Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan jutok be szülni?

Hogyan jutok be szülni?

Figyelt kérdés

Még van pár hónapom, de már most előfordulnak olyan rémálmaim, hogy nem tudok bejutni szülni, itthon kell egyedül megszülnöm a babát. Pedig annyira nincs is messze a kórház abban a kisvárosban, ahol élek.

A lehetőségeim az alábbiak:

Férjem: 70 km-re dolgozik, tömegközlekedéssel jár, 1-1,5 óra haza az út neki. Kb 2 óránként van járata, így szerencsés esetben 1,5 óra alatt hazaér, de ha olyankor indulnak be a fájások, akkor ez 3,5 óra is lehet...

Gyalog: 3 km-re van a kórház, fél óra gyalog az út, de fájásokkal szerintem nem menne a gyaloglás.

Taxi: Nincs rendes taxi a városban. Volt, hogy hívtak őket, 4 óra múlva tudtak volna jönni. Egy vicc.

Tömegközlekedés: Buszmegálló 5 percre, járat 1-1,5 óránként, menetidő 30 perc. Tehát busszal is lehet 2 óra, mire a kórházba jutok.

Szüleim, testvérem: A mezőgazdaságban dolgoznak, sokat vannak kinn a földeken messze, van ahonnan 1-1,5 óra hazaérni. Esős időben otthon vannak, akkor 10 perc alatt itt vannak értem. De mi van ha jó idő lesz?

Após: Közel dolgozik, kerékpárral jár dolgozni, de ha megkérném, biztos járna a kedvemért kocsival. Az a baj, hogy magas beosztásban van, ha értekezlet, tárgyalás van, akkor nem tud jönni. Gyakran jár a céggel más városokba, külföldre, szinte heti 1 nap. Olyankor végképp nem számíthatok rá.

Kocsival: Van jogsim, de nagyon rosszul vezetek, még sosem mentem egyedül. Nagyon figyelmetlen és balesetveszélyes vagyok. Félek, hogy a fájások ezt csak felerősítenék, balesetet okoznék.

Anyós: Messze lakik, ezért ebben rá nem számíthatok.

Szomszédok: Igazából nincs velük szorosabb kapcsolatom, tudom a nevüket meg köszönünk és ennyi. Az egyik szembe szomszéd általában otthon van, vagyis egész nap autózik, kb óránként 1-2-szer elmegy és hazajön. Nem tudom mit szólnának, ha megkérném őket, hogy vigyenek be.

Mentő: Elvileg csak vészhelyzetben lehet kihívni, ugye?

Ráadásul az orvosom sem helyi, 1 óra, mire beér ő is, ha épp nincs a kórházban.

Szerintetek?

2015. okt. 12. 10:21
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Ilyen esetben nyugodtan kíhivhatod a mentőt.
2015. okt. 12. 10:26
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Akármelyik megoldás jó lehet. Egy gyerek, pláne, ha első, nem fog megszületni az első fájások után 2-3 órával! Amiket felsoroltál, mind járható út. Mentőt is hívhatsz, ha nagyon rászorulsz (gondolom, erre akartál a listával kilyukadni, hogy adjuk rá áldásunkat), de ez tényleg nem taxi.

Őszintén: eddig hogyan jártál terhesgondozásra?

2015. okt. 12. 10:27
 3/10 A kérdező kommentje:
Magánrendelésre jártam, az gyalog 5 percnyire van. Amikor vérvétel meg ilyesmi volt, akkor néztem buszt, mentem kicsit korábban és inkább vártam többet a kórházban. De olyan is volt, hogy szabin volt a férjem és kocsival elvitt.
2015. okt. 12. 10:29
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az orvos. De tőle függetlenül va na kórházban ügyelet, szülésznő. És nyugodtan beszéld meg valamelyik szomszéddal, barátnő nincs? haverok?, ismerős?

Én is felajánlottam egy ismerősnek, igaz, ő egyedülálló, családja se itt él, így nyilvánvaló volt, hogy neki ez megoldhatatlan.

2015. okt. 12. 10:39
 5/10 A kérdező kommentje:
Barátnőknek, ismerősöknek nincs kocsija, nem azzal járnak, vagy messze laknak. De gondolkodom még a lehetőségeken.
2015. okt. 12. 10:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj.. ha ritka és gyenge fajasokkal kezdődik akkor úgy sincs értelme rohanni, a ferjed időben hazaer.

Ha meg rendszeres erős fajasokkal kezdődik 5 percesekkel akkor ezért van a mentő, gyorsan bent is vagy a kórházban.

2015. okt. 12. 10:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lesznek előtte jelei, talán napokkal előbb is. Akkor készüljön fel valaki. Férjed kérjen szabadságot pl. Ha ennyire aggódsz.
2015. okt. 12. 11:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Komplikációmentes első szülésnél a férjed megvárhatod, még ha 3,5 óra is az út. Ha időben elindulsz, még be is sétálhatsz. Ettől függetlenül megpróbálhatod a taxit is, max. azt mondják, hogy nem. Ha szerencséd van, lesz busz is. Az apósod, ha tényleg magas beosztású, biztosan ki tud jönni az értekezletekről. EZ FIX! Legalább az unokája egészségéért megtehetni, nem?

Te ne vezess, ha ennyire nem megy és félsz :) Szülők, tesó, anyós kilőve.

Szerintem a szomszéd sem harapja le a fejed, ha épp otthon van és megkéred.

Ezekből válogass, ha pedig mégsem úgy alakul vmi (pl. gyorsabb a szülés mint apa hazafele), akkor még mindig jöhet a mentő.

2015. okt. 12. 11:45
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

szerintem túlparázod :)

a szülés valóban 20-40 perc, de azt fél-egy napi vajúdás előzi meg, szóval mindenre lesz időd. akár gyalog is besétálhatsz, a vajúdás elején bőven tudsz sétálni, a kórházban is sokszor sétáltatják a vajúdó nőket :)

de a férjed is hazaér.

nekem reggel 6kor kezdődtek a fájások 20 percesekkel. akkor még vissza-vissza aludtam, férjem ment dolgozni, mondtam neki, hogy ha rendeződik, hívom. f3kor lettek 5-6 percesek, akkor hívtam, hogy jöjjön, egy óra múlva hazaért, elkészülődött, én is lezuhanyoztam, stb majd f5kor indultunk be. akkor már 3-4 percesek voltak a fájások, 5 után értünk be, előkészítettek, 7kor kerültem szülőszobára és f10 után született meg a kisfiam :)

2015. okt. 12. 12:43
 10/10 anonim ***** válasza:
A férjed járjon kocsival, mikor már közeledik az idő. De valószínűleg elég lesz ha hazabuszozik.
2015. okt. 12. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!