Annak aki az utolsó napig dolgozott hogyan alakult a szülése? Komplikációk, császár? Mivel nem vagyok eltunyulva esélyes, hogy könnyebb lesz így a szülés?
Értem.
Ezt a 24 hetes egybefüggő szabadságot ugye nem muszáj 4 héttel szülés előtt kivenni? Mehet az egész a gyerekszületés után?
Reggel, munka előtt beszaladtam ctg/nst re és bent fogtak, hogy akkor most szülünk. Semmit enm vettem észre az egészből egészen addig, ameddig be nem adták az oxit. 4 ujjnyi volt a méhszáj és 2 órán belül megszületett a fiam.
A szülőágyról telefonáltam be, hogy nem megyek egy ideig.
Második gyerekkel is hasonló a helyzet, 39. hétig állöományban vagyok, igaz, 38. hét után eljöttem szabira, mert a nagytesóra most nem tud senki vigyázni és igényel is. Na ő keményebb, mint dolgozni :) 1,5 éves.
Az elsőnél semmi komplikáció nem volt sem terhességgel, sem szüléssel, csak kicsit nagy lett a baba és lehet az állandó pörgés, stresszhormon dobhatta meg.
A másodiknál a terhesség szintén zavartalan, csak mondjuk durvább az egész munka és pici gyerek mellett. A szülést pár nap múlva megtudom, remélem túlélem :D
A 34. héttel fejeztem be a munkát, mert addigra elég lett. Ingáztam, ami napi 100 km utazást jelentett, emellett 8-10 órát ültem a számítógép előtt, ráadásul jött a nyár, amit nemterhesen is nehezen viselek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy eltunyul az ember. Beszereztem még néhány apróságot a babának és magamnak, előkészítettem a gyerekszobát és a ruhákat, jártam vizsgálatokra, szóval sokkal többet jöttem-mentem, mint mikor dolgoztam, csak éppen ha kedvem tartotta, leültem 10 percre pihenni. A vajúdás alatt minden szépen alakult, azonban a baba csak nem akart a gyári helyén kijönni és végül császár lett. Rövid köldökzsinór, ráadásul a baba nyakára tekeredve, szóval teljesen mindegy lett volna, hogy szülés előtt mit csinálok, a vége akkor is ez lett volna.
A szülési szabadságot csak a baba születése után kezdtem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!