Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha egy időben lenne: szülés...

Ha egy időben lenne: szülés apaként vagy tanú testvérnek esküvőn?

Figyelt kérdés

Férjem nővére ma hívott, hogy férjhez megy, az esküvőt pont azon a napon tartják, amelyikre ki vagyok írva szülésre. A férjem lesz a tanúja. Ha pont akkor lenne a szülés, elvárhatom a férjemtől, hogy azt válassza az esküvő helyett? Eddig apás szülést terveztünk. (Sógórnőméknél is jön a baba, azért akarnak gyorsan összeházasodni míg nem látszik.)

35 hkm

2016. febr. 22. 13:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
69%
Legyen csak ott szépen veled
2016. febr. 22. 17:48
 12/28 anonim ***** válasza:
49%

Tanút lehet csakúgy hopp megváltoztatni?

Amúgy a kiirt időpont előtt és után is szulhetsz. Fél órája az esküvő, annyi idő alatt nem szülsz meg,

2016. febr. 22. 18:48
 13/28 anonim ***** válasza:
77%
Már hogyne lehetne "változatni", amikor nem kérhetik előre a tanúk adatait.
2016. febr. 22. 20:31
 14/28 anonim ***** válasza:
49%
Tényleg? Én külföldön hazasodtam, itt az időpont kereskor elkerik az adatokat, egy héten belül pedig útlevél vagy személyi másolatát is be kell vinni...
2016. febr. 22. 20:46
 15/28 anonim ***** válasza:
42%
Az a nővér egy önző alak ha egyaltalan megfordul a fejében h a férjed majd mellette fog ácsorogni az oltárnál mikozben te üvöltesz a fajdalomtol a szülőszoban....
2016. febr. 22. 21:20
 16/28 anonim ***** válasza:
31%
En pontosan a kiirt napon szultem.Valamint tavaly hazasodtam 2015 februar itt Bp-n es biztosan tudom h egy honappal az eskuvo elott mindenki adatat be kell diktalni a hivatalban.Beviszik a rendszerbe v mi,de tudniuk kell.Ilyen nincs h az utcarol behivunk barkit...
2016. febr. 22. 23:11
 17/28 anonim ***** válasza:
53%

# 12: Nem megváltoztatni, nem is kérnek előre adatokat. Külföldi esküvőnél nem lehet, hogy más állampolgárságú/anyanyelvű volt a tanú? Mert akkor kell előre lejelenteni...

A hazai jogszabályok szerint bárki lehet tanú, aki nagykorú, akár az utcáról is be lehet hívni valakit.

Ellenben a gyerek születésénél, ha egyébként apás szülést terveztek, más nem igazán tudja helyettesíteni az apukát... bár ha a párom inkább a testvére esküvőjét választaná a gyermeke születése helyett, akkor tuti felvetném neki, hogy akkor én meg inkább egy másik apát hívok be a szüléshez.

2016. febr. 22. 23:18
 18/28 anonim ***** válasza:
63%
Apróra rugdalnám szét a bátyám valagát, ha az esküvőmet választaná ilyen helyzetben, pláne, ha én terveztem ilyen szerencsétlen módon ugyanerre az időpontra...
2016. febr. 23. 09:23
 19/28 anonim ***** válasza:
43%
Akik azt írják, hogy az apa menjen el koradélután aláírni, és utána menjen be vagy utána menjen vissza a vajúdó feleségéhez (amennyiben az a valószínűtlen eset állna fenn, hogy tényleg egy napon lenne a két esemény), azok ezt tényleg komolyan gondolják? Én elképzeltem, hogy a férjem bevisz a szülőszobára, mondjuk 5-10 perces fájásokkal, 2 ujjnyira nyitott méhszájjal, aztán elszalad "fél órára" aláírni, hiába nem szülök meg ennyi idő alatt, ha visszajönne, úgy képen törölném, hogy csattanna. Aki szült már, az vissza tud emlékezni, hogy mikor volt legnagyobb szüksége a támogatásra (érzelmileg, de akár fizikailag is)? A kitolási szakban, amikor már igazából minden magától megy, vagy ami nem, abban csak a szülésznő és orvos tud segíteni, vagy a vajúdás hosszú, kimerítő, néha kétségbeejtő óráiban?
2016. febr. 23. 09:37
 20/28 anonim ***** válasza:
37%
Azt, hogy "fél órára", azért tettem idézőjelbe, mert egy valamire való esküvőn illik öltönyben megjelennie a tanúnak, stb., meg maga az eskütétel is fél óra (nem csak aláírni megy be, hanem az egész ceremóniára), parkolóhely-keresés, átöltözés, stb. Ez minden, csak nem fél óra. Amúgy meg, ha nekem fontos lenne, hogy a testvérem legyen a tanúm (abszolút érthető), akkor az is fontos lenne, hogy ne csak bezuhanjon "aláírni", hanem szívvel-lélekkel vegyen részt az örömömben, legyen ott a fogadáson, amikor házasságot kötök, a kutyafuttában aláírt papír ehhez képest nekem semmi pluszt nem jelentene, amiért érdemes megzavarni egy másik családi eseményt. De ez az én véleményem.
2016. febr. 23. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!