenne: nálunk nem kérték a tanuk adatait előre, a ceremónia előtt negyed órával kellett bemutatni hogy van érvényes személyi -2012ben, azóta nem tudom hogyan van.

a második fiam első fájastól számítva 45 perc alatt született meg. apa konkrétan nem ért be pedig egyből hívtam és sietett.

írd majd meg hogy alakult végül. boldog babázást nektek :-)

2016. márc. 20. 22:22
 25/28 anonim ***** válasza:
54%

Nyilván a szülés a fontosabb ráadásul elég lehet tudni kb. mikor fogsz szülni. Elvarhato lett volna szerintem, hogy az esküvőt a kiirt idopontod után minimum egy hónappal teszik de inkább 2 hónap. Egy esküvőn kb semmi sem múlik, hogy egy-két hónappal később van, a szülés ideje viszont nem igazán módosítható.

Azért egy családban illene ennyire tekintettel lenni egymásra. Ha választani kell akkor persze, hogy a szülés a fontosabb de ne kelljen már választani! A testvér esküvője sem éppen kis esemény.

Az meg, hogy jön a baba náluk.. Na és akkor mi van? Kit zavar? Akit zavar és beszól miatta az majd a gyerek születése után is vissza tud számolni és ugyanúgy be tud szólni, hogy házasság előtt jött a baba.

Mi sem módosítjuk a tervezett esküvőnk napját, csak mert közben úgy alakult, hogy babánk lesz. Addigra látszani is fog, és akkor mivan?

2016. márc. 20. 23:33
 26/28 anonim ***** válasza:
45%
A tanúk adatait előre kérik! Fél éve házasodtam így tutira tudom. A tanúk személyi iratainak másolatát, az esküvő előtt minimum egy héttel be kell adni.
2016. máj. 28. 10:07
 27/28 anonim ***** válasza:
Na mi lett végül?
2016. máj. 28. 16:46
 28/28 anonim ***** válasza:
Nem tudom ki a "kedves" lepontozó, de utána kellene nézni a dolgoknak és csak azután pontozgatni. Fafej
2016. máj. 30. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!