Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik otthon vajúdtatok, de a...

Akik otthon vajúdtatok, de a vajúdás végén bementetek a kórházba, használtatok szívhangfigyelőt?

Figyelt kérdés
Kórházban szeretnék szülni, de csak a vajúdás végén szeretnék bemenni annak érdekében, hogy elkerüljem a fölösleges beavatkozásokat (oxitocin, burokrepesztés stb. egyáltalán a sietetett vajúdás és szülés). A baba biztonsága érdekében használnék szívhangfigyelőt. Használt már valaki? Mit gondoltok megbízhatóak ezek a készülékek?
2015. okt. 21. 13:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
83%
Ilyen esetben én nem csak a szívhangfigyelőn gondolkodnék el, hanem olyan otthonszüléseknél dolgozó bábán, aki tudja is, mikor kell indulni. Én abszolút támogatója vagyok annak, hogy egy anya ott és úgy szüljön, ahol és ahogy akar. Ha ilyen terveid vannak, szerintem egy profi bábával (aki hozhat magával szívhangfigyelőt, használhatja és értékelheti az eredményt) jól járnál. Ha amúgy nyitott rá, mert ilyet is ismerek, akkor mint dúla, a kórházba is veled tarthat, ezzel is növelve az esélyét annak, hogy nem akad el a folyamat a felvételi procedúra miatt. Beállítottságtól és személyiségtől függően akár villámhárítóként is működhet.
2015. okt. 21. 13:55
 2/23 anonim ***** válasza:
89%
És ki fogja kiértékelni, hm? Mert ehhez érteni is kellene, nem elég, hogy a babának van szívhangja!
2015. okt. 21. 13:55
 3/23 anonim ***** válasza:
86%

Mi elég későn indultunk be a kórházba, reggel fél 7-től voltak fájásaim (először még nagyon gyengék), de csak délután 5-re mentünk be a kórházba, 6-tól voltam szülőszobán, 10-re lett meg a baba, de így is viszonylag sokat vajúdtam otthon. Szívhangfigyelőt nem használtunk, de te mint laikus otthon nem hiszem hogy kompetens vagy megállapítani hogy jó-e a szívhang vagy esetleg nem jó, szóval felesleges beszerezni.

Egyébként nem igazán értem a kérdésed. HOgy érted azt hogy a vajúdás végén mész be? Mi számít a végének? Előre nem lehet tudni hogy mikor lesz vége, van akinek 2 óra, van akinek 20, ráadásul az is lehet hogy úgy indul meg a szülés hogy elfolyik a magzatvíz. Én nem igazán kockáztatnék hogy netán otthon szülök csak azért mert direkt nem megyek be a kórházba. Inkább szerintem keress olyan kórházat/szülészt, aki nem híve az oxitocinnak és ahol háborítatlanul lehet szülni. Én kórházban voltam, mégse kaptam oxitocint, mert nem kellett, mivel rendesen jöttek a fájások. Viszont ha valakinek fájásgyengesége van akkor mi van?

Burokrepesztés is helyzet kérdése, nekem pl. volt, és ezáltal lerövidítették a vajúdást, így kevesebbet kellett "szenvednem". A burokrepesztés egyáltalán nem negatív dolog. Van akinek persze nem kell mert megreped magától is. De ha meg megrepedt már akkor végleg jobb ha a kórházban vagy...

Szóval ez így nekem nagyon nem kerek amit írsz, ahogy ezt elképzelted kérdező. Én nem kockáztatnám hogy mondjuk már csak a tolófájásokra érjek be, vagy esetleg egy sürgősségi császárra...

2015. okt. 21. 14:02
 4/23 anonim ***** válasza:
83%
Rossz ötlet.
2015. okt. 21. 14:04
 5/23 anonim ***** válasza:
66%
És ha valami mégsem úgy alakul ahogy eltervezted, akkor beperled a kórházat és az orvosokat ahova a végén berohantál, mert akkor már nyilván mindenki hibás lesz csak te nem.
2015. okt. 21. 14:14
 6/23 anonim ***** válasza:
76%
Ezzel az ötlettel csak az a probléma, hogy nem tudhatod előre, mikor van a vajúdás vége. Lehetnek órákon keresztül 2-3 perces fájásaid és hosszú kitolási szakaszod, meg gyorsan is haladhatnak az események. Szerintem inkább a szülészorvosoddal kéne előre megbeszélni, hogy mi ezeknek a beavatkozásoknak az előnye/hátránya, és hogy milyen körülmények között szeretnél/nem szeretnél ilyet.
2015. okt. 21. 14:15
 7/23 A kérdező kommentje:

Igen, ezt egy bába javasolta, aki ajánlotta, hogy majd rámnéz.

Amiket leírtatok azzal mind tisztában vagyok, de olyan kórházban fogok szülni, ahol esetleg csak az nem kap oxitocint, aki már tolófájásokkal megy (viszont nagyon ritka, hogy 6 óránál tovább tartson egy szülés...). A császárok aránya 60-70% között mozog...

Figyelmeztettek arra, hogy felejtsem el, hogy ebben a kórházban oxi és más beavatkozások nélkül szülhetek. Az ott dolgozó bábák és a kórházat ismerő dúlák javasolták már az ismerősi körömben többnek (majd meg is valósították) ezt a módszert.

2015. okt. 21. 14:18
 8/23 anonim ***** válasza:
75%
Hol fogsz szülni? Én nem is hallottam olyan kórházról Mo-on ahol 60-70 % lenne a császárok aránya.
2015. okt. 21. 14:20
 9/23 anonim ***** válasza:
61%
Baj esetén te csak azt vennéd észre, hogy nagyon alacsony a baba szivhangja. Ilyenkor pedig 5 perc is túl sok, azonnali intézkedés kell.
2015. okt. 21. 14:20
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Pedig van ilyen, utolsó. Csak itt is elég körülnézni:

[link]

2015. okt. 21. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!