Annyira félek, tanács?
2. babámat várom,aki elég korán jött,még csak most 14 hónapos a fiam és én már 21 hetes terhes vagyok!
Első szülésem egy rémálom volt, meg próbálom röviden leírni!
Egy hétfői nap be kellett feküdnöm a kórházba,túlhordás miatt,éppen pakoltam ki a cucaimat amikor elfolyt a magzatvíz egyből 2 perces fájásaim voltak,a szülésznő egy állat volt úgy borotvált le,hogy utána ömlött a vér,pedig otthon 2 nappal ezelőtt én is le borotválkoztam!
Feküdnöm kellett,mert közben nst gépen nézték a fiamat,már szinte a falat tudtam volna kaparni a fájdalomtól hiszen arra sem volt időm,hogy egy kicsit pihenjek két fájdalom között,elég nagy a fájdalom küszöböm,ez mégis betett,sírtam is,de nem kiabáltam,a szülésznő meg még abban a kiszolgáltatott helyzetben is csak a "vérem szívta" mondta,hogy hagyjam abba a sírást mert különben pofon vág :O és még sorolhatnám...
Már rég tolófájásaim voltak,de az se nagyon érdekelte őket azt hitték,hogy csak teszem az agyam,végül császár lett,és én akkor olyan boldog voltam :)
Tudom,hogy ha más körülmények között vagyok,vagy ha csak bent lehetett volna a párom egészen más lett volna,nem folyamatosan a fájdalomra koncentrálok,és arra,hogy milyen szemetek velem,ekkor meg is bántam,hogy nem fogadtam orvost!
Életem legszebb napja lehetett volna ehelyett a legszörnyűbb nap volt!
Csak nagyjából tudtam leírni,hogy mi volt velem,de annál rosszabb volt átélni,nem szeretném,hogy ez most is megismétlődjön!
köszönöm ha elolvastátok!
Remélem tudtak,valami jó tanácsot adni,hogy hogyan győzhetném le a félelmemet!
Szerintem fogadj szülésznőt. Mi is ezt tettük, és nagyon jó volt, minden nst-n ott volt, jól össze is barátkoztunk, maximálisan megbíztam benne. Keress valakit, aki szimpatikus, és meséld el neki, hogy jártál, és hidd el nagyon oda fog rád figyelni! Azt a nőt meg, akinél az elsőt szülted jól fel kellett volna rúgni:S
Nyugi, most minden jó lesz!
Ja és mellé nem kell dokit is fogadni, nálunk a szülésznő ügyesen irányított mindenkit:D
Utolsó voltam:)
ҝ
másik kórház és fogadj szerintem orvost és szülésznőt, ahogy előttem is írták.... a szülésznővel pedig beszéld meg nyugodtan a félelmeidet és kérdezz bátran, válaszolnak mindenre. már tudod mit szeretnél és NEM szeretnél!
(pl. ha 2 napja borotválkoztál, akkor minek nyúúúzni a bőrt ott?, a férjed benn lehessen veled stb.)
Boldog babavárást és még boldogabb szülést kívánok!!!!!!!
Na ez necces helyzet:S
Először is tuti másik kórházat választanék, de hát ha vidéki vagy hová menj,főleg kisebb városban:S
No ha nem tudsz,akkor fogadnék szülésznőt.Nálad sanszos a császár mert hamar jön a kettő baba egymást után és úgy sejtem bár lüke vok,szóval mi is olt a császár oka?
Ha tudod h nem progis lesz tutira,akkor szülésznőt fogadj, ha nem akkor nem kell doki, azok ellátnak szépen császárra így is úgy is:)
Nem irigyellek,de tény és való,hogy a nőket szülés közben sz@rba se nézik,én ezt már megmondtam máskor is.Ordítanak veled ha fáj és kicsit nyekkensz, ha nem akkor indul be a szülésed amikor neked jó,ha mersz kérni fájdalomcsillapítót,ha elsírod magad, ha azért sírsz mert nembírod megszülni a babát, ha egyet nyekkensz mert a durva örvos köynékig turkál benned, ha ...sorolhatnám még...
Utálom az egészségügyet úgy ahogy van,pedig édesanyám is ápolónő,de ha ő úgy szólna vissza egy beteg idősnek mint a köc,sög csecsemősök(perzse minden esetben tisztelet a kivételnek),akkor páros lábbal rúgnák ki.
Másik kórházat választanék a helyedben és fogadnék orvost. Szülésznő szerintem fölösleges, mert nagyon kicsi az idő a 2 szülés között, biztos vagyok benne, hogy császár lesz. Az sem egy leányálom ugye, de legalább a vajúdási fájdalomtól és annak kiszámíthatatlan hosszúságától nem kell pánikolnod!
Engem is érdekelne, hogy melyik kórház volt ez!
Sajna marad ugyanaz a kórház vagy utazhatnék 100 km-t...
A doki szerint meg lehet próbálni a sima szülést,hiába a kis korkülönbség,de ha felfogadom akkor szerintem beszélek vele erről,ha simán szülők akkor legalább a párom had legyen mellettem vajúdás közben!
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!