Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért baj a szülés módja...

Miért baj a szülés módja néhány nőnek?

Figyelt kérdés
Olvasom itt,hogy milyen vitàk mennek ha egy nő azt mondja,hogy ő csàszàrral szülne. De igazàból nem értem, miért lényeges ez? Jobb anya lesz valaki attól, ha hüvelyi úton szül vagy mi ez a felfogàs? Mert értelmes ember belàtja, hogy a szülés és a között hogy milyen anya lesz valaki nincs összefüggés. Vagy menő a felesleges fàjdalom? Mert olvastam itt olyan történetet, hogy a méhlepényt tépkedték a nőnek? Meg hallottam olyat aki szabàlyos durvasàgként, traumaként élte meg.
2015. dec. 30. 19:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ezen olyan kár vitázni. Aki program császárral szül, annak az előnyeit fogja kiemelni, aki simán, az annak. Én hüvelyi úton szültem,(igaz fogóval a végén, mert rátekeredett a köldökzsinór a fiamra és folyamatosan visszahúzta) 3900 grammos gyereket, volt gátmetszésem, de nem totyogtam terpeszben, 2 nap múlva simán lépcsőztem. Ha császárra került volna sor,az sem érdekelt volna, igaz magamtól soha nem kértem volna. A lényeg az egészséges gyerek, akár így akár úgy szerintem.
2015. dec. 31. 11:17
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem mindegy, hogy ki-hogyan szül.

Mindenkinek más miatt van voksa a császáros vagy sima szülés ellen/mellett.

Nyilván, ha egészségügyi kockázat van, akkor senki nem fog ellent mondani, ebben biztos vagyok.

Én 3x szültem normál módon, ebből 2 volt húzós-tolós, egy méhlepény leszaggatós....mondhatni horror.

Most a 4. babám úgy néz ki császáros lesz, amit nehezen fogadtam el, de CSAK azért mert nagyon fog hiányozni az az idő amit a kötelező fekvés miatt nem lehet majd velem :(

Az a 6-12 óra fontos anyának-babának is és mivel van összehasonlítási alapom, csak ezért mondom.

A másik három babámért mentem, ahogy felvittek az osztályra, most ez valószínűleg elmarad, de mivel nincs más választás és az a fontos, hogy a kicsi egészséges legyen, nem háborgok

2015. dec. 31. 12:42
 13/14 anonim ***** válasza:
40%

„Az alapvető probléma ott van, hogy sokan azt gondolják, hogy a császármetszés mennyivel könnyebb, holott halvány lila gőzük nincs róla, hogy az is iszonyatosan fájdalmas, csak nem úgy, mint a természetesen szült nőknél,”. Ahogy neked sincs halvány lila gőzöd arról, hogy hogyan és hol fáj a természetes szülés, és hogy bizony van, aki tovább lábadozik, és nehezebben épül fel belőle, mint te a császárból.

„És nem mondom, hogy mindenki ilyen rosszul éli meg a császármetszést, de azért sok nő kibírta már a természetes szülést.” És sok nő meg nem, és még több gyerek lett tőle beteg, vagy fogyatékos, a császárt viszont nagyjából mindenki ki szokta bírni.

A probléma egyébként ott van, hogy mindenki szereti magát különbnek, az álláspontját pedig helyesebbnek gondolni a másokénál.

És igen, nagyon is sok ember van, akinél „menő” a fájdalmat kibírni, és „hiszti”, ha el akarod kerülni. Csak az ilyen emberekben nekem az a fura, hogy egyik sem húzatja vagy gyökérkezelteti a fogát fájdalomcsillapítás nélkül, de a szülési fájdalom az rendben van, sőt, szinte kötelező. Egyébként olyan nőket is ismerek, akik tiltakoznak a fájdalomcsillapítók szedése ellen, mert „egy nőnek sok fájdalmat ki kell bírnia, és komolyabbakat is, mint pl. egy fejfájás”. Remélem, egyszer majd eljutunk arra a szintre, amikor ezt a fajta hozzáállást legalább annyira szánalmasnak fogja tartani mindenki, amennyire szánalmasnak tartjuk pl. az afrikai törzsek hozzáállását a kislányok megcsonkításával kapcsolatban. Mert ott meg az a „menő”.

Mindkét féle szülésnek megvannak a maga előnyei és mumusai is, és minden nő elidegeníthetetlen joga kellene, hogy legyen eldönteni, hogyan kívánja világra hozni a gyerekét, természetesen a gyermek jól megfontolt érdekét szem előtt tartva.

2015. dec. 31. 13:42
 14/14 anonim ***** válasza:
70%
Uram bocsá' had legyen már büszke magára az a nő, aki ki tud nyomni egy kis emberkét magából! Had ne legyen már ez ,,menőzés". Nem értem miért fáj ez sokaknak, főleg ha az illető közben nem bántja a császárral szülőket. Én mindig érzek ezzel kapcsolatban irigységet, amiből az következik, hogy a császárral szülő nők azt hiszik lenézik őket, vagy hogy nem tartják őket igazi anyának. Semmi köze a két dolognak egymáshoz, egy császárral szülő nő is ugyanúgy lehet büszke, hogy hősiesen állta a császárt és ugyanolyan egyenértékű anya, mint aki hüvelyi úton szül. Érdekes, hogy ilyen büszke hozzászólásokat ritkábban olvasok, kéne egy kis önbizalom. Én majd hüvelyi úton szeretnék szülni, de ha nem sikerül, csak császárral akkor sem fogom másként gondolni.
2016. jan. 3. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!