Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mivel tudnám csökkenteni a...

Mivel tudnám csökkenteni a szülés miatti félelmem?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy csak 13 hetes vagyok, első babám lesz, de én iszonyúan félek az egésztől.

2015. aug. 23. 12:52
 1/10 anonim ***** válasza:

Na, én épp ma kaptam sírógörcsöt a szülés miatti félelmemtől. Pontosabban nem is feltétlen magától a szüléstől, hanem hogy oda fog-e figyelni eléggé a babámra a kórházi személyzet.

Muszáj pozitívan hozzáállnunk, az esetek nagy százalékában komplikációmentes hüvelyi szülés szokott lenni, erre kell koncentrálnunk. Esetleg meg lehet próbálni megbeszélni a babával, hogy legyen könnyű szülésünk, segítsen ebben ő is, hátha valóban könnyebb lesz :)

2015. aug. 23. 13:04
 2/10 anonim ***** válasza:

olvass a légzéstechniákról

arról, hogy a baba mikor hogy fordul, milyen szakaszo vannak, stb

az ismeretek szerzése csökkentik a félelmet

2015. aug. 23. 13:06
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

*plusz a málnalevél teáról

és minden hasnos ismeretet gyűjts be magadnak

lelkileg meg el kell fogadni a fájdalmat, a babának sokkal nehezebb, van olyan szakasz, ahol a szívük is majd megáll...

2015. aug. 23. 13:07
 4/10 anonim ***** válasza:

*majdnem

igazából babára is ráfér a bíztatás, nem egy kétségbeesett szülő..

2015. aug. 23. 13:08
 5/10 anonim ***** válasza:
Utolsónak amúgy igaza van, egy babának sokkal nagyon stressz lehet a szülés, mint nekünk, mert neki meg kell birkóznia még a fény-hangok ismeretlenségével is a születés kínjain kívül :(
2015. aug. 23. 13:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Én azzal nyugtattam magam, hogy a szülés is lehet megváltás az utolsó hetek után, ahogy egyre kényelmetlenebb már minden. Meg hogy bent nem maradhat, más is kibírta valahogy, akkor én is túlleszek majd rajta. Itt kezdodik a legjobb időszak, próbáltam kiélvezni és nem a szülés miatt tartani. Aztán persze ez a beseperjuk a félelmet a szőnyeg alá kategória, 35 hetes vagyok, inkább kíváncsi.. félek a szüléstől de megpróbálok nem a félelemre gondolni ezzel kapcsolatban, hanem arra, hogy lassan lehet babázni. :D
2015. aug. 23. 13:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Olvasd el a Szülés, ahol én irányítok c. könyvet, és keress rá a Dianatal gélre.

Nekem korábban még az segített, mikor olvastam, hogy a vajúdás sokkal nehezebb, utána a kitolás már nem is olyan vészes. De olvasd e a könyvet, nekem sokat segít.

2015. aug. 23. 14:40
 8/10 anonim ***** válasza:
sziasztok! en 3 es fel honapja szultem. csak a vegen kezdtem el felni de mar en is vartam a szulest, mert nagyon nehez volt mar a nagy babamat hordani es a derekam is fajt stb. minden NST-re ugy mentem hogy barcsak ne jonnek mar ki a korhazbol es megszuletne mar. Ennek oromere tul is hordtam 5 nappal, mar befektetett a dokim is osztalyra, aztan aznap este amikor mondtak hogy beinditjak a szulest, spontan fajasaim lettek. Ahogy levittek a szuloszobara este 10kor akkor szembesultem hogy innen nincs menekves, es Lakatos Cintia ( tenyleg igy hivtak) sikitasat hallva tudatositottam igazan a felelmet, hogy ez tenyleg qurvara fajni fog es nagyon kemeny lesz. Fajt is,remalom volt, soha ilyen embertelen fajdalmat nem ereztem, nem kaptam eda-t csak gazt szivtam az utolso 4 oraban, attol ketszer hanytam, halucinaltam stb, de a tolofajasoknal mar masnap 12kor tiszta volt a fejem es nyomtam ahogy birtam, bar a fajasok mar teljesen egybefuggoek voltak az oxitocintol fogalmam sem volt mikor nyomjak, szakadtam is rendesen, de mikor megvagott a doki egybol kicsusszant a draga , feltettek a mellkasomra es vegig ott fekudt amig varrtak. Aztan mgefurdettek es visszahoztak hogy szoptassam. Nagyon jo volt, nagy megkonnyebbules, nem is fajt mar semmi csak masnap :) a derekam meg a csontjaim ahogy visszarendezodnek ket hetig kb. csak santikalva jartam. A korhazi napok nekem szep emlekek, ketten vele. sosem felejtem el, hihetetlen volt, hogy ott volt mellettem es megszuletett. Viszont a babazas :) hat lanyok kossetek fel ti is a gatyat, mert ha feltek a szulestol az o.k. megertem , kemeny is, de ami utana jon...merem allitani meg nehezebb. a baba 24 oras feladat, szivvel lelekkel , es a kialvatlansag , neha a tehetetlenseg miatt nagyon kimerito es felelmetes neha az egesz. azt hiszem mostanra - bar meg egy ejszakat se aludtunk at a szules ota- lettem kicsit felszabadultabb a baba is es enis. szoptatom anyatejes minden szep es jo, mar nem hasfajos, de most jon a foga :) nagy baba es egeszseges ez a lenyeg. es szeretjuk , nagyon is, bar abbol sosem eleg. Nektek is ezt kivanom szivbol! es sok sikert! felni lehet, de erosek lesztek ti is! majd meglatjatok!
2015. aug. 23. 17:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó, volt fogadott dokid?
2015. aug. 23. 17:11
 10/10 anonim ***** válasza:
igen, akihez mar evek ota jartam nogyogyaszhoz o volt. o genetikus is, szoval alig volt ideje egesz terhesseg alatt,nem reszesultem kiveteles banasmodban vagy ilyenek:) sot sokszor az NST-et mas irta ala, es nezte meg, ezert sok mas orvossal talalkoztam en is, mintha nem lenne fogadottam, de a szulesnel nagyon orultem hogy ott volt, vegig, es nagyon profi volt. Sokat jelentett nekem , hogy biztatott, es a vegen anyamat is behivta, pedig nem akartam. (en egyedulallo vagyok) A szulesznok is rendesek voltak, azt nem fogadtam, sot a korulmenyek a korhazban is nagyon gazak voltak, mert nem egy modern korhazrol van szo :) de a dokim az tokeletes volt, es ajanlnam mindenkinek szivbol. Ja amugy bocs hogy nem irtam tippeket hogy mivel tudnad csokkenteni a felelmeket, de annyit mondhatok, hogy nem jo parazni. en anno mindennap megneztem ket szulest a youtube-on Newborn Russia, ez a neve a sorozatnak, de ott majdnem mindenki EDA-val szul, es koze nincs a valosaghoz vegulis rajottem, viszont annyibol jo volt, hogy a legzestechnika eszembe jutott, amit ott lattam, egyszeruen csak ki es be legzes melyen. 12 ora hosszan at ezzel birtam ki hang nelkul az ot perces fajasokat a vajudaskor.csak az oxi sokkolt le utana amit reggel 7tol adagoltak es felorankent emeltek mert nem tagultam rendesen. az mar nagyon fajt, ott mar kiabaltam, sirtam. akkor adtak gazt...de az sem volt tul sok segitseg.most megyek mert sir a babam :) jaj ne kapassatok el mint en, mret szinte mar csak olben szeret lenni :D es mar 9 kilo!!! :D
2015. aug. 23. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!