Császárral szeretnék szülni! Hogy lehet ezt kérni az orvosomtól?
Félreértés ne essék, nem a fájdalom miatt! Az első gyerkőcömet természetes úton szültem. 3-4 órát vajúdtam, minden rendben volt.
Most kisbabát várok és baromira félek. Félek hogy szülés közben történik valami, ami miatt valami baja lesz a babámnak.
A környezetemben (a családban is sajnos) egyre tobb ilyen tortent az utóbbi időben.
En is ettol feltem, de szerencse en kulfoldon lakom es ott legalisan kerheto csaszar, az anyuka valaszt, hogy akar szulni.
Otthon csak ugy, ha lefizeted a dokit.
Megmondod neki.
És ha nemet mond, örülj, hogy jó orvosod van.
Hogy lehet kérni? Megkérdezed az orvosod hogy vállalja-e, hogy indok nélkül egy adott időpontban megcsászározna-e vagy sem. Elvileg ez nem lehet, de biztos van olyan doki sajnos, aki sok pénzért csinál ilyet.
Egyébként a császár műtétnél nagyobb az esélye a komplikációknak mint egy természetes szülésnél.
Jó neked! Én simán szeretnék szülni, mint az elsöt, de harántfekvésben van :(
Tudod mit cseréljünk akkor meg is van oldva :D
Nem véletlenül mondják a dokik, hogy ez nem kívánságműsor! Egy teljesen normális terhességnél semmi nem indokolja. A babának sokkal jobb természetes módon megszületni, és sokkal kevésbé kockázatos, mint a császármetszés.
Olvasd el ezt:
"Császáros komplikációkra ezerszer nagyobb az esély!"
Császáros komplikációra nem ezerszer nagyobb az esély, csak pár század százalékkal, de akkor sem a babánál, hanem az anyánál. A babafalva misztikus szakértői helyett inkább nemzetközi hivatalos összehasonlításokat és statisztikákat érdemes böngészni, amikből kiderül, hogy a babára nézve nincs nagyobb kockázata az előre eltervezett császárnak, sőt.
Abban az esetben jön ki rossz eredmény a babákra nézve, ha hozzászámítjuk azokat a császáros babákat is, akik a természetes szülés közben adódott komplikációk miatt jönnek császárral a világra, ami meg nem is csoda, mert ott ugye elve gondok voltak, ami miatt császár lett és nem a császár miatt lettek gondok.
Ettől függetlenül a szülés nem véletlen lett úgy teremtve, ahogy, de baromság olyannal ijesztegetni a nőket, ami nem igaz vagy ha akár igaz is, akkor egyszerűen kiküszöbölhető, pl. kedvencem a "kellenek a bacik a hüvelyből neki" ezt aki ragaszkodik hozzá egy előzőleg a hüvelybe felhelyezett anyagdarabbal biztosítják, amivel szépen áttörlik a baba arcát is meg is volnánk ugye. És így tovább.
Amúgy aki szerint szörnyűség és csak rossz orvos csinálja, az erre mit mond? Nem hiszem, hogy őt le lehetne hülyézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!