Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mondják, hogy a szülés előtti...

Mondják, hogy a szülés előtti napokon már nem szabad tejterméket fogyasztani. Miért?

Figyelt kérdés
2010. márc. 19. 12:05
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Egyes kismamák állítják, hogy sok tejet kell inni a terhesség alatt, mert az egészséges és több teje lesz az anyukának, mások pedig azt állítják, tilos tejet inni, mert allergiás lesz tőle a baba. De melyik tábornak van igaza?

A tej valóban sok kalciumot tartalmaz és a terhesség alatt valóban fontos a megfelelő mennyiségű kalciumbevitel. Tudni kell, hogy a baba fejlődéséhez adott mennyiségű kalciumra van szükség, és ha nem található meg ez a mennyiség az anyai tápanyagraktárakban, akkor a magzat az anya “kárára” veszi ezeket magához, azaz az anya fogai kezdenek romlani.

A tejből nem túl jó a kalcium felszívódása, érdemesebb inkább halat, brokkolit, karfiolt, kelkáposztát, spenótot, salátaféléket, szezámmagot vagy mákot fogyasztani, de természetesen lehet tejtermékeket is, ha jólesik.

A terhesség alatti tejfogyasztásnak nincs köze az anyatej mennyiségéhez, mint ahogyan a szoptatás alatti tejivás sem befolyásolja az anyatej mennyiségét.

Várandósan bárki nyugodtan fogyaszthat tejterméket, ettől nem lesz a kicsi allergiás. Ha a szülők allergiára hajlamosak, akkor a szoptatás alatt érdemes kevés tejet, tejterméket fogyasztani.

2010. márc. 19. 12:09
 2/6 anonim ***** válasza:
86%
Én ilyet még nem hallottam. És mi van, ha előbb jön a baba?
2010. márc. 19. 12:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hallottam ilyenről. Annál is inkább alaptalannak tartom, mivel az egy dolog, hogy meg van adva egy dátum, amire ki van írva a kismama, de az esetek 90%-ban nem azon a napon születik meg a baba, a 37. héttől kb. bármikor várható.
2010. márc. 19. 12:30
 4/6 A kérdező kommentje:

Én is furcsállom. De pl. a Felicitas tanácsadó füzetben is írják, abban, amit a védőnőtől a kismama csomaggal kaptam még az első alkalommal.

Hát akkor nem tudom. Azért köszi a válaszokat.

2010. márc. 19. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem akarok hülyeséget írni,de mintha nekem anno azt mondta volna a védőnő,hogy az utolsó pár hétben kevesebb kalciumot fogyasszak,mert hogy ez is elősegíti a lepény idő előtti meszesedését.
2010. márc. 19. 19:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem anyósom mondogatta a végén, hogy ne egyek kalcium tartalmű ételt, mert úgy nehezebben fogok tágulni és nehezebb lesz a szülés. Fogalmam sincs mire alapozta, nem viatatkoztam vele :)
2010. márc. 19. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!