Aki kapott EDÁ-t szülésnél mesélne róla? Milyen fájdalmat érzett a szülésnél, nem e fáj utána a háta ahová a tűt szúrták? Igazából mindenre ami ezzel kapcsolatos.
Szia!
Én is EDA-val szültem, szuper jó találmány. A szúrás nem fáj, gerinc mellé adják. Azon meglepődtem, hogy sokan írták, hogy fájás alatt adták be, nekem direkt mondták, hgoy szóljak ha jön egy fájás, mert akkor abbahagyják a szúrást (mert amíg megszúrnak mozdulatlanul kell lenni - engem az ágy szélére ültettek, kicsit előre kellett hajolni, és úgy szúrták be a csövet.)
Mozogni lehet vele, mert nem egy merev tűt, hanem egy vékony műanyagcsövet hagynak bent, és azon keresztül adagolják a fájdalom csillapítót.
A biztonság kedvéért megkérdeztem, azt mondták, a babába nem megy át, tehát nem veszélyes rá nézve.
A fájdalmakat nem éreztem, nagyon gyorsan lezajlott a szülés, nem tolódott ki 1800kor kerültem fel 5 perces fájásokkal, akkor kaptam meg az első adagot, és 22.05 kor megszületett a kislányom. Én 2 adagot kaptam.
A gátvarrást sem éreztem. Annyi mellékhatás jelentkezett, hogy szülés után 2 órával nem tudtam pisilni, ezért lecsapoltak. (De úgy hallottam, ez EDA nélkül is lehetséges).
Ha teheted, kérd!!
Szülés után nem osztanak érdemrendet, hogy kinek mennyire fájt, csak az egészséges baba a lényeg!!
Könnyű szülést!
17 hós kislány anyukája
Bocsi, hogy belekontárkodom a kérdésedbe, de az utolsó válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy milyen homeos dolgokat, szedet és hogyan? Az orvos, szülésznő nem nézte rossz szemmel? Ill. ha leírnád, hogy a gátvédelmet, hogy csinálták? Előtte már otthon is csináltatok v-mit?
Köszi, és még egyszer bocsi a kérdezőnek!
Kedves válaszadók.Félve jöttem most vissza a kérdésemhez.Attól tartottam hogy majd mindenki leszól hogy fájdalomcsillapítással szeretnék szülni.Sajnos eddig sok helyen megkaptam már többek között a védőnőmtől is aki azt mondta "úgy szép ha fáj" meg aztán még sok más hozzászólást is kaptam.Féltem hogy itt is ezeket írják majd válasznak.De nagyon örülök hogy többen is egyetértenek velem, hogy ahhoz hogy az ember világra segítse a babáját nem kell megélni hatalmas fájdalmakat.Nálunk ahol én lakom sajnos nincs erre lehetőség de pár km-re van tehát azt hiszem inkább ott keresek orvost.Még csak annyit kérdeznék hogy akkor tulajdonképpen így csak minimális fájdalmat éreztetek?Illetve amikor beszúrják a tűt ugyanolyan veszélyes mint a spinális fájdalomcsillapítás, hogy ha rossz helyre szúrják akár le is bénulhat az emeber?
Tehát még egyszer köszönöm a válaszokat, és az utolsó hozzászóló kérdésére én is kíváncsi lennék hogy milyen homeos bogyót szedett az az előtt válaszadó?Ha tudsz kérlek válaszolj nekünk.
Szia!
A szúrás mint írtam, nem fáj, tényleg nem.
A fájdalmakat én egyáltalán nem éreztem, a tolóknál is csak egy nyomást, ami szintén nem fájt.
Nem bénulhatsz le, mert nem gerincbe, hanem gerinc mellé adják, én is ettől féltem, de a szülésznő mondta, hgoy eze egy tévhit, nem lehet lebénulni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!