Háborítatlan szülés: magánkórházban vagy államiban?
Ha lehetséges, nagyon szeretnék háborítatlanul szülni (tehát a saját tempómban, olyan kitolási pózban, amilyenben jól esik, nem pedig amelyik a dokinak kézre áll, nem metszve, akár vízben stb.). Viszont nagyon hezitálok, hogy milyen kórházban lehet ezt kivitelezni. Eddig egy nagyon természetes szülés-párti dokinőhöz jártam, aki éppen nemrég ment el a Szent Imréből a Róbert Károly Magánkórházba. Gondolkodtam rajta, hogy követem oda (tetszik a felfogásuk, kulturált a környezet), viszont kicsit tartok tőle, hogyha bármilyen kóros dolog felmerül a terhesség alatt, akkor a magánkórház nem vállal. Viszont, ha ez nem a terhesség elején történik, akkor általában már nem lehet épkézláb dokit megfogadni, szülhetek ügyeletesnél, ami lutri (vagy mészáros vagy jó)... Lehetőség az, hogy keresek egy hasonlóan háborítatlanságpárt dokit, aki állami kórházban dolgozik. Viszont itt negatívum lehet az, hogy bár a dokit (és szülésznőt) megfogadom, folyamatos szélmalomharcot kell vívni a kórházi protokollal, mindenkinek pedig nem lehet borítékot dugni a zsebébe. Azonban itt, hogyha gond van a várandósság alatt, nem küldenek máshova, maradhatok a kiválasztott dokinál. Nehéz kérdés... Ti melyiket választanátok?
Még egyelőre nem vagyok terhes (endokrinológiai probléma miatt nem megy könnyen a teherbeesés), szóval szerencsére van időm megfontolni :)
Ez így van,nagyon egyetértek az utolsóval!
Nekem még csak nem is a szüléssel volt gondom,hanem az utána következő napokkal..Egy vagy a száz közül,végig viharoznak,nincs idő semmire,nagyon sokszor szívtelenek is.
Nagyon irigylem a sógornőmet,aki Bostonban szült.Képzeljétek ott nem a picurt viszik ide-oda mindenféle vizsgálatra,hanem az orvosok jönnek a szobába(ahol kismama és kisbaba együtt van,de apuka is aludhat) és ott vizsgálják/oltják/ultrhangozzák,a baba végig a szobában marad a benttartozkodás során az anyukájával stb..
Ilyen hely (még magán sem) nincsen itthon,ezt sajnálom igazán..
Holott pl.a WHO és a több eü-i szervezet pont az ilyen szemléletet tartaná alkalmasnak.
Biztosan nincs egyforma terhesség,szülés,de az a gond,hogy itthon a lehetőség nincs meg,hogy ki így-ki úgy szüljön
Nem tudom ez az alternatív szülés is relatív.
Nekem mondta a szülésznő mikor már nagy fájásaim voltak hogy nyugodtan vajúdhatok labdán, de francnak volt kedve labdára ülni, megfordulni is alig bírtam...
Szóval ha vkinek van kedve/ereje vajúdás közben mondjuk bordásfalazni, le a kalappal...
EGyébként én a SOTE 1-en szültm, ami nem bababarát kórház, mégis sikerült "háborítatlanul" szülni, oxitocint sem kaptam, mert jól jöttek a fájások. Gátmetszés viszont volt (első szülés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!