Meddig tart egy szülés?
Figyelt kérdés
Nem a vajúdàs részére gondolok.2015. okt. 1. 21:27
1/13 anonim válasza:
A szülés szakaszai:
- látencia szak
- vajúdás
- kitolás
- lepényi szak
Melyikre gondolsz? Én a kitolásra tippelek. Néhány nyomástól akár órákig is tarthat. Egyéni, ahogy minden más szakasz hossza is.
2/13 anonim válasza:
A kitolása nekem kb 3 perc volt 2 nyomásra lett meg a lanyom.
3/13 anonim válasza:
Én közel 1 órán keresztül nyomtam, de a baba nem akart kijönni. Ahogy kimondta a dokim, hogy császár, onnantól számított kb. 25 perc múlva kezében tartotta a gyereket. Egyébként rövid volt a köldökzsinór.
4/13 anonim válasza:
Nekem 45 perc volt a kitolás, hátsó koponyaforgással született ezért viszonylag sokáig tartott.
5/13 anonim válasza:
Amikor elérkezdtünk a kitoláshoz az olyan 2-3 perc volt,2-3 nyomás:-) de valaki sajnos nem ilyen szerencsés. Ráadásul nekem első baba volt.
6/13 anonim válasza:
nekem is 3 perc volt, a harmadik tolásra kint volt a fiam. viszont a barátnommel már szinte kiabáltak 20 perc után...hogy nyomjon... végul félora volt neki, de az orvosok már nagyon aggodtak.
7/13 anonim válasza:
"Tankönyv szerint" a vajúdás első szülésnél 10-12 óra, a kitolás max. 2, rá fél órára jön a lepény. De ez sok mindentől függ. Lehet, hogy már elkezdesz vajúdni, de nem tudsz róla, mert először nem fáj. (Így voltam én is.) Burokrepesztés, oxitocin felgyorsítja általában. A kitolás nálam talán egy nyomás volt (vagy nem is nyomam?)A lepényt ált. nem várják meg amíg magától kijön, kicsit rásegítenek, szóval ez is rövidebb lehet. Ellenpéldák: sokszor olvasni 1-2 napos vajúdásról is, bár szerintem ezt nem nagyon szokták hagyni, felgyorsítják vagy császároznak.
8/13 anonim válasza:
Utolsó vagyok, bocsi, nem láttam mit írtál alulra. Akkor a vajúdásról írt részt visszavonom. :)
9/13 anonim válasza:
én babám is 3 kitolásra jött és nálam is elkezdtek aggódni a dokik(ahogy 6-os írta a 20 percesnél) mert 2-ra félig kint volt már a baba és megláttam azt a kis magzatmázas babát, igaz arccal lefelé, ahogy védtellenül egy hang nélkül volt és tartották kézben, valahogy csak néztem-néztem, de olyan egy aggódós hangos felszóítást kaptam, hogy nyomjak már, félig kint van, hogy az felébresztett :)
de ma sem tudom hova tenni mitől voltak idegesek, én akkor, valszeg a korábbi nagy fájdalmak miatt, de halál nyugodt voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!