Indított szülés?
Sajnos nem indult be a szülés magától. Az orvosom azt mondta, hogy a kicsi 1 héttel "fiatalbbnak tűnik" a számított kortól. De ettől eltekintve minden érték teljesen jó. Nem értem, hogy ha ennyire biztos benne miért nem lett átírva a szülés várható időpontja.
A kórházban azt mondták, hogy ha nem fog beindulni szombaton befektetnek és indítani fogják. Ettől tartok kissé (nagyon), hogy ez hogy fog zajlani.
Most annyit tudok, hogy 1 ujjnyira vagyok kitágulva és nagyrészt megtartott a méhszáj, kimozdítható kopony és álló burok, ctg rendben.
Ő a 2. babám lesz, elsőre egy 10 órás vajúdáson szültem meg a kislányomat (aki elég nagy volt 4140 g , 61 cm-én alapból kb 54 kg vagyok), nála elfolyt a magzatvíz, magától indult be a kiírt napon a szülés.
Keményedéseim, fájásaim vannak, de nem vészesek. Aki volt hasonló helyzetben meg tudná írni, hogy milyen módszerrel indítottak nála és mennyi idő volt a vajúdás?
Köszi!
Kiírt napon indítottak, már meconiumos volt a magzatvíz és nagyon vizesedtem, oxitocint kaptam, hosszú vajúdás után császár lett a vége.
Kislányomnál az előző császár miatt hamarabb be kellett feküdnöm, nem indult a szülés császározni nem akartak még,mert kisebb volt a baba , de én mondtam,hogy biztos vagyok benne,hogy mikor fogant,mert abban a hónapban csak egyszer voltunk együtt, 2nap múlva mivel nem indult a szülés és teljesen zárt voltam megcsászároztak.
Nekem holnap indítják(40+3) ha ma nem történik semmi, rossz a pici szívhangja,tágulás semmi, a baba elég nagyocska így a doki már nem akar várni.
megkérdeztem nagyjából mire számítsak, azt mondta reggel 6.kor zselével indítás ha nem lesznek fájások vagy bármi okból nem indulna be a szülés délben császár!!! Láttam itt olyat hogy zselé után még 3 napig hagyták szegényt vajúdni hát ez nagyon durva! most én is be vagyok tojva
Harmadik gyerkőcömnél kiírt nap előtti napon indították meg a szülést. A méhlepény harmadfokban volt érett, keményedtem és egy ujjnyira nyitva voltam. Nekem akkor azt mondta az orvos, hogy ezt ne úgy képzeljem el, mint egy túlhordott, zárt méhszájjal megindított szülést, pláne hogy nem első gyerek. Fél 4kor repesztett burkot, de nem voltak fájásaim, hébe - hóba volt csak egy. Aztán olyan 5-fél6 fele kezdtek rendszeresedni, 6kor megkaptam az oxit, 6:50kor meg már kint is volt a kisfiam, 4kg 60cm volt. Az első gyermekünkkel 16 órát menetet nyomtunk le, a másodikkal pedig 2,5órát.
Szóval szerintem ne félj! Ha már egy ujjnyira nyitva is vagy, keményedsz is, akkor meg lesz hamar (remélhetőleg!). Könnyű és gyors szülést!
Azért majd mondd el neked milyen volt! ;)
Köszönöm mindenkinek a kedves és bíztató szavakat.
Igazából a kézzel való tágítástól tartok :( véleményem szerint elég kicsi a fájdalomtűrő küszöböm az ilyesfajta" direkt" beavatkozásoknál. A vajúdás sem kellemes, de nyilván ott azért tudom, hogy "magától" történik a tágulás, nem pedig külső segítség hatására.
Nagyon remélem, hogy gyorsan túlleszünk ezen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!