Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt olyan dolog amitől a...

Volt olyan dolog amitől a szüléssel kapcsolatban előtte nagyon féltél és utólag kiderült, hogy nem annyira vészes?

Figyelt kérdés

Én a gátmetszéstől rettegek. Sokan mondják, hogy "nem is fogod érezni" és hasonlók, de ezt nem tudom elhinni.

Akár erről akár valami más hasonlóról valami pozitív tapasztalat??

2015. szept. 20. 15:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Gàtmetszéstől. De nem is éreztem, ha hittem megúsztam, amìg nem szólt a dokim, hogy akkor rendbe kellene tenni. A varràs volt kellemetlen.

Ehhez képest most megint félek tőle...

2015. szept. 20. 22:19
 12/19 anonim ***** válasza:

A katétertől (program császárom volt)

De erről nem mertem előre szólni :-) Aztán meg attól,hogy úristen,folyik valami és nem tudom vissza tartani.Igen,a katéter jellegzetes tulajdonsága.Aztán a levételtől..

Egyik sem fájt,semmit nem éreztem kellemetlennek,csak a feltevés után volt olyan érzésem,mintha bepisilnék.De nem fájt.

Altattak,ezt előre tudtam,féltek felébredés után,hogy friss sebbel fogok hányni,tüsszögni,köhögni.Persze,hogy minden elért.De nem fájt,csak égett egy kicsit a seb melletti rész.

2015. szept. 21. 10:45
 13/19 anonim ***** válasza:

Èn is a gátmetszèstől, majd a varrástòl ès a varratszedèstől. A metszès iszonyatosan fájt, hiába fájás akatt csinálták, ìgy is èreztem. A varrásròl inkább nem is ìrok, nem akarlak mèg jobban elrrttenteni. 2 èrzèstelenìtő után sìrva könyörögtem, hogy hagyja abba, inkább szülök mèg, csak fejezze már be. A varratszedèst meg sem èreztem.

Ne haragudj, hogy em biztatást ìrtam hanem pont az ellenkrezőjèt. Szerintrem az egèsz csak azèrt volt ennyire kellemetlen, mert ettől fèltem a legjobban. Ne görcsölj rá nagyon, ès akkor hátha nem lesz annyira rossz neked. Mint fentebb is látod, sokaknak alaptalan volt a fèlelmük, az hogy nekem fájt, nem biztos hogy neked is fog.

2015. szept. 21. 12:05
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is tudtam, hogy csináltak gátmetszést. A férjem benn volt a szülésnél, ő mondta a két órás megfigyelési szakasz alatt, hogy látta, amikor csinálta a dokinő. Kérdezte, nem fájt-e? Én meg mondtam, hogy egyáltalán nem is éreztem. Utána viszont borzalmasan fájt még hetekig. Néha, ha időjárás változás van, még most is sajog, pedig lassan két éve, hogy szültem.
2015. szept. 21. 12:36
 15/19 anonim ***** válasza:
Én a gátmetszéstől nem féltem, szerencsére nem is éreztem, és nem fájt sem a varrás, sem a gátseb egyáltalán. Amitől rettegtem, hogy esetleg bekakilok (nem tudom szebben megfogalmazni) szülés közben:) Nos, ez meg is történt, mert annyira gyorsan jött a kisfiam, hogy beöntés már nem fért bele az időbe. Abban a pillanatban egyáltalán nem érdekelt, hogy a gyereken kívül kijön-e belőlem más is, így alaptalan volt a félelmem.
2015. szept. 21. 13:58
 16/19 anonim ***** válasza:

En a beontestol rettegtem,a szulest vartam :-) hat..forditva kellett volna.

A gatmetszesbol csak a nyisszantas hangjat hallottam. A varrasnal meg az erzestelenito fajt kicsit,de ak mar telefonaltam a csaladnak,ugyh nem is figyeltem oda. Aztan 3hetig remalom :-D

2015. szept. 21. 23:07
 17/19 anonim ***** válasza:

Feltem a fajasoktol h nagyon durva lesz,de nem volt az:)

A gatmettszesbol semmit nem ereztem mert fajas kozben csinaltak. A varras inkabb csak kellemetlen, sem mint fajdalmas. Nekem a mehlepeny megszuletese fajt...

2015. szept. 22. 06:16
 18/19 anonim ***** válasza:

Császárom volt, előre tudtam, hogy az lesz, faros baba miatt. Rettegtem a katétertől, mondtam is a nővérnek, aki jött feltenni, hogy nagyon félek. Rendes volt, elmondott mindent, megnyugtatott. Tényleg nem volt olyan rossz, kár volt ennyire parázni tőle. Az viszont rossz volt, amikor kiment az érzéstelenítő és még mindig volt katéter, olyan érzés volt, mint egy jó kis hólyaghurut.

Féltem a spinális érzéstelenítőtől is, nem kellett volna, nem fájt, annak ellenére sem, hogy vagy 5x megszúrtak, mire megtalálták a helyet, mert nagyon csontos vagyok.

2015. szept. 22. 21:26
 19/19 anonim ***** válasza:
50%

Programcsászáros voltam és ritka jól viseltem. :)

én a gerincérzéstelenítőtől féltem, de nem éreztem egyáltalán. Illetve attól, hogy nem érzéstelenítődöm el eléggé, azaz, hogy érezni fogom, ahogy vágnak, stb. De semmi ilyen nem volt, nagyon szép élmény volt, bármikor újra csinálnám.

Akiknek sürgősségi császár lett, azok szoktak jobban panaszkodni, hogy nem tudtak rá felkészülni, de nem értem, hisz ott a 9 hónap mindenkinek.

Úgy kell neki indulni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy sima szülés lesz, így a császárra is készülni kell lelkileg. Akkor nem érhet csalódás.

2015. szept. 23. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!