Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Láb, kéz dagadas vizesedes...

Láb, kéz dagadas vizesedes lehet szules előjele?

Figyelt kérdés

36. Hétben jarok elso babas kismama vagyok. Sok az okos körülöttem (tudjatok tipikus régi babona szerint elo nők es férfiak) akik szerint a

Nagy meleg miatt tuti megszulok ne is tegyem ki a lábam az utcára. 3 napja pedig nagyon vizesedem azt mondjak ezis egy előjel hogy lassan jon a kis fickó :) nektek volt hasonló? Lehet tényleg igazuk van?

2015. aug. 10. 22:44
 1/6 anonim ***** válasza:
inkább toxémia.vérnyomásod rendben?engem befektettek és 38 héten született meg
2015. aug. 10. 22:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Toxemia? Errol meg nem hallottam! Néha kicsit magas a vérnyomásom
2015. aug. 10. 22:51
 3/6 anonim ***** válasza:

A vizeletedben nem volt legutóbb fehérje? A vizesedés, magas vérnyomással és fehérjevizeléssel együtt lehet preeclampsia, ami a babára és az anyára nézve is életveszélyes állapot. Nem megijeszteni akarlak, csak tudj róla.

Ettől függetlenül 40fok van, nagy pocakot cipelsz, amitől már a keringésed nem feltétlenül 100%os. Nem csoda, ha vizesedsz és felmegy a vérnyomásod. Esetleg hívd fel az orvosod, hogy megnyugodj, és pihenj sokat.

A babonák pedig legtöbbször óriási sületlenségek, hallottam már párat a pályafutásom alatt ;)

Egy szülésznő

2015. aug. 10. 23:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem néztem a vizeletem de mostmár figyelni fogom azonnal korhaz ha meglátom. Nagyon szepen koszonom a segítséget! Egyébként napi hányszor fordul elo a vizeletbe ilyen fehérje?
2015. aug. 10. 23:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Azt nem látod, laborban tudják kimutatni, vagy legalább egy tesztcsíkkal, amit ha vizeletbe mártanak reagál a fehérjére ( mint a terhességi teszt és a hcg) Nálunk úgy van, hogy ctg vizsgálatra, ami az utolsó hónapban egyre gyakrabban van, kell mindig vinni pisit és ott ellenőrzik a fehérjét helyben.
2015. aug. 10. 23:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Huh kérdező. ... 36 hetes vagy és eddig nemtudtad, hogy mit vizsgálnak a pisiben? :) amúgy én 38 hetes múltam és a 32.hettol vizesedem, szóval nem feltétlenül. ... Inkább a súly, a meleg, a megváltozott keringés. ...
2015. aug. 15. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!