Aki nyugodt környezetben szült, komplikációk nélkül, mennyi idő alatt szült meg?
Figyelt kérdés
Mennyire érezted fájdalmasnak és mennyi ideig tartott az első fájások megjelenésétől? Mennyi időt töltöttél ebből a kórházban és mennyit vajúdtál még otthon, mielőtt bementetek volna?2015. nov. 15. 21:10
1/11 anonim válasza:
Tulhordas miatt bent fekudtem mar, elso fajasok ejjel 10-kor voltak, de elaludtam, ejfelkor ebredtem, h huha de faj, hajnali negy negyvenkor megszuletett a gyerekunk.
Nagyon fajt. 😊 Ejfeltol harom perces fajasokkal voltam, utolso egy oraban tolofajassal, amit vissza kellett tartani. Ez a resze volt a legrosszabb.
2/11 anonim válasza:
Tavaly nyáron július 25.-ére voltam kiírva.Aznap semmi fájás,majd éjjel fél 1-től keményedések óránként.Reggel 6-kor irány a kórház 10 perces fájásokkal,mire beértünk már 5 percesek voltak.Gyors CTG,majd a doktornő mondta, hogy megvizsgál.Mire felfeküdtem volna,ott a dokinő előtt elfojt a magzatvíz.9-kor toltak a szülőszobába és 12.55-kor megszületett a drága pici fiam.
3/11 anonim válasza:
Délelőtt 10-kor kezdődött de koradélutánig azt hittem jósló mert nekem volt mikor egész napos jósló fájásaim voltak csak gyanús lett, hogy zuhany után erősebb lett. Nagyon lassan és gyenge rendszertelen fájásaim voltak kb délután 6 óráig, ekkor sűrűsödtek és már kellemetlen is volt (nem fájt még) de 7-10 perces rendszertelenek voltak. Kb éjfélre erősek lettek, már fájtak. De még mindig rendszertelenek voltak, 5-7 percesek. Hajnal 2-re lett rendszeres 5 perces és 4-re kerültem szülőszobára, 3 körül indultunk el otthonról. Reggel fél 9-ig rám se néztek de én nem bántam, nagyon nem hiányzott a kézi vizsgálat. Akkor kezdtek majdnem egymás után jönni a fájások és 9.50-re lett meg a baba szóval kb 24 órás vajúdás volt 10 óra fájdalommal. Nyugodt volt mert nem piszkáltak, hagytak vajúdni és szerencsére komplikáció sem volt. Lassan de biztosan legalább.
4/11 anonim válasza:
Reggel 6kor kezdődött, 5 perces fájásokkal, nagyon erős mensziszerű görcsöknek tudnám őket leírni, de nem voltak egyáltalán kibírhatatlanok. Fél 8ra mentunk be a korhazba, fél 10kor repesztettek burkot, addig ezek az 5 perces mensziszeru fajasok voltak. Utana viszont egyre erősebbek és erösebbek, oxitocint is kaptam, hogy gyorsítsák a folyamatot, kezdtek kibírhatlanok lenni, végül epiduralt kaptam annyira fajtak, pedig tenyleg minden eromet beleadtam. Miutan hatott az epidural kb masfel oran at tok jo volt a fajasokkor csak a vegbelemnel levo egyre fokozodo feszulest ereztem. Mikor mar elegge feszult es rendesen kitagultam lekapcsoltak az erzestelenitesrol,1kor jottek a tolofajasok, ez a resz nekem-a kitolas- tok kellemes volt, nem mondanam fajdalmasnak inkabb eros ingerkent jellemeznem. Delutan fel2re szuletett meg a fiam. Szoval osszesen 7esfel ora, burokrepesztestol 4 ora.
5/11 anonim válasza:
Hajnal 3-kor folyt el a magzatvíz. Fél 4 körül értünk be a kórházba. 9-kor kezdődtek a fájások enyhék voltak. Még a szülőszoba folyosóján sétálgattam. 10-től már durvult a helyzet, akkor már bementem a szülőszobára. Labdán üldögéltem, 12.35-re született meg a kisfiam. Nem volt vészes a fájdalom, amikor a fejecskéje bújt ki, az nem is fájt, inkább nagyon kellemetlen volt.
6/11 anonim válasza:
Első igazi fájástól 26 óra volt, mire meglett, ebből 9-et voltam kórházban. Nem volt kibírhatatlan fájdalom, de baromi fárasztó volt.
7/11 anonim válasza:
Az elsö fájástol 28 ora volt, ebböl csak 4et voltam korházban. Egész éjjel vajudtam, nem aludtam, nagyon fáradt voltam a végére, 2 oras kitolás volt. Nem volt brutálisan féraszto, de nagyon elfáradtam a végére.
8/11 anonim válasza:
Este fél hétkor folyt el a magzatvíz, fél nyolcra már kórházban voltam. Ott megvizsgált az ügyeletes doki, mondta, hogy teljesen zárt vagyok (Előtte már hetekkel nyitva volt egy ujjnyira, úgyhogy tévedett) és szerinte nem is folyt el a magzatvíz, de bent tartott. Kaptam egy kórtermet, csináltak egy ctg-t, mondták, hogy aludjak, a férjem pedig hazaküldték, mondták, hogy reggel jöjjön vissza, akkor úgyis jön az orvosom, aztán majd megindítja. Nekem 9-kor már érezhető, három percenként jelentkező fájásaim voltak, szóltam a szülésznőnek, de mondta, hogy ez nem az, higgyem el, aludjak. 10-kor még erősebb volt, akkor is visszaküldött aludni. 11-kor már nagyon fájt, akkor hittek nekem, nagy nehezen volt kegyes megvizsgálni fél 12--kor, ekkor már közel 4 ujjnyira nyitva voltam, közölte, hogy valahogy lassítsam, hogy be tudjon érni az orvosom, mert őt megöli különben. Csináltak beöntést, és kb húsz perc múlva ott volt a férjem és a dokim is. Fél óra múlva már nyomhattam, és negyed óra alatt megszületett a fiam. El sem akartam hinni, hogy ilyen könnyen, gyorsan ment. Az egyedül vajúdás is fájt, de messze nem annyira mint gondoltam. A kitolás előtti utolsó fél óra volt kemény, de kibírható volt, és tényleg nyugodtan tudtam vajúdni, a szobában a kutya nem zavart, ha én nem erősködöm, hogy ezek már igazi fajasok, akkor ott szültem volna szerintem a szobában egyedül.
9/11 anonim válasza:
az elso fájástol számitva 17 ora mulva.
10/11 anonim válasza:
jajj én félre értettem, szoval elfolyt a magzatviz és mentunk. elso fájástol 17 ora mulva lettem meg a fiam.
nálunk a korház volt az, ami nyugodt kornyezetet biztositot. (kulon szobák, tévé, kanapé apukának a szobában, potágy, fotel, furdoszoba+wc, kulon vajudást segito eszkozok, enni-innivalo bekészitve az anyukáknak stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!