Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek szép, természetes...

Akinek szép, természetes szülése volt, milyen érzés volt a kitolás?

Figyelt kérdés

Természetes szülést átéltek emlékeire lennék kíváncsi (nem hüvelyi szülés, hanem természetes szülés, tehát nem oxis, hasbakönyöklős, gátmetszéses stb. dolgokra).

Mesélnétek a kitolási szakról, hogy milyen testhelyzetben csináltátok, hogyan irányítottátok a helyzetet, milyen légzés esett jól? Milyen volt maga az érzés fizikailag és lelkileg? Ki várta a babát ott, amikor kibújt?

2015. okt. 27. 12:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Három gyermekem született hüvelyi úton, az elsőnél kaptam a vajúdás végénél oxit, és gátmetszésem is volt, a másik kettőnél egyik sem. Mindhárom szülésemnek a legnehezebb része a kitolás volt, pedig nagyon gyorsan zajlott ez a szakasz. Olyan érzés volt, hogy most mindenáron nyomnom kell, és egy nyomás, és vége az egésznek, meglesz a baba. Ehhez képest mindháromszor a szülésznő meg az orvost együtt mondták, hogy "ne nyomjon!", az elsőnél mert még nem voltam egészen tág, a másik kettőnél meg a gátvédelem miatt. Nagyon nehéz volt ezt a "ha most nem nyomok meghalok" érzést visszatartani. Szülőszéken szültem, nekem bevált ez a helyzet. Kismamatornán tanultunk légzésgyakorlatot kitolásra, azt alkalmaztam (belégzés, levegőt hasba áttolni és haspréssel nyomni), és nagyon jól bevált.
2015. okt. 27. 13:30
 12/16 anonim ***** válasza:

Nos szerintem az, hogy második szülés, sokat változtat a dolgon.

A második szülésnél a tágulás sokkal intenzívebb, gyorsabb.

Én az elsőnél majd megőrültem a fájdalomtól. A kitolási szakaszra egyrészt már fogyott az erőm emiatt másrészt meg 45 folyamatos fájdalom volt. A fájdalom miatt nem is éreztem az összehúzódásokat, tolni is össze-vissza toltam, nem tudtam magamra figyelni. Úgy gondoltam és gondolom így utólag is, hogy így rosszabb volt a babával az együttműködésünk, mert tényleg a fájdalom minden mást elnyomott. Végül még vákumozni is kellett egy kicsit a babát.

Na most emiatt a másodikhoz már kértem EDAt és álomba illően sikerült harmonizálni a babával a "munkát". Éreztem az összehúzódásokat, megfelelően tudtam tolni, sőt tudtam a megfelelő pontra koncentrálni a tolásnál, megfelelő légzés, minden tökéletesen összehangolt volt. A babám is teljesen természetesen bújt elő, semmi külső ráhatás nem volt.

De egy barátnőm mindkét gyerekét a Te általad említett természetes módon szülte, második gyereke 4,5 kilós volt és egy tolásra kibújt.

szóval ahány nő és ahány terhesség, annyi féle szülés.

2015. okt. 27. 14:47
 13/16 anonim ***** válasza:
9 vagyok. Nem emlékszem hogy megijedtem volna, bár lehet hogy így volt. De utána egy perc alatt vége lett, akkor már csak örültem hogy vége meg hogy ott a baba. Nekem egyiknél se volt ilyen hogy kint volt a feje de várni kellett. Amikor a fejük kint volt, akkor már csúsztak is ki teljesen.
2015. okt. 27. 16:07
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem olyan szülésem volt, amilyenröl te beszélsz. 26 ora vajudás után következett a 2 orás kitolás. Négykézláb szültem. A szülöágy háttámláján csüngtem igazábol. Nekem sokkal jobban fájt a kitolás, mint a vajudás. Én szakadtam, de bem is csoda, mert 4.2 kilos babát szültem. Csak pár öltést kaptam. Nagyon durva volt, konkrétan éreztem, ahogy szakadok szét. Fájt, de kibirhato volt. Közben a férjem segitett, masszirozta a derekamat. 2 szülésznö várta a babát és 1 szükésznö volt a fejemnél. Ö segitett a légzésben, biztatott. A férjem hol a babát nézte, ahogy bujik ki, hol engem masszirozott, hol biztatott. A babát azonnal a kezembe adták. Kb 1 másodperces kirában már a kezemben volt. Összességében nagyon jo volt.
2015. okt. 28. 01:48
 15/16 anonim ***** válasza:

Az első kettő kórházas, ovix, burokrepesztős sztori fekvenyomással, a harmadik babát szültem otthon, hát az valami fenomenális élmény volt.

Szó szerint vett "kitolási szakasz" nem is volt, valahogy magától jött a baba, én csak "kiengedtem", nem találok rá jobb szót. Állva szültem, kicsit előrehajolva, a heverőn támaszkodtam. Nem terveztem el előre hogy állva szülök majd, valahogy adta magát a helyzet.

Egy barátnőm jött segíteni, ő volt a gátőr :), és ő kapta el a babucit. Aztán a két térdem között előreadta.

A légzés? Őszintén fogalmam sincs. Csak azt tudom, hogy amikor megéreztem a "tűzgyűrűt", akkor kérdeztem a barátnőmet, hogy lát-e valamit, mert úgy éreztem, mintha csípős paprikával kentek volna be odalent, akkor mondta hogy már látja a fejét. Hihetetlen megnyugvás ömlött szét bennem, és már csak várni kellett a következő összehúzódásra, és engedni magától kibújni a fejet, a másodikra derékig, a harmadikra meg kicsusszant a maradék. Akkor, közben már egyáltalán nem éreztem fájdalmat, feszülést, és utána babával a kezemben rögtön meg is fordultam és leültem a heverőre, gond nélkül.

Ó, nagyon jó volt! :)

2015. okt. 29. 21:40
 16/16 anonim ***** válasza:
15. vagyok az OVIX nem tudom hogy jött össze, OXIS-t akartam írni. :)
2015. okt. 29. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!