Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon kínos helyzetbe hoztam...

Nagyon kínos helyzetbe hoztam magam? Hülyének nézhet az orvos? Magára veheti?

Figyelt kérdés
Két éve szültem, félresikerült szülésem volt, sok minden összejott, szülésznőm továbbképzés miatt nem tudott bejönni, az ügyeletes doki bunkó volt, nem akarta behivni a saját dokimat, férjemet hazaküldték, mert azt mondták, hogy nem vajúdok, két óráig egy sima szobában voltam egyedül, három perces fájásokkal, néha rám nézett egy ápolónő, és ágyba parancsolt, hogy aludjak. Alig ért oda a dokim, meg a férjem, de addigra már kitoláshoz összerakta a szülésznő az ágyat kengyelekkel, szíjakkal, én szólni nem mertem, mert az ügyeletes doki azt mondta, hogy biztos mérges lesz a dokim, amiért éjjel berángatom, de majd meglátom, de meghúzná magát a helyemben. Én alapból is rettegek a nőgyógyászoktól, ezt tudja is az orvosom. Egy gyerekkori baleset miatt alakult ez ki bennem, és az egész szíjazás azt a műtétet idézte fel.bennem, majdnem pánikrohamom lett, nem tudtam rendesen a kitolásra koncentrálni, szabadulni akartam, amugyis rossz volt, hogy feküdnöm kellett, de már nem volt idő más pozícióra, annyira előrehaladott a szülés, meg a gyerekkori sérülés miatt gátmetszésre is szükség volt. Annyira szörnyű emlék maradt a szülés bennem, hogy ezért halogatom a következő gyerekvállalását, rengeteg rémálmom van. Most egy bonyolult nőgyógyászati probléma miatt rengeteget járok dokihoz, és szoba került, hogy mikor szeretnénk gyereket, mert a kezelés szempontjából fontos. És kibukott belőlem, hogy szeretnénk gyereket, de rettegek a szüléstől, nem merem még egyszer vállalni. Kérdezgette a doki, hogy de hát mi volt ennyire rossz benne, és belőlem kifakadt és sírva mondtam el, hogy mik estek rosszul. Nagyon megértőnek tűnt, azt mondta, hogy legközelebb nem kell az ügyeletes dokival talalkoznom sem, ha úgy gondolom, hogy beindul, akkor felhívhatom, megadja a mindig hívható számát, a vajúdás, szülés körüli dolgokat pedig átbeszéljük, és minden úgy lesz, ahogy szeretném, nem lesz kengyel, szíj, fekvés, és végig ott lesz mellettem, nem egy szobába rak be aludni. Egy barátnőmnek meséltem, hogy végre beszéltünk a szülésről (csak ő és a férjem tudta eddig, hogy mennyire trauma volt nekem a szülés) és úgy néz ki, hogy megoldódik a probléma, de ő azt mondta, hogy szerinte ez rettenetesen kínos, és hülyeséget csináltam azzal, hogy őt és a kollégáit kritizáltam. De én elmondtam a dokinak, hogy nem őt okolom, ő szegény a férjemmel együtt csak beesett a szülőszobára, amit ő csinált, arra nem lehet panaszom, nagyon kedves is volt, de összeségében úgy éreztem, hogy mindenki cserben hagyott, persze tudom, hogy nincs így. Azzal búcsúzott a doki, hogy beszéljünk még a szülésről, de ha szükséges, akkor tud ajánlani szakembert, ha úgy érzem, hogy segítségre van szükségem. De ne tartson vissza ez az élmény a következő gyerek vállalásától, nagyon sajnálja, hogy így alakult, de a következő nem ilyen lesz, megígéri, de őt bántaná, ha ezért nem vállalnánk gyereket, amikor három gyereket szeretnénk. De a barátnőm beleültette a bogarat a fülembe. Ő a helyemben nem merne visszamenni. De én meg pont megnyugodtam, két éve először nem volt már napok óta rémálmom. Én őszintének láttam, de barátnőm szerint ha nem is haragszik, ő nagyon kellemetlenül érezné magát, ha újra találkozni kellene. A férjem viszont örül, hogy végre beszéltünk vele (ő is ott volt velem), ő már régóta mondta, hogy mondjam el a problémámat, hátha meg tudna nyugtatni. Kinek lehet igaza? Férjemnek, hogy jól tettem, vagy a barátnőmnek, hogy hülyeség volt?
2015. dec. 9. 18:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen barátnőkre szokta apukám mondani: A pokolba vezető út is "jóindulattal" van kikövezve. Teljesen rendben vagytok Te meg a dokid. A barátnőd rosszindulatú. Ennyi.
2015. dec. 9. 20:11
 12/20 anonim ***** válasza:
48%

Jó szívvel ajánlom: [link]

Fel kell dolgozni, ami történt, hogy ne telepedjen rá a következő várandósságra és szülésre! Beszélj róla! Fontos!

2015. dec. 9. 20:20
 13/20 Vilcsianyuja ***** válasza:

Tütüszoknya :) Ezt a dokit az ég küldte neked, nagyon jó fej lehet! Úgy gondolom, a legjobb kezekben vagy.

Én megyei kórházban szültem anno, ott ugyan van a szülőszobában mutatóban mindenféle vajúdóeszköz és még kád is, de nem hinném, hogy nagyon használják, kérdés nélkül teszik a kismamát a szülőágyra. Viszont ha már ágyon is kell szülni, a kengyeleket csak szülés után, az "utómunkákhoz" rakják fel, a szülés alatt van egy plusz része az ágynak, ahová a baba érkezik.

2015. dec. 9. 20:51
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, tudod hova ne menj vissza? A barátnődhöz látogatóba. És ő se hozzád. Az ilyen nem barát, még az ellenségnél is aljasabb.

Jól tetted, hogy megnyíltál a dokidnak, hát kinek kéne másnak, ha nem neki egy ilyen témában? Végre találtál egy megbízható orvost, maradj nála, csak így tovább!

2015. dec. 9. 20:58
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon is jól tetted!

A barátnôd álláspontja részemrôl érthetetlen..miért lenne ez kínos??

Bocs de sztem elmentek neki otthonról..

2015. dec. 9. 22:17
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Barátnőm azzal.érvel, hogy hálátlannak tűnhetek, örülnék neki, hogy berohant hozzám egyáltalán, és biztos rosszat gondol rólam az orvos, amiért nem hálás vagyok, hogy épségben világra segítette a fiamat és nekem sem lett maradandó sérülésem, hanem kritizálom és elvárásokat támasztok felé. De én nem érzem így, ő megkérdezte, hogy mi volt a gond,eelmondtam és önként ajánlotta fel a telefonszámát, a dolgok átbeszélését. Azt mondta, hogy ennyivel tartozik nekem, amiért hónapok óta nem tud segíteni egy problémámon és annyi mindenen végigmentünk ebben az évben, műtétek, kezelések stb, hogy nagyon szívesen megtesz ennyit. De barátnőm szerint ezt csak.udvariasságból mondta, és higgyem el, hogy annak örülne, ha nem.mennék hozzá többet, és nem nála szülnék. Barátnőm egészségügyben dolgozik, som orvost ismer, erre alapozza a véleményét.

2015. dec. 10. 15:23
 17/20 Vilcsianyuja ***** válasza:
76%

Aha, a barátnőd az a tipikus megkeseredett vén qva lehet, akit csak egyetlen dolog zavar a munkájában, a beteg... Most akkor gondolj bele, elfogadnád a böszme tanácsát és nem mennél vissza ehhez a végtelenül szimpatikus dokihoz soha többé, akkor ő mit gondolna rólad? Vagy esetleg saját magáról, hogy akkor most ő hol hibázott, hogy egy látszólag felszabadult és áttörést hozó beszélgetés után otthagyod a p..ába? És akkor majd elmész egy másik dokihoz, aki mondjuk ennek a kollégája, és megtudja, hogy a másikat milyen körülmények közt hagytad ott?

Bocs a stílusért, de állj már ki magadért, zsilipeld le az agyad az állítólagos barátnőd ostoba tanácsai előtt! Ha te nem mered rendreutasítani, hogy hagyjon már békén a bölcsességeivel, akkor kérd meg a férjedet. Vagy most egy darabig kerüld a társaságát. Egy biztos, a dokidat ne hagyd ott, csak ha úgy érzed TE magad, hogy másik doki talán többet tudna segíteni. De ilyen hülyeségek miatt ne már!

2015. dec. 10. 15:35
 18/20 anonim ***** válasza:
64%
Már mondtam én is, ez nem barátnő. Őt hagyd ott, ne a dokidat.
2015. dec. 10. 17:14
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

egy jó orvos-beteg kapcsolat alapja az őszinteség!

nem vagy az orvos alárendeltje, elmondhatod neki ami bánt és ő igazából "szolgáltat" az az érdeke, hogy meg legyél elégedve és ne legyen benned tüske.

Korrekt volt az orvos, nem a kollégáját védte és te is korrekt voltál, hogy elmondtad, hogy nem vele van/volt problémád

A legjobbat tetted, csak előbb kellett volna :)

2015. dec. 11. 09:49
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, előbb kellett volna,.jóval előbb. Sok mindentől megkíméltem volna magam, de féltem. Igazatok van teljesen, nem szabad hallgatnom a barátnőmre, csak szörnyen rosszul esett a reakciója.

2015. dec. 12. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!