Leirnatok a szules jo elmenyeit? Es azt az erzest hogy mit ereztetek amikor elsoszor kezbe vettetek a babatokat eshogy mit ereztetek amikor hazavittetek?
Amikor először kézbe vettem, szinte nem tudtam felfogni, és annyira kavarogtak bennem a dolgok. Hosszú vajúdás után, nehezen bújt ki, nagyon fáradt voltam, iszonyatosan kimerült, de közben örültem, hogy végre rendben kint van. Abban a pillanatban, amikor oda adták, szinte nem is tudtam hova tenni, hogy az előbb még bent volt, utána pedig fogom a gyermekem. Kellett pár perc, hogy felfogjam a történteket. Utána a boldogság, öröm, megkönnyebbülés lett rajtam úrrá.
Amikor haza vittük, akkor is kavarogtak az érzések, mert aznap reggel amikor tudtam hogy megyünk, akkor tudatosult igazán, hogy innentől kezdve az én felelősségem, az a törékeny gyermek rám van utalva, és most már örökre megváltozik az életem. Féltem, kétségbe estem, ideges voltam, de ugyanakkor boldog, izgatott. Persze nagyon fáradt, kimerült.
Maga a szülés összességében pozitív élmény volt. Viszont én nem éreztem azt a hatalmas extázist, mikor a kezembe adták.
Kellett pár óra, mire felfogtam, hogy mi történt, s most már itt ez a kis csöppség, aki az én babám. Azt hiszem nálam fokozatosan alakult ki az anyai érzés.
A szülésemben a jó élmény az volt, hogy bár a legrosszabbra készültem, fájdalommentesen tágultam. Ha állva szülhetek, nem is éreztem volna fájdalmat.
Amikor kibújt a kislányunk és a mellkasomra tették, a világ legtermészetesebb dolga volt és csak simogattam és boldogan köszöntöttem. A várandósság alatt végig beszéltem hozzá, és már akkor is az életünk része volt; talán azért éreztem természetesnek, hogy látom is. Egyébként még mindig nem tudom megfogalmazni, mit éreztem, mindenképp nagyon pozitív érzés.
Amikor hazavittük, tele voltam izgalommal. Szintén nagyon jó érzés volt, alig vártam, hogy otthon legyünk.
Nem volt kérdés, de ha javasolhatom, meséltesd el valakivel a kitolás élményét is. Nekem az nagyon meglepő volt, pláne amikor a Pici fejét a hüvelyben éreztem. Az nem volt annyira pozitív... De abszolút elviselhető, csak nem a legkellemesebb érzés. Készül arra is fel;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!