Akik császár után hüvelyi úton szültek, válaszolnátok néhány kérdésemre?
Mennyit vajúdtál elsőre, és mennyit másodszorra?
A fájdalmat hogyan élted meg az első és a második esetben?
A gyerekágyas időszak melyikkel volt könnyebb?
Nagyon sokáig vajúdtam, alig-alig tágultam, és elviselhetetlennek éreztem a fájdalmakat. Nagyon szeretném megszülni hüvelyi úton a második babám, támogató orvost is találtam, semmi probléma. Egyedül a fájdalomtól tartok, mert elsőre úgy éreztem, hogy nem bírom elviselni. Nem akarok fájdalomcsillapító gyógyszereket, csak természetes fájdalomcsillapítás lesz.
Nektek hogy alakult a második szülésetek? Jobb volt, mint elsőre?
Nálam is ez volt a helyzet, burokrepesztés, oxitocin, kézzel tágítás, kötelező fekvő testhelyzet, mondanom sem kell akkor...
Reménykedem egy könnyebb szülésben másodszorra. Köszönöm, hogy elmesélted a tapasztalatod, remélem, nekem is sikerül.
Drukkolok, hogy úgy alakuljon, ahogy elképzelted! :)
Én 25 hetes vagyok most. Eddig annyira nem foglalkoztatott a szülés gondolata, annyira el voltam merülve a tennivalókban, de 1-2 napja előjött és nem hagy nyugodni, hogy vajon mi lesz, hogy lesz, sikerül-e, lesz-e egy szép élményünk, vagy újra kínszenvedés lesz az egész... Izgulok :) Drukkolok neked nagyon, hiszen neked már csak pár hét és megölelheted a babád! :)))) Ha lesz időd, energiád és még eszedbe jut ez a kérdés, írd meg, hogy alakult! :)))
Szia!
Nekem az első császár lett 24 órás vajúdás után..
A másodiknál természetesen terveztük végig a dokimmal együtt. Mindennel együtt fele annyi idő volt és sikerült :)
Mondjuk úgy a felénél nagyon elkeseredtem, mert nem tágultam és a dokim felküldött "aludni" az osztályra és azt hittem a nem tágulás miatt olyan lesz mint az első, de aztán elpukkant a burok. Attól kezdve ment szépen minden. Fájt, de lehet a rövidebb idő miatt, el lehetett viselni. Nagy élmény volt minden fájdalom ellenére.
A császárnál könnyebb volt a "kitisztulás", míg a természetes után elég kínzó volt, hogy a szülésznő nyomkodta kifelé belőlem a vért.
A császáros heggel rohadt nehéz volt az elején, a természetes után csak a varratszedésig volt igazán fájdalmas (kegyetlenül szúrt egy helyen).
Bocsi, hogy ennyire részletes voltam (biztos a hormonok, most várom a harmadikat :) )! Összegezve: a második sokkal jobb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!