Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért hízok ennyit szülés...

Miért hízok ennyit szülés után? Normális ez?

Figyelt kérdés
Nem voltam korábban sem egy sovány alkat, de olyan normál. A terhességgel 9-10 kiló jött fel, nem voltam kívánós, inkább hányós az elején. Szülés után le is ment mindjárt, de aztán minden szoptatás után megéheztem, sajnos túl jó az étvágyam, és nem tudom zöldségek rágcsálásával beérni. Most 3 hónapos a kislányom, és a kilók azok visszajöttek rendesen, már annyi vagyok mint amikor szülni mentem! Mit csinálhatnék?Nem merek még fogyózni, mert féltem nehogy az a tej is elmenjen ami még van! A sportról meg azt mondják, hogy kiváltódik a méreganyag a szervezetből, ami belekerül a tejbe, és megváltozik az íze,ami nem tetszik a babának.Úgy hallottam pedig, hogy a szoptatás jó zsírégetés..hát nálam az ellenkezője:(Ugye nem valami hormonzavar?
2008. szept. 13. 19:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az pont úgy van ahogy leírtad, talán nem kellene mindig annyi tartalmasat enni,mert a szoptatás zsírfelhasználó, na de ha többet viszel be, mint felhasználsz, akkor lerakódik...jobb lenne az étkezéseket vitaminos gyümikre , zöldségekre szűkíteni, persze csak a többletétkezéseket, mert a tejcsihez elég az a zsír ami a terhességed alatt feljött.

A sportolós zsírégetés valóban toxinokat szabadít fel , így nem épp jó..az étkezéseken kell változtatni, pl fighyelhetsz arra, hogy amit esze 100 grammonként ne legyen benne 20 grammnál több zsíradék...az már segíthet, illetve ha nagyon rádtör szoptatás után inkább egy nagy pohár gyümilével jutalmazd magad..

2008. szept. 13. 19:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem is most van kisbabám, 5 hónapos, a nővére 3 éves. Szóval 3 év alatt szültem 2 gyereket és ez eléggé meglátszik rajtam. Én a taktikámat szeretném megosztani veled, mert bejött és látom az eredményt. Az első és legfontosabb, hogy az agyban dől el minden. Ha eldöntöd, hogy holnaptól ezt vagy azt nem eszel és helyette eszel ezt és azt, akkor az már fél siker. Akkor úgy nyúlsz be majd a hűtőbe, hogy meggondolod, mit veszel ki. A másik taktika, hogy nincs itthon nasi. Van túró rudi és Cerbona golyó (a nagyobbik gyermekemnek) és ennyi. Van gyümölcs és Cerbona szelet, ha minden kötél szakad. Harmadik taktika, hogy este 6 után nem eszem. 6-kor eszem kefírt müzlivel és 8 körül egy pohár tejet megiszom. Az én babám lefekszik 8-9-kor és reggelig alszik, addig nem okoz ez a kajamegvonás ekkora megterhelést a szervezetemnek. Én ezt nem mondanám fogyókúrának, csak odafigyelésnek. Negyedik taktika, hogy gyakran mérem magam és írom, ha csökkent a súlyom. Ezek mellett használok narancsbőr elleni krémet, visszér elleni krémet (sajnos szükséges), télen önbarnítós testápolót. Sajnos nálam úgy van, hogy ameddig nem bírom magam nézni a tükörben, addig nem szeretem magam, nem szeretem a testemet és ezen változtatok ezekkel a praktikákkal. Itthon vagyok, de fél év után mindig próbálok olyan itthoni ruhákat elővenni, amiket ritkán hordok.

Szóval, ha eldöntöd, hogy holnaptól aztán tényleg változtatok, akkor menni fog! Nagyon nehéz keveset enni, főleg nekem este a legnehezebb. Lefektetem a gyerekeket és úgy érzem, hogy megérdemlem még azt a kis fagyit, sütit, de muszáj megálljt parancsolni, mert előbb-utóbb elfajulhat a helyzet. Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy én kiprovokáltam a férjemtől, hogy mondja azt Ő is, hogy sok a súlyfeleslegem. És tényleg mondta, hogy régen jobban tetszettem neki, de így is imád. Most pedig begyűjtöm a dicséreteket és ez nagyon jó érzés. 5 hónap alatt 4.5 kg-ot fogytam, apró lépésekkel haladok előre. Bocsi, hogy ennyit írtam magamról, de így tudtam csak átadni azt az üzenetet, hogy tarts ki, mert sikerülni fog!!!!

2008. szept. 13. 22:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az előző hozzászóló vagyok, ezt még elfelejtettem: én is láttam a tv-ben azt a riportot, amelyben elhangzott, hogy kiválasztódik a méreganyag és elutasíthatja a baba a tejet. Úgy gondolom, szoptatás alatt tényleg nem szerencsés sportolni, épp elég a házi munka. Tényleg vannak olyanok, akiket fogyaszt a szoptatás, de nem ők vannak többségben. Viszont arra vigyázz, hogy szoptatás alatt is szedj kismama-vitamint, esteleg vasat, mert ezeket tényleg kiszívja a baba a mamából. Majd sportolunk, ha már nem szoptatunk - szerintem. Tudom, hogy a sportolás stresszoldás is, de nekem egyszerűen nem megy, úgyhogy marad az odafigyelés a kajcsira. Jó babázást neked!
2008. szept. 13. 23:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, megpróbálok mindent amit lehet! Én is úgy érzek pont, mint a 2. válaszoló, és én is rávettem már a férjemet arra, hogy szidjon néha!:)
2008. szept. 14. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!