Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg túlreagálom a férjem...

Tényleg túlreagálom a férjem kérését?

Figyelt kérdés

Sajnos progrMozott császárom lesz hó vége felé. Az orvosommal úgy beszéltük meg, hogy betöltött 39. Héten lesz, de pont akkor kezdi a szabiját, én meg nem akarom aznapra berángatni, mert tudom, hogy azt nem tudom megfelelődn honorálni neki. Bár azt mondta bejönne.

Most az a terv, hogy legyen akkor egy nappal előbb.

Tegnap este a férjem azzal àllt elő, hogy hozzam még egy nappal előbbre a műtétet, hogy az anyja szülinapjÁval egy napon legyen a gyerek szülinapja. Én kiborultam. Mert mi ez? Kívánságműsor? Másrészt tudja, hogy a hideg is kiver a mamától és képes ilyet kérni? Jó, hogy nem a gyereket is nevezzük el a kedves mamáról. Mondtam nem, szó sem lehet róla! Kizárt! Bezzeg az én anyám szülinapján lehetne! Mondja. Mégis milyen gyerekes hozzáállás ez? Puffogott, hogy túlreagálom, meg, hogy Ő pótapuka, mert mindig az van, amit én akarok. De ezt tényleg hagynom kellene? Mikor a kedves mama gondolatára is az idegbaj kerülget?

A viszonyunkat nem akarom részletezni, mert nem az a lényeg.

Örülnék, ha a férjem békén hagyna és nem idegesítene ilyenekkel, mert van elég bajom az utolsó hetekben. Normális ez a kérés vagy túlreagálom?

Szerintem az a lényeg, hogy egészséges baba legyen és nem az, hogy anyukával egy napon szülessenek!

2015. aug. 4. 07:23
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
75%

Bahh... Megmondod kedves férjednek, hogy a doki máskor nem ér és cső.

Csak keményen.

A baba a lényeg, nem a szülinapok. Szerintem.

2015. aug. 4. 10:57
 32/38 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező ne vedd magadra az itt fröcsögő, orvosi diplomával nyilván nem rendelkező, császárellenes ősanyucikat! Nehogy emiatt rosszul érezd magad! Bízol az orvosodban, tudod, hogy a legjobbat akarja neked és a babádnak is, innentől kezdve ne legyen rossz érzésed ezzel kapcsolatban egy percig se! 3 császár 3,5 éven belül igenis kockázatos, ezt a kockázatot nem hiszem, hogy találnál olyan orvost, aki vállalná. Ahogy az itt undorító stílusban neked támadó, teljesen laikus tudású válaszadók se vállalnák érted és a gyerekért a felelősséget. Ha baj lenne, az orvos lenne elővéve nem ők. Ha kell a császár, akkor kell a császár, szerintem senki se jókedvében vágatja fel magát. Ez az anyuka és a baba érdeke is.

A kérdésre válaszolva én se engednék a férjem kérésének. Nem csak azért mert nem szereted anyósod (bár azért ez is érthető indok), hanem mert ez mégsem kívánságműsor. Azért nem kéne sakkozni a napokkal. A férjed ne puffogjon, hanem fogadja el a helyzetet.

2015. aug. 4. 11:10
 33/38 anonim ***** válasza:
87%

Nem szoktam válaszolni az olyan kérdésekre, ahol már megy a háború, de most kivételt teszek.

Először is kedves kérdező engem is kiakasztana, ha ilyet kérne tőlem a párom. Nem utálom az anyósom, de nem felhőtlen a viszonyunk nekünk se. És ha egy héttel korábban lenne a mama szülinapja?

Kedves 19-es. Képzeld, az én gyerekemet is kirángatták két héttel korábban, de nem császárral, hanem simán kellett megszülnöm. Egy 1850 grammos, méhen belül sorvadt kisbabát (kicsi volt a méhlepényem és ezért nem tudott meghízni). Vidéken élünk, ahol is az orvosom már a 34. héttől látta, hogy nem hízik rendesen, ezért felküldött a SOTE-ra. Kétszer küldtek onnan vissza, mondván, hogy tökéletes a súlya. Harmadszorra már nagy duzzogva befektettek, de az ország második legjobb ultrahangosa 2330 grammara becsülte. Ezért kellett megszülnöm hüvelyi úton. 3 napig szenvedtettek, nem részletezem, de miután megszületett a lányom megijedtek és azonnal vitték a NIC-re. Annyira kifáradt, hogy három napig bradycardiás volt, koffeint adtak neki egy hétig.

Három nap alatt háromszor merült fel a császár, de mindháromszor meggondolták magukat, mondván, hogy bírni fogja, elég nagy hozzá.

Csak azért írtam ilyen hosszan, hogy a császár ellenzők is lássák, hogy nem biztos, hogy olyan rossz az a babának, és nem csak császárral lehet "kirángatni" egy gyereket. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a lányom egészséges 4 éves és ha a jelenlegi terhességem alatt bármi apró gond lenne, én magam kérném a császárt.

2015. aug. 4. 11:44
 34/38 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem akik itt eszetlenül fröcsögnek a programozott császár ellen, azoknak egyszerűen elkerülte a figyelmét, hogy 3,5 (!!!) év alatt lenne ez a harmadik! Még spontán szülés esetén is ritka megterhelés az ilyen gyors egymásutánban történő szülés, nemhogy a császárhegekkel! Talán az orvos megnézte a heg állapotát, mielőtt ezt a döntést meghozta, de ha rutinból nem vállalta a kockázatot, akkor sem tett semmit, ami szakmailag kifogásolható. Hogy a bábáknak erről más a véleménye, az elképzelhető, de ők is tanult szakemberek. Az a válaszoló, akik annyira gondosan tanulmányozta a VBAC szakirodalmat, biztosan nem ilyen rövid időn belüli harmadik esetről olvasott. Ostobaság olyan hívószóra, mint pl. programcsászár, azonnal ugrani, gondolkodás és az adott körülmények mérlegelése nélkül.
2015. aug. 4. 11:50
 35/38 anonim ***** válasza:
84%

"Ostobaság olyan hívószóra, mint pl. programcsászár, azonnal ugrani, gondolkodás és az adott körülmények mérlegelése nélkül."

Így van. Ezen kívül a világon semmi köze hozzá senkinek, hogy a kérdező vállalja-e a császárt. Nem arról szólt a kérdés, hogy császárral szüljön-e, és nem véletlenül, nyilván megbízik a doki döntésében.

2015. aug. 4. 12:01
 36/38 anonim ***** válasza:
84%
Hogy a kérdésedre válaszoljak: Sztem idiota ez a kerdes ferjedtol, ugyanigy ki lennek akadva mint te
2015. aug. 4. 12:49
 37/38 anonim ***** válasza:
84%
Én sem örülnék ha az anyósom szülinapján lenne a gyerekeim szülinapja.
2015. aug. 4. 13:35
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hoznám előre a mama születésnapjára, semmiképpen sem. Aztán lehet, hogy a tervezettnél hamarabb megindul a szülésed :) Könnyű császárt és jó egészséget kívánok!
2015. aug. 5. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!