Nektek hogyan teltek a szülés után a kórházban töltött napok?
Egyébként hazamehetsz simán saját felelősségre, ha minden rendben van.
Azért ragaszkodnak a 3 naphoz, mert az OEP csak akkor fizet a kórháznak a szülés után, ha bent töltesz 72 órát.
Szia.
Én a Bajcsyban szültem.
Szombat délután született a babám császárral, másnap reggelig ugye nem kelhettem fel, de kaptam brutál erős fájdalomcsillapítót ami egész éjszakára kiütött.
Másnap reggel 9körül hozták a picimet, aznap a szüleim jöttek be hozzám délután úgyhogy hamar elment a délután is.
Este a szobatársaimmal beszélgettünk, éjszaka meg aludtunk annyit amennyit hagytak a babák :)
Hétfőn a két szobatársam elment úgyhogy egyedül maradtam, de délután jött a párom így ez az idő is hamar elment.
Az este viszont nagyon rossz volt, egyedül a kórterembe. De hajnali 1kor jött szobatárs, igaz vele nem tudtam mit beszélgetni mert ő is császáros volt de legalább ott volt valaki.
Kedden pedig délben jöttünk haza.
Visszagondolva gyorsan eltelt az a pár nap, nem volt olyan rossz.
Nagyon jó volt,bármikor újra vállalnám :-)
Szegeden szültem,programozott császárral hétfőn éjszaka(addigra lett hely,délutánra volt időpont) és szombaton délelőtt jöhettünk haza.
Sajnos altattak,így nem láthattam a babát,csak másnap reggel.Miután felébredtem,a férjemet beengedték egy kis időre,aztán nem éreztem jól magam,így elment.
Amit nem akartam és persze,hogy bejött: 1 órás friss sebbel hánytam,tüsszögtem,köhögtem... de nem fájt,ez a lényeg.
A másnap reggeltől nagyon-nagyon jó volt minden.Mivel elég nagy vágásom vol(nem "csupán" a szokásos császáros 8-10 cm,több kellett ettől) feküdnöm kellett volna,de tusolni akartam,így segítettek abban is,ahogy mindenben.
Onnantól jöttek a látogatók még a műtött osztályon.A gyermekágyas részen már csak a folyosón meg a büfénél lehetett találkozni velük.
Gyorsan eltelt ez a pár nap,rettentő segítőkész volt mindenki,nem fájt egy percig sem semmi,még nevettem is.
VIP szobát akartam kérni még amíg nem tudtam,hogy ilyen jó lesz,de aztán nem kértem,nagyon jól éreztem magam.
A babát is mindig tisztán,pólyában hozták ki (később a gyermekágyon már velem lehetett 0-24ig,az igazán jó volt már végre)
Az első gyereknél 6 napot voltam/voltunk bent (hétcőn feküdtem be, szerdán indítottak a szülést, vasárnap jöttünk haza) ekkor még hiányzott is a kórház, főleg miután a páromnak letelt a szabi időszak és ketten voltunk itthon.
Másodiknál borzasztó volt, 9 hónap alatt féltem ettől a 3 napról amit bent kellett tölteni, nagyon hiányzott a nagyobb, huu sokat sírtam miatta.
Én egy csütörtökön szültem programozott császárral. Ez délelőtt lement, utána 12 órát kellett feküdnöm az őrzőben. Nagyon kényelmetlen volt, nem lehetett felemelni a fejem, unatkoztam. Én VIP szobát kértem, de nagyon sokan szültek ezért nem volt szabad szoba, úgyhogy egy éjszakára ilyen baba-mama szobába kerültem ötödmagammal. Az az éjszaka volt a legrosszabb, mert nem tudtam aludni. Valamelyik baba mindig sírt, az anyukák beszélgettek, játszottak. Másnap szerencsére felszabadult egy VIP szoba, ott már tök jó volt. Tévéztem, olvasgattam, anyám meg a férjem szinte állandóan bent voltak, jöttek barátok is be, külön fürdő-hűtő-mikró-szoptatós fotel. A gyereket az első 3 nap beadtam a csecsemősökhöz, az utolsó 2 napon kint volt velem. Az egyetlen rossz dolog nekem is az ágy volt, azok nagyon kényelmetlenek, tökre elfeküdtem a hátam.
Elég drága a VIP szoba, de amikor én voltam bent, akkor pont hőhullám volt (napokig 40 fok) és nagy hasznát vettem a légkondinak.
Egy szó mint száz, nekem hamar és jól elteltek a kórházi napok.
Nyíregyházán szültem.
Nekem nagyon mázlim volt. Két marha jó fej lánnyal kerültem egy szobába, annyit nevettünk, amennyit még életünkben nem... olyan volt, mint anno koleszos koromban. Segítettünk egymásnak, sztorizgattunk, élveztük a babázást, de mindezt holt laza hangulatban. Azóta is jóban vagyunk, tartjuk a kapcsolatot.
Az első szülésemnél olyan szobatársam volt, akinek félóránként váltogattk egymást a bhozzátartozói. Az borzadály volt... nem tudtam tőlük pihenni semmit, szoptatni is premier plán..
Szintén a Bajcsy kórház vendégszeretetét élveztem. Maga a szülés nem volt rossz élmény, bár végül 10 óra vajúdás után sürgősségi császár lett. Viszont a kórházi tartózkodás 3 napja nem volt felemelő, főleg mert a csecsemősök mérhetetlenül bunkók voltak. Szerencsére nagypn jó fej szobatársat fogtam ki, így elviseltem valahogy a bent tartózkodást, de nagyon vártam a hazamenetelt. A lányom ráadásul a legendást extrém havazás napján született 2013 márciusában, így térdig érő hóban és mínuszokban mentünk haza a kórházból (és még kb. 3 hétig nem lett sokkal jobb idő).
A következő babámat december első napjaira várom, ismét a Bajcsyban fogok szülni, de már lelkileg erősítek rá, mert a bent léttől tartok nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!