Mit tegyek, hogy leküzdjem a félelmem?
elképzelhető, hogy neked se vágásod se repedésed nem lesz.
amúgy ha abba a korba érsz hogy gyermeket szeretnél majd, akkor nem igazán fog ez a része érdekelni. valamennyire persze de akkor már máshogy látod a dolgokat.
nekem két császárom volt. mindegyikkel megszenvedtem, de ha lehetne bevállalnám a harmadikat is.
Keress természetes szülés párti orvost, jó szülésznőt, aki járatos a gátvédelemben és egy jó dúlát az érzelmi támogatásért és jó eséllyel nem kell átélned ezeket.
A szülés csodálatos is tud lenni, vágásmentes és nagy élmény. Ahogy a gyereknevelés is. Érdemes készülni rá. Sokat olvasni.
Én a gátmetszésnek irtózoma gondolatától is. Szerintem a női körülmetélés nyugati változata. A császármetszést kibírtam volna.
Szerencsére olyan helyen szültem ahol nem szoktak vágni, keress majd te is ilyet!
Nem hiszem, hogy létezik olyan, aki nálam jobban félt a szüléstől. Azóta minden ismerősöm velem példálózik, hogyha én azt mondom, hogy kibírható akkor tuti az. Sajnos előtte én sem tudtam leküzdeni a félelmemet.Egy idő után erősebb volt a gyermek iránti vágyam.Még így is kissé beárnyékolta a várandóságomat a félelem. De felesleges volt. Ehhez természetesen szükség volt egy nagyon jó orvosra és szülésznőre. Mindkettőnek hálás lehetek, amiért ilyen pozitív élménnyel gazdagodtam.
A gátmetszést végül sajnos nem úsztam meg. De észre sem vettem.
Szóval én is azt javaslom, hogy ha odakerülsz, körültekintően válaszd meg az orvosod és a szülésznőd. Addig meg ne agyalj ezen. Felesleges. Előre nem tehetsz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!