Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült az elmúlt időkben...

Szült az elmúlt időkben valaki a Fejér Megyei Szent György Kórházban?

Figyelt kérdés

Tudnátok mesélni? Sok jót hallottam.

Természetesen szívesen olvasok jót, rosszat, bármilyen tapasztalatot.

Köszönöm

2015. okt. 13. 20:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Áprilisban szültem. Mire vagy pontosan kivàncsi?
2015. okt. 14. 06:52
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Persze tudom, hogy mindent elmondanak majd biztos meg nyilván utána kell érdeklődni.

Csupán a tapasztalatok érdekelnének,nemcsak a 'száraz protokoll' hogy így nevezzem. :)

Kedvesek a nővérek?ápolók?

Mit kell vinni vagy mit adnak pl babának?

Milyenek a szülőszobák?(úgy hallottam nagyon szépek, és vannak szülőszoba látogatások, ha jól tudom).

Ha máshonnan fogadott orvosod, azzal nincs bajuk?(ilyet is hallottam már, hogy nem biztos hogy örülnek).

Apuka bent lehet,ugye?

Itt adnak beöntést vagy kúpot használnak?

És fájdalomcsillapításra mi itt az elterjedt módszer?

Szóval úgy premierplánba mindenre kíváncsi lennék, ha lennél szíves megosztani :)

Tudom, hogy minden kórház,orvos, szülő nő , és helyzet más és más, de mégis érdekelnének a tapasztalatok.

2015. okt. 14. 07:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én januárban szültem ott.Nem volt fogadott orvosom,így nem tudom,hogy fogadják a külsős orvosokatAz orvosok,nővérek elég vegyesek.Mikor éjjel 1-kor bementem,és megvizsgált az ügyeletes,szinte leharapta a fejem,mert csak egy ujjnyira voltam nyitva,a víz még nem folyt el,szóval minek mentem be.Reggel 7-ig megfigyeltek a szülőszobán,de nem csináltak semmit,hagyták,hogy a maga útján menjen minden.Mivel nem jutottunk előbbre,kihelyeztek az osztályra,majd viziten az orvos közölte,hogy várunk,de nem lehet tudni meddig fog tartani,akár napokig is.Össze-vissza voltak fájásaim egész nap,hol 10 percenként,hol 5 percenként,de egyre erősebbek voltak.Feküdt mellettem egy másik anyuka is,ő ugyan így volt mint én,de kiharcolta,hogy újra megvizsgálják,és eldöntötték,hogy burkot repesztenek neki.Engem hagytak tovább.Este 10-kor már sírtam,annyira fájt,majd bejött a nővér és lekiabálta a fejemet,hogy maradjak csöndben,mert a többiek nem tudnak aludni,majd elküldött zuhanyozni.Utána elaludtam egy 2 órára,majd elmentem pisilni,és mikor vissza akartam feküdni,elfolyt a magzatvíz.Bejött a nővér,nem hitte el,hogy elfolyt,mert a betét,amit a nyákdugó távozása miatt feltettem,felfogta.Aztán bekísért a szülőszobára.Ott megvizsgáltak,és szintén nem akarta az orvos elhinni,hogy elfolyt a víz,mert még mindig csak 1 ujjnyira voltam kitágulva.Aztán a nővér biztosította róla a doktort,hogy valóban elfolyt.Rákötöttek a gépre,közben az orvos közölte,hogy reggelig tuti nem lesz baba,és majd akkor kötnek be oxitocint,meg kapok antibiotikumot is.Aztán a szülésznők leborotváltak,majd kaptam kúpot.Itt nincs beöntés.Majd szerettem volna felívni a férjemet,de nem engedték,mert felesleges,hisz nem lesz reggelig semmi.Én mégis felhívtam mikor kimentek a szobából.Fél 2-kor már két ujjnyira voltam nyitva,és már nagyon fájt.Szerettem volna fájdalomcsillapítót,de itt nem adnak semmit,hiába kérik.Akkor megkérdezték,hogy nem jön e valaki be hozzám.Mondtam,hogy a férjem kint vár,hogy bejöhessen.Beengedték.Egyébként császár esetén is bent lehet az apa.Fél 3-ra már teljesen kitágultam.3 óra 10 perckor felsírt a lányunk.Engem jó sokáig varrtak,mert gyorsan jött és repedtem.Aztán megkaptuk a 2 órát.Addig senki sem zavart minket.Aztán mikor kivittek volna osztályra,összeestem,és gyorsan kaptam vért,és délután 1-ig még a szülőszobán maradtam.Meg kiérdemeltem egy katétert is,mert nem tudtam pisilni.De rendesek voltak,a legkisebb méretet hozták.Aztán kikerültem osztályra,meglepődtem,mert egész kedvesek voltak a csecsemősök is,meg azok az ápolók többsége,akik az anyukákat látják el.Pont a csecsemősök nővér szobájával szemben volt a kórterem,ahol feküdtem,így hallottam miket beszélnek.Nem szerették,ha valaki túl sokszor beadja a babát,vagy mindent velük csináltat meg a baba körül.A babának amit vinni kell:textil pelenka,rendes pelenka,popsi krém,törlőkendő,a köldökcsonk ellátáshoz szükséges dolgok.Ruhát adnak,és a fürdetést s ők csinálják.Esetleg kis zokni vagy kesztyű a kezére.Kis sapka nem fontos,elég meleg van bent.Én 2x kértem segítséget.Az első tisztába rakásnál,de nem igazán volt lelkes a nővér,meg egyszer a mellre tételnél,de arra meg oda sem jöttek.De úgy összességében kibírható volt.Ha van még kérdésed,nyugodtan kérdezz.

2015. okt. 14. 12:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Most indîtàssal szültem, 6éve rendesen, mindkètszer nagyon pozitîv tapasztalatokat szereztem. Foadott orvosom nem volt, de nagyon kedvesek, korrektek voltak, nem siettettek. Azt nem tudom,hogy fàjdalomcsillapítást lehet e kèrni, èn nem kèrtem.

A szülőszobàk szépek,felszereltek,tisztàk. Apuka isott lehet. Ha nem kapsz oxit, màszkàlhatsz, ha infúzión vagy akkor sem kell feküdni, nekem ajàlgattàk a labdàt, de vègül az àgy szélén ülve vajúdtam. Kúp van, nem beöntés,de én azt sem kaptam, mert elfelejtődött.

Mitàn a baba megszületik,azonnal odaadjàk, és nàlunk velünk is maradt majdnem 2órát. Azalatt szopizik, ès apa,anya baba együtt van. Ezutàn a babát elviszik, fürdetik,öltöztetik, te lezuhanyzol,és kikerülsz osztályra,majd 1-2óra múlva a pici is. Vinni igazàból a ruhàn kívül mndent kell.

A csecsemősök velem nagyon kedvesek,segítőkészek voltak,ès szuper szobatàrsakat is kaptam.

Az egyetlen ami nekem negatív volt,hgy teljes vilàgosban kell éjjel is aludni.

2015. okt. 14. 13:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Még valami:

Egyszer akartam 10percre beadni a lànyomat, mert le kellett volna szaladjak a prkolóba,de lekiabàlta a fejem a csecsemős. Viszont az első babàs szobatàrsamnak minden szopinàl 10-20percet segítettek,mert a baba nem tudtabekapni a cicit.

2015. okt. 14. 13:45
 6/6 A kérdező kommentje:

De aranyosak vagytok, hogy írtatok és ráadásul ilyen bőségesen. :) Köszönöm is szépen.

Igazából biztos lesz még kérdésem szerintem. Megírom majd,mert most annyi minden kavarog és kérdezősködik a fejemben. :)

2015. okt. 14. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!