Mit lehet ehhez szólni? Ez van!
Speciel nekem kettő is volt. Az első a gyerekem életét mentette meg, a második már programozott volt, és örültem,hogy épségben kivették, nem történt semmi, ami lehet,hogy normál szülés közben történhetett volna. Bőven elég volt egy évig cipelnem Dévényre az átmeneti oxigénhiányos fiamat.
Biztos sokszor előfordul, hogy indokolatlan a császármetszés, viszont (több orvos is van a családban, igaz nem nőgyógyász), azért választja egy adott helyzetben inkább ma már a legtöbb doki, mert ha mégis gond lesz a babával, jön a per.
Én azt mondtam, ismerve magam, hogy ha normál szülésnek indul és megcsászároznak, akkor elfogadnám. Nem hiszem,hogy hetekig kattognék rajta,hogy jogos volt-e vagy sem. A lényeg,hogy "kijött" a baba egészségben.
Kulfoldon elek, itt lehet caszart valasztani.
Azt valasztottam. Es, kinek mi koze hozza?
Es mit szolnek a statisztikahoz, semmit.
Te egy vagy azok kozuk a szuperanyuk kozul akik szerint a csaszar nem is szules?
Elég fals.
Debrecen Kenézy Kh-Ri.Eü.Szolg 2 128 1 514 1 0,07
1 gátmetszés, mi? :) Az elmúlt időszakban nem egy ismerősöm szült ott és mindnél kellett vágni.
Visszafele fejlődnének?
Az első néhány válaszoló császárról beszél,egyébként a belinkelt írás a gátmetszésről szól,de mindegy. :D
A gyakoriság az adott orvosgárdától függ,de úgy látom,hogy a dokik többsége gátmetszés párti.Én azt gondolom,hogy ez nekünk segítség.Nekem semmi gondom nem volt a sebbel,fájdogált,de nem volt vészes.Hamar gyógyult és regenerálódott.Szerintem jobban jártam a vágással,mintha elszakadt volna a gátam.
3-as. De, szerintem a császár is szülés. Ha nem lenne császár, most nem lenne férjem.
Érdekes a gátmetszés magas aránya. Van, ahol 80% fölötti, pedig a WHO "ajánlása" 10%.
Nekem is volt gátmetszésem, 2 ok miatt. Ahol szültem, ott kötelezően minden első szülőt vágnak. A másik, hogy olyan gyorsan jött a baba, hogyha nem vágnak, tuti szakadok (ugye az oxytocin)
Pont tegnap néztem egy szülésvideót, egy fiatal lány szült otthon (gondolom elmaradottabb országban volt). Az anyja meg egy bába volt vele. Hiába nyomott nem jött a gyerek, vártam, hogy mikor segítenek rajta gátmetszéssel. Szerintem ott indokolt lett volna, de a lényeg, hogy nem a nők 70-80 %-nél indokolt, hanem 10-20%-nál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!