Mi a bajom?

Figyelt kérdés
2015. okt. 25. 19:46
 1/6 A kérdező kommentje:

5 hónapos a fiam.Mióta megszületett ,csomókban hullik a hajam ,kéthetente összeszedek valami betegsèget (torokfájás,nátha) ,olyankor iszonyú rossz a közérzetem ,alig bírok mozogni.Alig pár étel van amit kívánok ,a többire nem tudom rávenni magam.Hőhullámaim vannak ,legszívesebben egész nap feküdnék.Már az utcára sincs kedvem kimenni ,a teraszra viszem le a fiamat levegőzni.Nem vagyok depressziós ,inkább fizikailag vagyok lestrapálva.De miért?Még az utolsó hetekben is több energiám volt.Vitamint szedek.

22/N

2015. okt. 25. 19:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Orvosnál voltál? Teljes vérképet néztek? Több minden is lehet. Vérszegénységtől, pajzsmirigy betegségen át, valami elbújó gyulladás. Lehet, hogy nem is egy baj van a háttérben, és lehet olyan tünet is, ami egyszerűen csak a hormonok játéka (pl.: a hőhullámok). De mindenképp menj el orvoshoz, ha eddig nem voltál.
2015. okt. 25. 20:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Talán legyengült immunrendszer? Nekem szoptatás miatt hullott a hajam. Biztos nincs esetleg valami lelki bánat? Mert az elég hamar rámegy az egészségre is. Egy vérképet én is csináltatnék,hogy 1-2 dolgot ki lehessen lőni... Esetleg depresszió? Nem vagy sokat egyedül?
2015. okt. 25. 20:08
 4/6 A kérdező kommentje:

nem vagyok sokat egyedül ,segítségem is van amikor kérem.

az orvosnál csak legyintettek erre.

talán kérnem kéne beutalót vérvételre.

igen ,a hajhullás ezen okáról én is hallottam ,de ez olyan mértékű ,hogy már látványos mikor összefogom.utálok már hajat mosni is mert lever a víz mikor meglátom ,hogy csomókban jön ki.

2015. okt. 25. 21:02
 5/6 anonim ***** válasza:

A hajhullás lehet hogy "normális".

Nekem terhességek alatt nulla szál hullott ki, aztán a baba két hónapos korától kb 3-4 hónapon át mind kihullott, ami terhesen nem és ez nagyon látványos is volt.

Aztán után elkezdett visszanőni egyszerre és tele lettem "bébihajjal", ami annyira hülyén nézett ki, hogy minden szülés után majdnem rövidre kellett végatnom, hogy valahogy kinézzek.

A gyengeség is lehet valamennyire okés, a szoptatás nagyon ki tud venni az emberből. Igazából ha Te úgy érzed, hogy ez túl van azon, ami elfogadható, akkor addig mondd az orvosnak, amíg ki nem vizsgál...

Egy vér-vizelet mindenképp kéne.

2015. okt. 25. 22:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is pont így voltam a szülés után. Legszívesebben csak feküdtem volna, az ágyból felkelni is fájt.Hogy mitől volt az nem tudom, de nekem az segített hogy elkezdtem mozogni. Gyalog vittem a nagyfiamat oviba, elkezdtünk kimozdulni a kicsivel együtt. Nem mondom, most is vannak napok amikor úgy érzem magam, mint akit agyonvertek, de annak meg az az oka, hogy a kislányom még mindig sokszor kel éjszaka. 11 hónapos.

Egy vérkép nem árt, szedjél vitamint (multivitamint csak akkor, ha nem vagy épp náthás, vagy egyéb beteg!!) és kezdjetek sétálni, ne csak a teraszra tedd ki a babádat levegőzni.

Ami még a hozománya volt a dolognak, az a mínusz 10 kg. :)

A hajhullás és a hőhullámok pedig tök normális. Engem a fiam születése után vagy 2 évig gyötört, hogy folyton meg akartam gyulladni, egyik pillanatról a másikra. Aztán elmúlt. A fiammal a haja is nagyon hullott, most a lányommal meg több lett. De megnyugtattak, hogy majd kihullik, ha már nem szoptatok, mert olyan is van. :)

2015. okt. 26. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!