Mire számítsak a szülés és a gyerekágyas időszak alatt? A neten teljesen mást olvasok, mint amit a szülésznőm és a barátnőim mondanak.
A női magazinokban, blogokon a nők szülés után hazaérve azonnal mindent csinálnak, 4-5 héttel később már szexelnek és tornáznak.
A szülésznőm szerint viszont úgy készüljek, hogy az első napokban-hetekben pihenek, a babára, a szoptatásra koncentrálok. Ha valaki felajánl segítséget, azt fogadjam el. A szülés, vérveszteség miatt valószínűleg gyengének fogom magam érezni. Aztán ez persze fokozatosan jobb lesz. Nem szabad elhagynom magam, de fontos a fokozatosság. Szex és torna 6 hétig tilos.
A már szült barátnőim szerint is hallgassak a szülésznőre.
Most akkor mi az igazság? Hogyan készüljek, mire számítsak?
A szülésznődre hallgass.
Ez rózsaszín cukormáz, amit a blogok és magazinok írnak.
A szülés minden módja kimerítő. A test, ami 9 hónapon keresztül alakult, pár óra alatt nem lesz a régi. Nekem pl. folyton olyan érzésem volt, mintha kő lenne a gyomromban, pedig csak a berendezés kezdett visszatérni a helyére. Sokan megküzdenek a derék és hátfájással is.
Van, aki szerencsés és tejgyár, de sokaknak küzdeni kell érte vagy éppen tápszert adni. Fejni, sterilizálni, mérni, szoptatni, ott a gyermekágyi folyás, állandó betétcsere, vagy éppen a hormonok miatti fokozott izzadás, a baba nem csak magát szokta lebukni. A folyó tej eláraszt melltartót, hálóinget, ágyneműt, nekem volt, hogy éjszaka is le kellett cserélnem a hálóingemet, ha véletlen hasra feküdtem.
Aki azt írja, hogy főzött, azt kb. úgy képzeld el, összedobott egy tésztát vagy borsófőzit. Nem süt senki narancsos kacsát meg három emeletes tortát.
Persze, az ember lánya szép lassan elkezd mindent csinálni, de ha lesz egy csendes órád, azt kihasználod egy kis szépségápolásra, magányos zuhanyra, normális wc-zésre, evésre, szundikálásra, eszedbe se fog jutni, hogy te aznap még nem hasizmoztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!