Milyen egy indított szülés? Vélemények? Holnap reggel indítják a kislányom.
Sziasztok.
Holnap reggel kell befeküdnöm,és elvileg ballonnal fogják indítani a bébit. A méhszájam 2100,hasam nincs leszálva,fájásom nincs. Semmi jele,hogy meg akarna születni,és a tegnapi vizsgálat során kiderült,hogylkezdett meszesedni a lepény,és kevés a víz is..
Nagyon félek az indítottról,azt hallottam,még fájdalmasabb mint ha magától indulna.. Valami oka van annak,hogy a kislányom még nem akar jönni,ezért nagyon félek a komplikácitól!!
41+2hkm
Nekem Prostinnal inditottak, alig ot ora alatt meglett, az elso mensiszeru gorcsok utan.
Szoval ne aggodj, inditassal is lehet gyors, komplikaciomentes szulesed 😊
Nekem is meszesedett a lepény és indítottak 41. betöltött héten.
Én este 10-kor NST mellett kaptam egy prosztaglandin hüvely tablettát. (remélem jól írtam) Ez segített kitágulni. 23:30-kor megrepesztették a burkot és bekötötték az oxitocint. Mivel ekkor már nagyon kitágultam nem kaphattam epit, de nem is kértem volna. 3:04-kor makk egészséges kisfiam született, 3500 grammal és 50cm-vel.
Én is rettegtem, hogy azért nem akar jönni magától, mert valami baj van, oka van, hogy nem indul el. A félelmem alaptalan volt, talán annyi, hogy hozzám képest túl nagy volt. (ezért megrepedt a méhfal, összeszakadt mindhárom a méhszáj és a gátam is végig repedt)
Nincs viszonyítási alapom, hogy mennyire fájt volna, ha nem indítják. Úgy gondolom, hogy ha nem kapok mindenféle szert, talán lassabb az egész folyamat, végül ezért bocsánatot is kért az orvos.
DE nekem jó volt így. Akkor ott nagyon fájt, de kinek nem? Annyira más állapotba kerülsz, teljesen máshogy éled meg ezt a fájdalmat. Ráadásul fokozatosan erősödik, hozzászoksz. A fájások közt van egy kis idő, így ki tudod fújni magad, tudsz erőt gyűjteni. Aztán mikor megszületik a baba, már nem érdekel semmi más. Úgy emlékszem, hogy nem is fájt tovább, pedig biztos fájt, csak már nem számított semmi a babámon kívül.
Engem még utána 1 órát foltoztak, nekem az jobban fájt, mint a szülés, mert nem altattak el, hanem kaptam gázt és úgy varrta össze a doki a méhfalat, meg szedegette ki a beszakadt lepénydarabokat.
Viszont ez meg nem törvényszerű, ha nem lett volna ekkora a babám, akkor valószínűleg nincs ilyen gond.
Köszönöm a tapasztalatokat!
A ballon egy lufi szerű valami,amiben meleg víz van,és kilóg a hüvelyből.. 24órán át lehet fent,3ujjnyi tágulásnálmagától kiesik,utána adnak oxit.
Ha érdekel, itt részletesen leírom a szülést. Ez a kisfiam online babnaplója:)
A dokitól hétfő óta hallgatom,hogy még jöhet magától.
Sajna én már nem hiszem,hogy holnap reggel 8ig ő így döntene,ha eddig nem tette..
Nem értem miért van ez,hogy vannak babák akik nem jönnek maguktól..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!