SOTE 1. számú női klinika, szülészetről és csecsemő osztályról érdekelnének vélemények, leírások?
Sajnos,nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak.
A választott orvosom,a 35.hét végén közölte,hogy a szülésem időpontjában elutazik,és akkor már nem volt ki elvállalt..
Amikor én szültem nagy üzem volt,a szülésznő jött be megnézni rendszeresen,az orvos az utolsó 5 percre,majd viharzott is tovább..
Nincs gátvédelem(nyilván orvosfüggő is,de ugye az nekem nem volt),az ágyon kell mindenképpen szülni.Csecsemősök nem igazán segítőkészek,8 emberre jut egy wc/zuhanyzó,így érdemes vinni Domestost is,mert sajnos a higiénia is erős hiányokat hagy maga után..
A gyerekorvos kedves volt.
Csatlós doktornőt személyesen nem ismerem,mindössze egyszer láttam akkor szimpatikus volt:)
Adtak kórházi ruhát,de szerintem érdemes vinni a babának sajátot.Ha koszos lesz,nem kell a csecsemősöknél "könyörögni" az újért...Én vittem szerencsére,de volt olyan szobatárs,aki nem,és órákat ott várt a csere ruháért,amikor a végén már megsajnáltam és adtam neki.Érdemes vinni még pelenkát,törlőkendőt is.A szoptatást sem lehet tudni előre,hogy rögtön lesz e tejed,nem kell e a babának adni valamit,úgyhogy egy cumisüveget is érdemes berakni,mert az ottani már-már retro:)Ápolószereket adtak fürdetéshez(nem tudom,hogy ez változott e,én szeptemberben szültem ott).
Magadnak vigyél vmi Domestost félét,esetleg antibakteriális törlőkendőt,amivel a WC ülőkét használat előtt le tudod törölni..Szappan illetve WC papír szintén nem nagyon volt,ezt is vigyél.
Csecsemősök:Ahogy hallom és olvasom itt,ez a legtöbb kórháznak a gyenge pontja,sajnos a SOTE I-en különösen..Nagyüzem van.40-50 babára van két csecsemős,nagyon leterheltek,ezért sok segítségre ne számíts.Nekem illetve a többi első gyerekes anyukáknak,a már tapasztalt anyuka társak segítettek.
Ami még nem volt szimpatikus,hogy nem lehet két ugyanazzal a dokival találkozni,állandó a rohanás,és a medikus hallgatók.Tudom,hogy nekik is tanulni kell valahol,de elég idegesítő,amikor a gátsebedet a rendes dokin kívül 4-5 orvos tanonc is nézegeti.Persze ez legyen a legkedvesebb,de nagyon utáltam..
A baba amúgy veled lehet 0-24-ig,sőt ha le akarod esetleg vizsgálat idejére 15 percre passzolni a csecsemősökhöz,csúnyán is néznek..
Az ügyeletes orvosom(dr.Kovács Eszter) sajnos ritka bunkó volt,ahogy utána hallottam "sikerült" kifogni az egyik leggázabb dokit.Viszont találkoztam nagyon rendesekkel is(dr.Halmos Amrita),aki tényleg úgy bánt velünk,mintha mindenkinek a fogadott dokija lenne:)
A másodikat biztos nem itt fogom szülni..Unokatesóm tavasszal szült a Szent Imrében,és amiket mesélt ég-föld különbség,sajnos nem a SOTE javára..
Ami vigasztaljon,hogy ez a pár nap hamar elmegy,a baba meg úgyis olyan aranyos,hogy rózsaszínben látja az ember a világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!