Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mertek gyermeket vállalni...

Ti mertek gyermeket vállalni ebben a világban?

Figyelt kérdés

Meglenne minden ami kell hozzá. Család,szeretet,támogatás,pénz.

De valahogy, amikor szóba jön a szülés, mindig arra gondolok,hogy ez a világ csak rosszabb lesz. A gazdaság, a bűnözések száma egyre csak nő,az iskolákban a gyerekek irdatlanúl tudnak bánni egymással, és itt van ez a bevándorlás dolog is. Kitudja meddig tudunk még itt maradni ebben az országban, vagy bárhol a világon.

Nem akarám kitenni a gyermekemet ilyen dolgoknak :( Annyi a szőrnyűség a világban. Nem tudom,hogy a gyermekemnek milyen élete lesz majd mikor felnő ha ilyen körülmények lesznek továbbra is mindenhol. Félek gyermeket vállalni...

Mi a véleményetek erröl?

2015. aug. 17. 17:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Milyen világban? Ha arra gondolsz, hogy a világ mennyire rossz, akkor ez ugyanúgy igaz 100-200-500-1500 évvel ezelőttre is..

Nincs semmilyen "ebben a világban".

2015. aug. 17. 20:12
 12/13 A kérdező kommentje:
Nyilvan nem lehet osszehasonlitani a haboru idejevel meg semelyikevel sem,de en arra ertettem,hogy az emberek olik egymast, a minap az utcankban is megkeseltek egy not fenyes nappal (Vac),de tortenhet ez barhol mashol is. Ezzel csak azt akarom mondani,hogy a vilag egyre csak romlik, es csak rosszabb lesz. Hiaba akarom megvedeni a gyermekem minden rossztol, es hiaba mondom neki hogy mit hogyan csinaljon es mikor mit tegyen, ha kimegy az utcara es mindenhol ez van. Nem benne nem fogok bizni,hogy nem tartja be majd azokat a dolgokat amiket majd tanitok neki, hanem a tobbi emberben nem bizok. Es en csak attol felek,hogy ez rosszabb lesz. Nyilvan szeretnenk a parommal babat, csak kivancsi voltam,hogy ki hogyan velekedik ezekrol a dolgokrol. Tudom,hogy paranoias vagyok. De szerintem ebben a gondolkodasmodban is van pozitivum. Jobb szamitasba venni mindent. A jot es a rosszat egyarant.
2015. aug. 17. 21:18
 13/13 anonim ***** válasza:

"Ezzel csak azt akarom mondani,hogy a vilag egyre csak romlik, es csak rosszabb lesz."

Ez igen nagy tévedés, mondom ezt annak ellenére, hogy a fentebb felvázolt okok miatt vártam én is a gyermekvállalással 36 éves koromig (nem bántam meg, a körülményeim is így tették lehetővé).

De ha alaposan végiggondolod: mihez képest lett rosszabb a világ és lesz az napról napra?

Legfeljebb a közbiztonság lett valamival rosszabb az utóbbi évtizedekben, illetve szélesebb körben terjed a kábítószer használat, és ez maga után von még egy sereg bűncselekményt.

De ha őszintén belegondolok, én egyetlen korábbi korszakban sem szeretnék élni inkább, mint most. Szerintem igenis jó irányban halad a világ, az emberélet egyre nagyobb érték, és egyre több lehetőségünk van azt minél inkább kiélvezni, és minél tovább megélni.

És ha nem vállalsz gyereket, mert félted a jövő borzalmaitól, akkor lehet, hogy épp az egyik világjobbító személyiség születését akadályozod meg ezzel.

Garancia semmire nincs, ne hidd, hogy én nem aggódom a gyermekem jövője miatt, de még mindig jobb helyen van itt nálam egy gyerek, mint akár Afrikában, akár a Közel-Keleten.

2015. aug. 19. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!