Mondják, hogy a szülés előtti napokon már nem szabad tejterméket fogyasztani. Miért?
Egyes kismamák állítják, hogy sok tejet kell inni a terhesség alatt, mert az egészséges és több teje lesz az anyukának, mások pedig azt állítják, tilos tejet inni, mert allergiás lesz tőle a baba. De melyik tábornak van igaza?
A tej valóban sok kalciumot tartalmaz és a terhesség alatt valóban fontos a megfelelő mennyiségű kalciumbevitel. Tudni kell, hogy a baba fejlődéséhez adott mennyiségű kalciumra van szükség, és ha nem található meg ez a mennyiség az anyai tápanyagraktárakban, akkor a magzat az anya “kárára” veszi ezeket magához, azaz az anya fogai kezdenek romlani.
A tejből nem túl jó a kalcium felszívódása, érdemesebb inkább halat, brokkolit, karfiolt, kelkáposztát, spenótot, salátaféléket, szezámmagot vagy mákot fogyasztani, de természetesen lehet tejtermékeket is, ha jólesik.
A terhesség alatti tejfogyasztásnak nincs köze az anyatej mennyiségéhez, mint ahogyan a szoptatás alatti tejivás sem befolyásolja az anyatej mennyiségét.
Várandósan bárki nyugodtan fogyaszthat tejterméket, ettől nem lesz a kicsi allergiás. Ha a szülők allergiára hajlamosak, akkor a szoptatás alatt érdemes kevés tejet, tejterméket fogyasztani.
Én is furcsállom. De pl. a Felicitas tanácsadó füzetben is írják, abban, amit a védőnőtől a kismama csomaggal kaptam még az első alkalommal.
Hát akkor nem tudom. Azért köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!