Beöntés nélkül szülők: Nagyobb így a fertőzés veszélye? Vagy mi a hátránya ha nem kapsz beöntést? Leírnátok a tapasztalatokat? Köszönöm.
Kérdezö: MILYEN fertözést kapott a gyereked - ugyanis millió féle fertözés van és nem mindegy, miröl van szó ebben az esetben?
Mert az kizárt, hogy a beöntés hiánya miatt lett volna bármilyen baja is.
Anyukám kapott, és mégis jött ki egy kis kaki, semmi bajom nem lett.
Én császáros voltam, és mégis elkapott valami fertőzést a fiam.
Nem hinném,hogy ehhez van köze.
Fertőzést jellemzően a hüvelyben MÁR A SZÜLÉS ELŐTT JELEN LEVŐ baktériumok miatt kapnak.
A lányom is arccal felfelé (így eleve nem a végbélnyílás felé néz, tehát ez pont nem indukálna fertőzést) született. Felmerült, hogy tovább bent kell maradni, mert a szülés előtt Straphylococcust tenyésztettek ki belőlem. De szerencsére nem kapta el, így időben hazamehettünk.
Én kaptam beöntést, és ki is pucolt rendesen, a szülőágyon nem jött semmi (férjem végig figyelte az eseményeket, mindent tudósított). Ennek ellenére e-colival fertőződött meg a fiam.
Felesleges-e vagy sem, árt-e vagy az árt, ha elmarad. Fene se tudja. Nekem szerintem rásegített a tágulásra a beöntés és utána a wc-n trónolás, emellett engem megnyugtatott a tudat, hogy amit meg lehetett tenni azért, hogy ne kakiljak oda, én azt megtettem, így ha esetleg valami még kicsusszant volna, én megmondtam volna, hogy elnézést, de nem rajtam múlt. Én például rettenetesen feszítettem magam a végén, mert úgy éreztem, hogy odapisilek. Hiába mondta a doki és a szülésznő, hogy lazítsak, nem történik semmi, ha pisilek, én rettegtem, hogy arcon vizelek valakit. Legalább a kaki miatt nem izgultam.
Az én lányom is megfertőződött. Kaptam antibiotikumot szülés előtt, de nem hatott. 2 nappal később jött a gyerekorvos és közölte a tényeket. Igen, tényleg rossz volt látni, hogy naponta kétszer viszik szúrni a lányomat és több, mint egy hétig vártunk, mire hazamehettünk, de ezen túl kell esni a baba érdekében. A lányom ma 1 éves és makkegészséges.
Egyébként két szobatársam is beöntés nélkül szült, mert túl gyorsan tágultak, egyikük babájával sem volt gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!