Mivel tudnám csökkenteni a szülés miatti félelmem?
Na, én épp ma kaptam sírógörcsöt a szülés miatti félelmemtől. Pontosabban nem is feltétlen magától a szüléstől, hanem hogy oda fog-e figyelni eléggé a babámra a kórházi személyzet.
Muszáj pozitívan hozzáállnunk, az esetek nagy százalékában komplikációmentes hüvelyi szülés szokott lenni, erre kell koncentrálnunk. Esetleg meg lehet próbálni megbeszélni a babával, hogy legyen könnyű szülésünk, segítsen ebben ő is, hátha valóban könnyebb lesz :)
olvass a légzéstechniákról
arról, hogy a baba mikor hogy fordul, milyen szakaszo vannak, stb
az ismeretek szerzése csökkentik a félelmet
*plusz a málnalevél teáról
és minden hasnos ismeretet gyűjts be magadnak
lelkileg meg el kell fogadni a fájdalmat, a babának sokkal nehezebb, van olyan szakasz, ahol a szívük is majd megáll...
*majdnem
igazából babára is ráfér a bíztatás, nem egy kétségbeesett szülő..
Olvasd el a Szülés, ahol én irányítok c. könyvet, és keress rá a Dianatal gélre.
Nekem korábban még az segített, mikor olvastam, hogy a vajúdás sokkal nehezebb, utána a kitolás már nem is olyan vészes. De olvasd e a könyvet, nekem sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!