Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti befeküdnétek a korhazba?

Ti befeküdnétek a korhazba?

Figyelt kérdés
38 hetes vagyok, ma voltam orvosnál.A következő törtènt:Nst rendben, belépek a rendelőbe.Doki megkèrdezi, hogy vizesedek e.Mondom, kicsit a kezemen érzem, de nem vészes.Erre közli, hogy ő látja rajtam, hogy valami nem stimmel. Magas a vèrnyomásom, 24 órás monitorozás kell, befektet a korházba.Jelzem, hogy nem mérték meg. Lesokkolt, csak az járt a fejemben, hogy mi lesz a lányommal, ha be kell feküdnöm.Nem is kèrdeztem semmit.Amúgy legtöbbször alacsony a vèrnyomásom.Nem tartom indokoltnak ezt az egèsz hercehurcàt.
2015. okt. 27. 20:30
 1/10 anonim válasza:
24%

Bármikor szülhetsz...

a lányod? a hasadban vagy otthon van? apja hol van?

ha az orvos azt mondja akkor fekudj be....

2015. okt. 27. 20:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Persze, gondolkodàs nèlkül befeküdnèk, nem kockàztatnàm a babàm egèszségét. De soha nem volt probléma a vérnyomásommal, és meg sem mérte. Komolyan, az volt az érzésem, hogy valakivel összekever.
2015. okt. 27. 20:39
 3/10 Vilcsianyuja ***** válasza:
87%
A lányoddal akkor is lesz valami, ha a szülés miatt kell bent lenned a kórházban. Kegyetlen dolog, én is átéltem, de most a te és a magzatod érdekei sajnos túlmutatnak az övén. Mérd otthon a vérnyomásod, ha a még nincs vérnyomásmérőd, gyorsan szerezz egyet. Ha tényleg gond van, akkor önként vonulj kórházba, nehogy esetleg a végén a méhlepény ne bírja a strapát. Az, hogy vizesedsz, normális dolog így a végén, önmagában emiatt semmi gond nem lehet. Ha a vérnyomásod nem magas, nem híztál túl sokat, és a vizeletedben sincs fehérje, akkor szerintem sem tűnik túl indokoltnak a befektetésed. Próbálj meg egyezkedni, esetleg lehet-e azt kérni, hogy befektetés nélkül, de 2 naponta nézzenek meg NST-n, ha meg tudod oldani a bejárást.
2015. okt. 27. 20:40
 4/10 Vilcsianyuja ***** válasza:
Ja, és mit jelent nálad a "nem magas" vérnyomás? Milyen értékek szerepelnek a kiskönyvedben?
2015. okt. 27. 20:42
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Mérés nélkül nem maradnék bent. Korrekt kivizsgálást kérnék, mielőtt elmegyek kórházba. Nagyon nem szimpatikus az orvosod hozzáállása, stílusa.
2015. okt. 27. 20:48
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

Én azt mondom, hogy hallgatni kell az orvosra, de az olyan orvosra, aki foglalkozik is az emberrel. Vérnyomást ránézésre nem lehet mérni. Ha megmérte volna, és magas lenne, azt mondanám, hogy feküdjél be, de így? Most hol vagy egyébként? Játszani valóban nem szabad a vizesedéssel, ha magas vérnyomással és fehérjevizeléssel párosul, mert ugye ez a toxémia jele, de hát nálad nem tudjuk, hogy a három tünet közül 1, 2 vagy 3 áll fent.

Egyébként én vizesedtem, sőt a vérnyomásom mindig 140-160 között mozgott az orvosnál, de csak nála és ezt tudta is, mert előre szóltam, hogy fóbiám van a nőgyógyászoktól és tiszta ideg vagyok. Ő azt kérte, hogy mérjem itthon napi háromszor, és vezessek vérnyomásnaplót. A végén belengette néha a szülésznőm, hogy feküdjek be, de én nem szerettem volna, mert ott csak magas lett volna még jobban a vérnyomásom, így megúsztam. Ha persze egyértelműen azon az állásponton lett volna az orvosom ismerve az előzményeket, a helyzetemet, hogy baj van, feküdjek be, mert szerinte toxémiás vagyok, akkor befeküdtem volna. De ránézésre mért vérnyomással nem.

2015. okt. 27. 20:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mérés nélkül mondta, hogy magas a vérnyomásod? Honnan szedi?

Magas vérnyomással a kórház a legbiztonságosabb hely, még akkor is, ha éppenhogy a felső értéken felül van.

De ha jó a vérnyomásod és meg se mérte, akkor nincs értelme szerintem.

2015. okt. 27. 21:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Általában 110/60, vagy alacsonyabb értékeket mérek, 80 körüli pulzussal.A karikagyűrüm mèg simàn hordom, a cipőim is jók. Nem mondom, hogy egyàltalàn nem vizesedek, de szerintem ennyi még belefér.Ami a leginkább zavar, hogy meg sem mérte, csak úgy rámnézett, és közölte.
2015. okt. 27. 21:31
 9/10 anonim ***** válasza:
80%
Nem lehet hogy szabira akar menni, és le akarja zavarni az összes elvállat szülést előtte? Ennyi alapján amit mondott nem feküdnék be.
2015. okt. 27. 21:35
 10/10 Vilcsianyuja ***** válasza:
66%
Hát ez tényleg nem magas :) Akkor mindenképp felhívnám, azzal, ami tényleg történt. Hogy annyira sokkot kaptam a befektetés emlegetésétől, hogy nem is tudtam reagálni, de doktor úr, nekem nem magas a vérnyomásom, a terheskönyvemben végig alacsony értékek szerepelnek. Ha ezek után is köti az ebet a karóhoz, akkor tényleg elgondolkodnék, hogy ő-e a megfelelő doki a számomra. A semmiért én se hagynám magam befektetni, mert akár még 3 hét is lehet a szülésig.
2015. okt. 27. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!