Milyen hangulatban voltatok vajúdás közben, mikor kezdett durvulni a helyzet?
Alapjáraton is, ha rosszul vagyok, és mondjuk a párom simogatni akar vagy megölelni, vagy valaki nyüzsög mellettem, mert segíteni akar, kicsi elszakad a cérna. Ilyenkor megmondom, hogy hagyjon békén egy kicsit. Van hogy sikerül finoman, van, hogy durvábban szólok. Általában ilyenkor a párom megsértődik :D
Attól félek, hogy a szülőszobán el fogok küldeni valakit melegebb éghajlatra. Azt sem szeretném, hogy a párom ezen a szép napon megsértődjön, és duzzogva kivonuljon, és azt sem, hogy a szülésznő vagy az orvos legyen a találat célpontja :D
Mit csináltatok ilyet szülés közben? Hogy fogadták?
Nem klasszikus kezdésű szülésem volt.
Az utolsó nst-re mentem,de reggel elment a nyákdugó.Kézi vizsgálat volt,be is kellett feküdnöm.
Fájások csak este 11 körül lettek 5 percesek.Addig semmi különös fájdalmam nem volt,olyan kicsi mensi szerű görcseim voltak.Burkot repesztettek...na ott beindult a nemulass.
Csöndben végig szenvedtem(össze-vissza hánykolódtam az ágyon,mert nem kelhettem fel,szakadt rólam a veríték) a páromat kiküldtem,nem tudtam elviselni,hogy ott van,csak a szülésre jött vissza.Nem tudom mikor lettek 1 perces fájásaim,de addigra már könyörögtem,hogy szedjék ki belőlem,mert nem bírom tovább elviselni.Ahogy ezt kimondtam ,a Dokim azt mondta,hogy a következő fájásnál szülünk.A kitolás nekem nem fájt,semmit nem érzetem belőle.2 és fél óra telt el a repesztéstől a szülésig.
Hát basszus vonyítva sírva prüszkölve röhögtem némelyik frappáns leíráson....38 hetes vagyok első babával, minden lófszt összecuccoltam (zene, masszázsolaj, illóolaj, masszázs mosókesztyű) merthogy osztrákiába nálunk rohadtul nyomják az apás alternatív szülést...namost a fájdalmat úgy nagy átlagba bírom de szerintem ez kva durva lesz és a párom lelkes amatőr segítőként kíván részt venni...hogy ő majd masszíroz meg segít a légzésben. Előre nyomatékosítottam hogy nem biztos hogy mindig úrinő tudok maradni nagy valószínűséggel káromkodni is fogok és tán még anyós is csuklani fog....szerintem ezeket még egyszer el kell mondjam neki nehogy a vállási papírokat rendezzük a születési anyakönyvi kivonattal együtt 😄
Még jöhetnek sztorik mert brutál jó olvasni!!
Mindenesetre minden szült anya előttba kalapom emelem mert amit tőlünk a természet elvár az igazán nagyon kegyetlen dolog....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!