Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 30. héten kiderült, hogy nem...

30. héten kiderült, hogy nem tud vállalni a dokim. Jól gondolom, hogy nem érdemes mást keresnem?

Figyelt kérdés

Magánkórházban dolgozik, magánrendelője van.

TB-s háttérkórházban vezetett le szüléseket, de a nyár vége óta ezt nem teheti meg,mert nem vállalt ügyeletet....

Én mindezt 30 hetesen tudtam meg...decemberben....

Akkor beszéltem volna vele (pénz, stb...) de végig hozzá jártam terhesgondozásra.

Ajánlott maga helyett más dokit, de mivel tök ismeretlen lenne számomra, így kb. olyan mint ha ügyeletesnél szülnék...ti is így gondolnátok?

2016. jan. 11. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Itt szerintem magadban kell mérlegelned,hogy leginkább a terhesgondozás miatt jártál hozzá, vagy a szülés levezetése miatt.

Annyiban szerintem nem mindegy,hogy nyilván,ha a másik doki tudja,hogy nála fogsz szülni, akkor gondolja,hogy fog "hálapénzt" kapni, tehát lehet,hogy nem ismeri a terhességet, de a szülésnél lehet,hogy jobban fog figyelni. De csak lehet...

2016. jan. 11. 15:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Szülésznőm lesz (olyan akinek megvan a vizsgája, hogy egyedül is vezethet szülést, ha kell gátmetszés, varrás stb...)

Nyilván ha baj van, doki kell, lenne ügyeletes...

Valahogy úgy érzem, hogy nem épülne ki 2 találkozás alkalmával az a bizalom ami egy szülésorvos felé kell/ene, hogy érezzek...szóval érted....

2016. jan. 11. 15:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben - hogy lesz szülésznőd - , én nem fogadnék új orvost.
2016. jan. 11. 15:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a fogadott orvosnál az egész terhesség alatti készenlétet fizetjük meg. tehát hogy bármikor lehet hívni, ha kérdés vagy probléma van és a vizsgálatok alkalmával akár 100 kérdést is feltehetek neki. ugyanezt az összeget odaadni valakinek, akivel szülésig egyszer-kétszer találkozok, nekem sok. ha nem problémás terhességről van szó vagy nincs rizikó, akkor én maradnék az ügyeletben.
2016. jan. 11. 15:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha szülésznő van fogadott én nem keresnék másik fogadott orvost.
2016. jan. 11. 15:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Én keresnék gyorsan egy másik orvost.
2016. jan. 11. 16:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a legnagyobb hülyeség orvost+szülésznőt is fogadni. A legtöbb orvosnak amúgy is van kedvenc szülésznője, akivel szeret együtt dolgozni.

Én személy szerint inkább orvospárti vagyok, hiszen, ha komplikáció van, csak ő fog segíteni. A gátmetszéstől való félelem meg túllihegett.

Hogy a konkrét kérdésre is válaszoljak, én kétszer szültem, az ügyeletes is mind a kétszer nagyon rendes volt, szerintem semmi baj nem lett volna, ha nála szültem volna. Ha még egyszer szülnék, nem is fogadnék dokit.

Vasárnap este bejött a dokim, nagy duzzogva,hogy ma ő nem akart bejönni, és adjunk gyorsan egy kis oxitocint, hogy meggyorsítsuk. Mondtam neki, hogy azt nem szeretném, dehát ilyenkor persze ő a főnök. Szerencsére magamtól tágultam hamar, így végül mégsem kellett.

Ha nem ismered a dokit, akit ajánlott, akkor nem értem minek fogadnád meg. Én szülés előtt évekig hozzá jártam, de egy idegennek biztos nem fizetnék.

2016. jan. 12. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!