Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Debreceni klinika szülészet....

Debreceni klinika szülészet. Milyen a higénia? Az ellátás?

Figyelt kérdés
2015. szept. 25. 17:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Attól függ van e fogadott orvosod vagy Szülésznőd .

Én 2013 novemberében szültem ott, fogadott Szülésznőm volt , akkor volt a nagy felújítás az egy picit rossz volt 2 fajas közepette borítottak a törmeléket :D nem volt a szülészeti osztályon hely, igy a nőgyógyászati osztályra kerültem a babával ahol egyedül voltam . Az a szoba már pont fel volt újítva saját fürdőszobám volt. Nővérek nagyon rendesek voltak. Segítettek a szoptatásban , de nagyon véresre szívta a lanyom a cicim, és borzasztóan fajt megtanították kézzel fejni, es második este hoztak a lányomnak lefejt anyatejet, meg is etettek vele. Az éjszakás nővér meg a tel számat is megadta hogyha gondom lenne hívjam. Tisztaság volt egyébként en rosszat nem tudok mondani. Májusra varom a második babát ott fogom szülni pláne hogy végre kesz a felújítás na meg amugy is mert debreceni vagyok. :)

2015. szept. 25. 18:36
 2/5 anonim ***** válasza:
A higiénia alapvetően jó, és az épület bár öreg, összességében jól felújított. Rosszat mondani mindenre lehet, de a Db. klinikánál jobb kórház -sajnos - kevés van Magyarországon.
2015. szept. 25. 18:47
 3/5 anonim ***** válasza:

A szülészet és a gyermekágyas osztályra higiénia szempontjából nem tudok rosszat mondani. Természetesen a járóbeteg rész egészen más.. főleg a Wc..

Az ellátás nagyban függ attól hogy van e fogadott orvosod vagy szülésznőd.

Első szülésemnél borzalmas volt az ügyeletes csapat. 8 órán keresztül elvárták tőlem hogy mozdulatlanul vajúdjak, mert ha mozgok elcsúszik a szívhang figyelő a hasamról.. elég alpári módon reagáltak ha kínomban megfordultam. Szóltam hogy hányingerem van de nem kaptam tálat így hirtelen egy ott lévő üres bögrébe hánytam bele, mert nem tudtam mit csináljak. Közölték is velem hogy menjek és mossam ki, így levették rólam a pántot és görnyedve valahogy eljutottam a csapig hogy kimossam. A szülésznő mikor eljött az idő közölte hogy ha olyan ingert érzek mintha "kakálni" kellene akkor kezdjek nyomni.. majd avval a lendülettel el is ment..

Én meg ott maradtam egyedül, jött az inger megint azt sem tudtam mit tegyek, kiabáltam hogy jöjjön valaki. Akkor átvittek a szülőágyra ahol a szülésznő és még 3 ember figyelte unott arccal ahogy egyedül segítség nélkül átkinlódom magam a másik ágyra.

Annyit mondtak hogy csukjam be a szemem és ne adjak ki hangot.. gyakorlatilag senki nem szólt egy szót sem úgy szültem, de közben az orvostan hallgató viccesen megjegyezte hogy "hopp egy kis kaki" mivel jött az is, hiába kaptam beöntést.

Varrásnál nem kaptam semmi érzéstelenítőt, nem adtak.

Amikor 3 nappal később varratszedésre mentem, a doktornő aki kiszedte elkérte a szülésznő nevét aki aznap be volt osztva. Azt mondta ilyen igénytelen hentes munkát ritkán látott.. mint ahogy én össze voltam varrva.

Mindezek ellenére második babánál sem fogadtam senkit. Ég és föld volt a kettő! A szülésznő végig beszélt hozzám és biztatott, mindenki nagyon rendes volt az ügyeletes orvost kivéve, de ő le is lépett, nem foglalkozott az egésszel pedig utólag kiderült hogy volt egy kisebb komplikáció amit a szülésznő megoldott nélküle. Varrásnál kaptam fájdalomcsillapítót. Első szülésnél a lábadozóban nem hagytak pihenni minket, folyamatosan sürgettek hogy együnk, igyunk, pisiljünk, zuhanyozzunk mert kell a hely másoknak. Volt olyan nő akit szinte bezavartak a zuhanyzóba, majd ott esett össze..

Most már ez is másképp van mert külön lábadozó van ahol kipihenheted magad. Engem legalábbis leoltott lámpával becsukott ajtóval hagytak aludni 6 órát.

Harmadik babánkat tervezzük és most sem fogok senkit felfogadni, de már nincsenek illúzióim, kibírom azt a pár napot ha rossz csapatot fogok is ki.

A klinikát pedig azért választottam mert egyrészt helyi vagyok, másrészt megfelelő a felszereltsége.

2015. szept. 26. 05:07
 4/5 anonim ***** válasza:
-Én most voltam babalátogatóba ott... szép tiszta, az ellátás sem rossz..olyan kórházi :) szokásos... viszont elég hideg volt még 2 hete is a szobákba.... anyukákat megkérték aludjanak a babájukkal a mellkasukon. Ha mész vigyél mindkettőtöknek meleg holmit.:)
2015. szept. 27. 14:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Tiszta szép egyagyas vajudok. 3eve a függönyös is higenikus volt de most egy alom. 2szobara kulon furdo mosdo. Meg a csaszaroaake se rossz. 6agyasak azok is. Kedves szemelyzet. Az elfekvo mas de tűrhető. Első babanal 5napot voltam masodiknal 10+3at. Elotte befektettek. 6emberre kulon fürdő és wc napi ket takaritas noverek rendesek. Csecsemosok pokrocok de őket tudni kell kezelni. Dajnos tapasztalat. Amugy igen fogadott doki ez azert sokat javit mindenen
2015. nov. 10. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!