Volt olyan köztetek, aki szülés után meglátta a babáját, és nem találta szépnek?
A legtöbb baba elég ronda születése után, ha úgy nézzük :) Én a magamétól odalennék, ha csak egészséges lenne, hisz az a lényeg és úgysem marad olyan, amilyennek megszületett. Meg különben is.
Bocs, hogy beírok, pedig még nem szültem.
De tuti van, akivel megtörtént a fenti. Olyan sokféle lelkiállapotban lehet akkor egy anya. Van, aki utálja a világot, szenved, depressziós lesz még hetekig... Na, az ilyennel bizonyára megtörténhet, hogy nem tudja szépnek látni a kicsit...
S ez még normális, egészséges, egész jó méretű gyermekre vonatkozik (ez utóbbi emberfüggő, egyeseket nyilván sokkol egy 7 hónapra született, teljesen egészséges kicsi is, csak mert apróbb, mint a megszokott).
Az én kisfiam nagy súllyal született. Mikor kibújt, lila és gyűrött volt az arca. Ha objektíven nézem, akkor azt lehet rá mondani, hogy tényleg nagyon kis csúnya volt. Az egyik barázda a szeme alatt sok hét alatt múlt csak el, és olyan nagynak tűnt az orrocskája.
Attól még nagyon szerettem, és tudtam, hogy ezek a dolgok változni fognak. Egyébként nagyon gyönyörű kisgyerek azóta már. Szóval ne ijedj meg, ha ilyet érzel szülés után.
Akkor szépnek láttam. Aztán rá pár hónapra nézegettük a képeket a párommal, és döbbenten állapítottuk meg, hogy olyan volt mint egy kis marslakó :D :D.. Gyűrött, ázott, puffadt, alig látszott a szeme, a füle el volt csúszva szó szerint, az arca meg volt nyomódva, a szeme bevérezve...
Egyetlen dolog, ami akkor nem tűnt szépnek, és feltűnt hogy az orra meg volt nyomódva, és olyan volt mint a boxolóké, amikor eltörik az orruk, meg megdagad. Na, ott sírtam a szülésznőnek, hogy ugye nem marad ilyen az orra? :)... így utólag nem ez volt az egyetlen szépséghiba :D...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!