Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mertek gyermeket vállalni...

Ti mertek gyermeket vállalni ebben a világban?

Figyelt kérdés

Meglenne minden ami kell hozzá. Család,szeretet,támogatás,pénz.

De valahogy, amikor szóba jön a szülés, mindig arra gondolok,hogy ez a világ csak rosszabb lesz. A gazdaság, a bűnözések száma egyre csak nő,az iskolákban a gyerekek irdatlanúl tudnak bánni egymással, és itt van ez a bevándorlás dolog is. Kitudja meddig tudunk még itt maradni ebben az országban, vagy bárhol a világon.

Nem akarám kitenni a gyermekemet ilyen dolgoknak :( Annyi a szőrnyűség a világban. Nem tudom,hogy a gyermekemnek milyen élete lesz majd mikor felnő ha ilyen körülmények lesznek továbbra is mindenhol. Félek gyermeket vállalni...

Mi a véleményetek erröl?

2015. aug. 17. 17:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%

A világ olyan, amilyenné teszi magának az ember.

TE rémeket látsz, szűrő nélkül beveszed a kormány propagandaszövegét. "Ha azt mondták, hogy rossz, akkor biztos úgy van, nem kételkedek."

Azért ne vállalj gyereket, mert ezt a borús, negatívumkereső hozzáállást adnád tovább neki. Olyan világképpel nőne fel, hogy rá mindenhol veszély leselkedik, a környezete pedig megfoghatatlan rémekkel van tele, amik mind őt akarják elkapni.

Garantáltan ugyanolyan szorongó személyisége lesz, mint neked.

A saját életszemléleteden kell változtatni, hogy ne csak a rosszat vedd észre és ne azt add át a leendő gyerekednek.

2015. aug. 17. 17:26
 2/13 anonim ***** válasza:
Igy is lehet nezni...nalunk most jon a 3.baba, a vilag valoban csak rosszabb lesz de veluk teljes es igazan boldog az eletunk.
2015. aug. 17. 17:26
 3/13 anonim ***** válasza:
Ja es nem nezek hiradot...az sokat sehit :D 2.
2015. aug. 17. 17:27
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
az élete ajándék neki, és ajándék neked. Ne tagadd meg, ami nem öl meg az erősít, az ember azért ember, hogy feltalálja magát minden helyzetben. Ha nem ebben az országban, hát másikban boldogul majd, ha csak 45 évet él, akkor csak annyit él, de az is jobb mint ha meg sem született volna. Legalábbis én így gondolom, mert én szeretek élni.
2015. aug. 17. 17:28
 5/13 anonim ***** válasza:

Arra készítem fel őket fokozatosan, hogy tudjanak helyet találni és helytállni az életben, abban, amibe születnek/születtek.

Minket is így neveltek, szerintem egyelőre sikerrel. 3 gyereket vállalnánk, 2 van most, de még kicsik.

2015. aug. 17. 17:29
 6/13 A kérdező kommentje:

Lehet igazatok van és túlaggódom az egészet!

Csak annyi rosszat hallani mindenhol, meg én is látok 1-2 dolgot. Ezért félek kicsit,hogy nehogy bármiféle atrocitás érje Őt. Manapság már az iskolában sincs biztonságban az ember gyereke.

2015. aug. 17. 17:32
 7/13 anonim ***** válasza:

Gondolj bele, sokkal kilátástalanabb időkben is szültek az emberek, a mai viszonyok problémái eltörpülnek a háborús körülményekhez vagy épp az 50-es évek nehézségeihez képest. Kedvezőtlen politikai viszonyok? Rákosi rendszere azért egy pöttyet keményebb lehetett...

Az emberi természet örök része a remény, a túlélésbe vetett hit és a jobbítás vágya. Ezért nem adja fel soha az ember, ezét mer szülni, ezért kel föl minden egyes nap. :)

2015. aug. 17. 17:44
 8/13 A kérdező kommentje:

Igazad van! :)

Köszönöm szépen az összes válaszolónak

2015. aug. 17. 17:52
 9/13 anonim ***** válasza:

"Csak annyi rosszat hallani mindenhol"

Erre mondtam, hogy általánosítasz és a negatívumokat emeled ki.

A médiát pedig a helyén kell kezelni. A célja a szórakoztatás. A pozitív híreknek nincs hírértéke. Kevesen tudják, de bizony a híradó is a bulvárműfajhoz tartozik.

Ha egy csatorna csak olyan riportokat adna le, hogy "Jancsi bácsi nyugodtan, békében él 50 éve, semmi érdekes nem történik vele.", "Réka sokat tanult az érettségijére, kedves a barátaival, fényes jövő áll előtte", akkor mennyire esne a nézettsége, mondván ez unalmas?

2015. aug. 17. 18:04
 10/13 A kérdező kommentje:
Hát ebben igazad van :D
2015. aug. 17. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!