Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mennyi idővel...

Szülés után mennyi idővel szabad elkezdeni testsúlyt csökkenteni diétával és mozgással? Van valami bevált módszeretek?

Figyelt kérdés
13 kg túlsúlytól kellene megszabadulnom.
2009. dec. 1. 12:00
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Szoptatás befejezése után azonnal. Addig viszont ne tedd.
2009. dec. 1. 12:07
 2/9 anonim ***** válasza:
55%
Csak a szoptatás befejezése után. Ha szoptatás alatt diétázol, vagy tornázol, elapadhat a tejed.
2009. dec. 1. 13:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Fokozatosan, én szülés után már 8 héttel tornáztam és 5 kiló felesleg volt rajtam. nem ment el a tejem. Császáros voltam. Minden nap tornáztam, Rubint Rékáztam.
2009. dec. 1. 14:29
 4/9 anonim ***** válasza:
71%

Nem azért nem szabad fogyni, mert elmegy a tejed, hanem azért, mert a méreganyagok a szervezetedben a zsírokban raktározódnak. Ha fogyni kezdesz, onnan felszabadulnak és a tejen keresztül a gyerek kapja meg őket egyenesen.

Ezért nem szabad fogyni szoptatás közben. Vagyis szabad, csak a gyerekeddel cseszel ki...

2009. dec. 1. 14:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!
2009. dec. 1. 15:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor hadd írjam le, hogy ha ésszerűen eszel és arra figyelsz, mennyi a kalória-szükségleted, és egészségesem eszel, de fontos, hogy nem éhezel, nem méregtelenítesz direkt, akkor a szoptatás önmagában segít a fogyásban, mivel az átlag plusz 500 kalória-szükségletet jelent, de ha ezt nem eszed meg pluszban, akkor lassan de biztosan beindul a fogyás. Megerőltető testmozgást nem szabad 6 hétig, de nem a baba, hanem a méhed miatt, utána viszont igenis szabad tornázni, úszni, hasizom és egyéb gyakorlatokat csinálni, sőt egészséges mértékben kell is, nem élsportra gondolok, hanem általános átmozgatásra, a természetes kondi visszanyerésére. Egyébként a babakocsi-cipelés ennél sokkal megerőltetőbb. Vannak baba-mama tornák is, amiket szakemberek tartanak szoptató nőknek, ha megnyugtat, válaszd azt, akkor a gyerekfelügyelet is optimális, mivel lényegében vele játszol mozgás közben. Tévedés, hogy szopi alatt tovább kéne hízni, tunyulni vagy legalábbis tilos lenne visszafogyni. (Megjegyzem, aki meghízott a terhesség alatt, de nem fogy a szopi alatt, az általában tovább hízik.) Durva fogyókúrába ne kezdj persze, ha nagyon sok a kérdésed ezzel kapcsolatosan, a védőnő és egy dietetikus tud segíteni tanácsokkal. Én úgy fogytam le szülés után, hogy kizárólag szoptattam, és disznósült helyett inkább ettem egy főzeléket, süti helyett almát, üdítő helyett vizet, és napi 20-30 percet mozogtam, tornáztam, kocogtam, babával együtt. Orvosi javaslatra. Szóval igenis könnyen lehet egészséges életmódot élve fogyni a szoptatás alatt.
2009. dec. 2. 18:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Bocs, fogyás mellett tejcsárda voltam... Nem hogy apadt, ikreknek is elég lett volna.
2009. dec. 2. 18:26
 8/9 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm szépen a választ és hogy időt szántál arra, hogy megoszd velem a tapasztalataidat!

Sok jó tanácsod írtál le! Lassan 6 hónapja szültem, a 6 hetes kontroll óta tornázok minden második nap.

3 hónapig szép lassan ment is le a súlyom, aztán megállt. (Összesen 26 kg-t híztam a terhesség alatt, de iszonyatosan vizesedtem is.)

Az étkezés a fő probléma nálam, időnként lecsúszik egy kis édesség... Rengeteget szoptatok, éjszaka is 3x-4x és emiatt reggelre annyira kívánom az édességet, hogy nehéz megállni hogy ne egyek. Persze nem minden reggel van ez, de heti 1x-2x előfordul.

Ezen próbálok majd változtatni, és hát valóban a gyümölcslevek, azok is mind plusz kalóriabevitel.

Mégegyszer köszönöm, hogy írtál!

2009. dec. 3. 07:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem fogyózni kell hanem kicsit ésszerűbben enni. Kerüld a fehér kenyeret és a fehér cukrot, gyümölcslé helyett vizet igyál és az tortabevitelt is csökkentsd heti egy alkalomra:) Ilyen életmódváltással lassabban fogsz ugyan fogyni, de az eredmény tartós marad és nem befolyásolja a tejtermelést! Kitartás!
2009. dec. 5. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!