Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mostanában szült valaki az új...

Mostanában szült valaki az új SOTE II-n? Lenne néhány kérdésem!

Figyelt kérdés

Az első babám a Szt. Imrében született, de mivel költöztünk, most a sote II-höz tartozunk.

Kérdéseim:

Mit adnak a babának, és mit kell vinni?

Apuka a vajúdás alatt is bent lehet, vagy csak a szülőszobán?

A felújítás után milyenek a szobák? Hány ágyasak? Fürdőszobák?

Érdemes egy ágyasban gondolkodni? Az milyen?

Van szoptatási tanácsadó? Hétvégén is?

Automatikusan tápszerezik a babákat míg a csecsemősöknél vannak , vagy kihozzák ha éhes?

Látogatók fogadása hogy megy? Ott is üveg ajtó mögül láthatják csak a babát? Vip szobásoknak is? Mennyibe kerül a vip szoba/nap?

Ott is irtó meleg van?

Szóval kb minden érdekel! :)

2015. szept. 2. 08:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Engem is érdekelnének a válaszok.

1-2 tapasztalatot már hallottam. Volt ami el is ijesztett, pl a 6ágyas vajúdó...

Azt mesélték nekem, hogy van még olyan szárny ami nincs felújítva. Ott egy folyosóra (nem tudom hány szoba) jut 1 fürdő, 3 zuhanyzóval amiből 1 müködik normálisan.

Szerintem érdemes 1ágyasba menni.

Körzetileg én is a Sote-hoz tartozom de azok alapján amit eddig hallottam nem akarok ott szülni.

2015. szept. 2. 10:24
 2/18 anonim ***** válasza:

Jah azt kihagytam, hogy a vip szoba 10ezer/éj.

A vipesek akár a szobába is fogadhatják a látogatókat.

A többiek csak a közös részen de azt hiszem kivihetik a babát. (legalább is a leírásból így értettem)

2015. szept. 2. 10:28
 3/18 anonim ***** válasza:

sziasztok, 3 hete szültem sote 2-n, első baba. ruhát adnak a babának de ha szeretnéd, lehet sajátban is. pelust és cumisüveget kell neki vinni (cukrosvizet kapnak amig nincs tej, nem tápszerezik őket az első 2-3 napban, csak utána, ha már muszáj). a vajúdóban nem tudom bent lehet-e apuka (engem rögtön a szülőszobába vittek mert felgyorsultak az események). de a vajúdó valóban 6 ágyas, az elég gáz..szülés után kaptok 1-2 órát 3asban, utána elviszik a babát, téged meg pihenni. első éjjel baba a csecsemősöknél van, utána végig veled (nem is szeretik ha utána leadod). a gyermekágyas részre látogató nem mehet be, apuka sem. a babát CSAK az üvegen keresztül láthatják míg bent vagytok, apuka sem kivétel. a szobák szép tiszták, semmi luxus, de arra a pár napra pont jó. a nemfizetős szobák 3 és 5 ágyasok. van 2 ágyas fizetős 5ezer/éj, és 1 ágyas 10ezer/éj. ezekhez saját zuhanyzós fürdőszoba és hűtőszekrény tartozik.a szobákban nincs klíma, baromi meleg van. szoptatási tanácsadó délelőttönként volt, sajnos a hétvégét nem tudom, hétköznap voltam bent. nagyon segítőkész és ügyes nő. ha nem akarsz éhen halni vitess be magadnak minden nap kaját, a kórházi koszt kevés és pocsék. hűtő és mikró a folyosón van. cumisüveg sterilizáláshoz vigyél sterilizáló dobozt vagy zacskót.

ezen kívül még annyi, hogy szerintem a személyzet borzasztó, 1-2 kivételtől eltekintve. sem a csecsemősök, sem a gyerekágyasok nem segítőkészek, sajnos...nekem emiatt szenvedés volt a 4 nap amit bent töltöttem. de kívánom h veled kedvesebbek legyenek!

2015. szept. 2. 11:31
 4/18 anonim ***** válasza:
3as vagyok, még annyit hogy a babám besárgult, hazaadás előtt 1 napig kékfényezték, de infúziót nem kapott. totál sárgán, rossz vérképpel hazaadták 4 napos hosszúhétvégére, nem normálisak...szegénykém majdnem kiszáradt és nagyon rosszul volt. ha nincs a védőnőm aki hétvégén is felvette a telefont és segített, akkor kórházban kötöttünk volna ki a kicsivel...
2015. szept. 2. 11:33
 5/18 A kérdező kommentje:

Ejha..hát annyira nem hoztátok meg a kedvem a sotéhoz..pedig csak ezért nem szeretnék orvost fogadni.. :(

Azért köszönöm az eddigi válaszokat!

Azt felejtettem még el kérdezni, hogy apának adnak steril ruhát, vagy vinni kell? (Esetleg lehet ott venni? Ha igen mennyiért?)

A két ágyas vip szobába is bemehetnek a hozzátartozók, vagy csak az egyágyasba? Az egy ágyas zárható?

2015. szept. 2. 15:34
 6/18 anonim ***** válasza:
Én is ott szültem, nem volt rossz élményem. A szobánkban volt zuhanyzó, nem vip szoba. Talán ez még a régi szárny, nem tudom. Ruhát kaptak, pelust popsikrémet kellett vinni. Kaját én is kértem be, de csak azért, mert rámtört az éhség, nekem nem volt ehetetlen. Nem igényeltem segítséget, második baba. Nekem tetszett, hogy nem jön-megy mindenki a babák közelében.
2015. szept. 2. 15:50
 7/18 anonim ***** válasza:
Steril ruhat apanak nem adnak,venni sem kellett. Az utcai ruhajaban volt bent vegig,csak cipovedot kapott.
2015. szept. 2. 15:56
 8/18 anonim ***** válasza:
A ketagyasba nem mehetnek latogatok,apa sem.
2015. szept. 2. 15:57
 9/18 anonim ***** válasza:
Állítólag ha a saját lábadon sétálsz be akkor bárhova mehetsz szülni. SOTE-khoz tartozom körzetileg de egyik hely se szimpatikus plusz a lakhelyemhez is elég messze vannak. Én szerintem a Szent Imrébe megyek. Esetleg a Jánosba. Még nem tudom.
2015. szept. 2. 16:36
 10/18 anonim ***** válasza:

9 hónapja azültem ott, nem tudom azóta elkészült-e a régi épület felújítása. Én még a Tömő utcában szültem. Vajudóba bejöhetett apuka, császárra is-ő vihette el a babát méreckedni stb... Nekem nem volt bajom a személyzettel.Bár csecsemősnövér nem járt nálam, de ha vmi gondom volt akkor segítettek. A baba egész nap velem volt. Adtak neki ruhát és cumisüveget is, de pelenkázáshoz neked kell vinni a dolgokat. A lányom kapott tápszert, mert kicsi súllya született.Ott ki lehetett vinni a babát a látogatókhoz, de az osztályra nem jöhettek be.

Szültem már másik kórházban is, ez nekem kellemesebb élmény volt.

2015. szept. 2. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!