3 szülésemből kettő horror volt, most rettegek?
Nem magamat féltem, nem a fájdalomtól félek, hanem attól, hogy a babának lesz valami baja (oxigénhiány stb...)
Annyira erős ez a félelem, hogy már a mindennapokat is "megmérgezi"
Első babám úgy született, hogy nem tágult ki max. a méhszáj, így az a baba fejére szorult. leesett 50-re a szívhangja. Doki azt mondta, hogy most be kell nyúlna és kézzel széttépni a méhszájamat, hogy ne legyen baj....
Megcsinálta...babámnak nem lett baja, én szanaszét...varrt össze vissza, hegesen gyógyult.
Így szinte borítékolt volt a köv. szülésnél a nehéz tágulás és kitolás.
Annyira paráztam, agyban nem akartam szülni, hogy leálltak a fájások is (nem hittem, hogy ennyire lehet befolyásolni 2 perceseket)
oxi-egy doki húzta, másik tolta, fájás nélkül, mert az oxi sem hozta vissza...
Na ezek után a méhszájam nem rugalmas, nem tágul rendesen és meg totál kivagyok...
Mondom nem a fájdalomtól félek, hanem, hogy ez miatt baj lesz :(
Adjatok tanácsot, mit tegyek?
Császárt javaslom én is.
Az átélt borzalmakat mind megelőzte volna, persze ezt nem tudhattad előre.
Az első babánál amikor rászorult a méhszáj, akkor már nem lehetett császározni,mert nem tudták volna "visszahúzni"
A másodiknál nem tudom...pedig ugyan annál a dokinál szültem.
Most másik orvosom van, nem mondtam még a "véres" előzményeket, csak azt mondta, hogy nehéz szülések voltak, de azt megjegyezte, hogy nagyon heges a méhszáj...
30 hetes vagyok
Kérj császárt.
Nem is értem, hogy ilyen előzménnyel miért nem kérted már a másodiknál is.
Mondd el az orvosodnak, szerintem erről már pszichiáter is simán adna papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!