Ti mertek gyermeket vállalni ebben a világban?
Meglenne minden ami kell hozzá. Család,szeretet,támogatás,pénz.
De valahogy, amikor szóba jön a szülés, mindig arra gondolok,hogy ez a világ csak rosszabb lesz. A gazdaság, a bűnözések száma egyre csak nő,az iskolákban a gyerekek irdatlanúl tudnak bánni egymással, és itt van ez a bevándorlás dolog is. Kitudja meddig tudunk még itt maradni ebben az országban, vagy bárhol a világon.
Nem akarám kitenni a gyermekemet ilyen dolgoknak :( Annyi a szőrnyűség a világban. Nem tudom,hogy a gyermekemnek milyen élete lesz majd mikor felnő ha ilyen körülmények lesznek továbbra is mindenhol. Félek gyermeket vállalni...
Mi a véleményetek erröl?
A világ olyan, amilyenné teszi magának az ember.
TE rémeket látsz, szűrő nélkül beveszed a kormány propagandaszövegét. "Ha azt mondták, hogy rossz, akkor biztos úgy van, nem kételkedek."
Azért ne vállalj gyereket, mert ezt a borús, negatívumkereső hozzáállást adnád tovább neki. Olyan világképpel nőne fel, hogy rá mindenhol veszély leselkedik, a környezete pedig megfoghatatlan rémekkel van tele, amik mind őt akarják elkapni.
Garantáltan ugyanolyan szorongó személyisége lesz, mint neked.
A saját életszemléleteden kell változtatni, hogy ne csak a rosszat vedd észre és ne azt add át a leendő gyerekednek.
Arra készítem fel őket fokozatosan, hogy tudjanak helyet találni és helytállni az életben, abban, amibe születnek/születtek.
Minket is így neveltek, szerintem egyelőre sikerrel. 3 gyereket vállalnánk, 2 van most, de még kicsik.
Lehet igazatok van és túlaggódom az egészet!
Csak annyi rosszat hallani mindenhol, meg én is látok 1-2 dolgot. Ezért félek kicsit,hogy nehogy bármiféle atrocitás érje Őt. Manapság már az iskolában sincs biztonságban az ember gyereke.
Gondolj bele, sokkal kilátástalanabb időkben is szültek az emberek, a mai viszonyok problémái eltörpülnek a háborús körülményekhez vagy épp az 50-es évek nehézségeihez képest. Kedvezőtlen politikai viszonyok? Rákosi rendszere azért egy pöttyet keményebb lehetett...
Az emberi természet örök része a remény, a túlélésbe vetett hit és a jobbítás vágya. Ezért nem adja fel soha az ember, ezét mer szülni, ezért kel föl minden egyes nap. :)
Igazad van! :)
Köszönöm szépen az összes válaszolónak
"Csak annyi rosszat hallani mindenhol"
Erre mondtam, hogy általánosítasz és a negatívumokat emeled ki.
A médiát pedig a helyén kell kezelni. A célja a szórakoztatás. A pozitív híreknek nincs hírértéke. Kevesen tudják, de bizony a híradó is a bulvárműfajhoz tartozik.
Ha egy csatorna csak olyan riportokat adna le, hogy "Jancsi bácsi nyugodtan, békében él 50 éve, semmi érdekes nem történik vele.", "Réka sokat tanult az érettségijére, kedves a barátaival, fényes jövő áll előtte", akkor mennyire esne a nézettsége, mondván ez unalmas?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!