Ti mertek gyermeket vállalni ebben a világban?
Meglenne minden ami kell hozzá. Család,szeretet,támogatás,pénz.
De valahogy, amikor szóba jön a szülés, mindig arra gondolok,hogy ez a világ csak rosszabb lesz. A gazdaság, a bűnözések száma egyre csak nő,az iskolákban a gyerekek irdatlanúl tudnak bánni egymással, és itt van ez a bevándorlás dolog is. Kitudja meddig tudunk még itt maradni ebben az országban, vagy bárhol a világon.
Nem akarám kitenni a gyermekemet ilyen dolgoknak :( Annyi a szőrnyűség a világban. Nem tudom,hogy a gyermekemnek milyen élete lesz majd mikor felnő ha ilyen körülmények lesznek továbbra is mindenhol. Félek gyermeket vállalni...
Mi a véleményetek erröl?
Milyen világban? Ha arra gondolsz, hogy a világ mennyire rossz, akkor ez ugyanúgy igaz 100-200-500-1500 évvel ezelőttre is..
Nincs semmilyen "ebben a világban".
"Ezzel csak azt akarom mondani,hogy a vilag egyre csak romlik, es csak rosszabb lesz."
Ez igen nagy tévedés, mondom ezt annak ellenére, hogy a fentebb felvázolt okok miatt vártam én is a gyermekvállalással 36 éves koromig (nem bántam meg, a körülményeim is így tették lehetővé).
De ha alaposan végiggondolod: mihez képest lett rosszabb a világ és lesz az napról napra?
Legfeljebb a közbiztonság lett valamival rosszabb az utóbbi évtizedekben, illetve szélesebb körben terjed a kábítószer használat, és ez maga után von még egy sereg bűncselekményt.
De ha őszintén belegondolok, én egyetlen korábbi korszakban sem szeretnék élni inkább, mint most. Szerintem igenis jó irányban halad a világ, az emberélet egyre nagyobb érték, és egyre több lehetőségünk van azt minél inkább kiélvezni, és minél tovább megélni.
És ha nem vállalsz gyereket, mert félted a jövő borzalmaitól, akkor lehet, hogy épp az egyik világjobbító személyiség születését akadályozod meg ezzel.
Garancia semmire nincs, ne hidd, hogy én nem aggódom a gyermekem jövője miatt, de még mindig jobb helyen van itt nálam egy gyerek, mint akár Afrikában, akár a Közel-Keleten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!