Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gyerekszületéskor mikor illik...

Gyerekszületéskor mikor illik látogatni és mit lehet ajándékba vinni?

Figyelt kérdés
Sógoromnak ma született gyermeke. Mikor és hol illik látogatni az anyukát és a picit? Már a kórházban, vagy majd otthon? Mit illik vinni nekik?
2015. nov. 9. 13:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
70%
A hetekben nálam is aktuális lesz a téma, én nem szeretném, ha a kórházba a páromon és a nagyszülőkön kívül bárki bejönne. Otthon majd szép lassan lehet jönni látogatni, de azt a 4 napot szeretném a babával való ismerkedésre fordítani.
2015. nov. 10. 17:05
 12/13 anonim ***** válasza:
54%
Én iszonyat jóba vagyok a sógornőmmel, de megkért mindenkit, hogy majd csak akkor menjünk, ha a baba elmúlt 2 hónapos. Persze, tiszteletbe tartottuk és pont tegnap voltunk látogatóba. Anyukának vittünk üdítőt, kekszet. Tesómnak kedvenc borját. A babának pedig takarót varrattam amibe benne van a neve meg egy etetőszéket kaptak.:)
2015. nov. 13. 16:57
 13/13 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem elég elsőre telefonon gratulálni, illetve mondd neki, hogy szóljon, hogy mikor látogathatjátok meg őket. Így ha őt nem zavarja a dolog, akkor lehet, hogy azt fogja mondani, hogy akár már most is, a kórházban, de ha ezt nem szeretné, akkor sem kerül kellemetlen szituációba, és nem kell azt mondania, hogy ne gyere még (lássuk be, van, aki nem szereti ezt így nyíltan kimondani).

Én speciel jobban örülök, ha a kórházban látogatnak meg, akik nagyon látni szeretnének minket, mert ott tényleg csak rövid időre ugranak be, ott kevésbé gáz azt mondani, hogy most már lefeküdnék, mert sokat voltam már fent, nem is várja senki, hogy körbeugráljam, viszont otthon ez az elvonulás kevésbé megoldható, kevésbé jól veszi ki magát (főleg úgy, hogy nálunk a nappali egyben a hálószoba is, szóval nincs hová elvonulni). Biztos van olyan kismama, aki nálam karakánabb, de én nem szívesen mondom azt egyetlen látogatómnak sem otthon, hogy most légyszi menj el, mert én már fáradt vagyok.

Úgyhogy szerintem az a legtisztább, ha azt kéred, hogy ő szóljon, hogy mikor mehetsz látogatni. Ez nem azt jelenti, hogy addig, amíg nem szól, ne is keresd, szerintem hetente egyszer-kétszer nyugodtan szabad érdeklődni a hogylétük felől, akkor lesz is lehetősége mondani, hogy gyere :)

Ajándékba nekünk mindenfélét hoztak, cumit, kiskendőt, plüssállatkát, forgó-zenélő miafenét, amit az ágy fölé lehet tenni, meg ilyesmiket (persze cumit akkor érdemes vinni, ha tudod, hogy a szülők is adnak cumit a babának).

2015. nov. 15. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!