Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan indítsam be a szülést?...

Bogika13 kérdése:

Hogyan indítsam be a szülést? Kinek mi jött be?

Figyelt kérdés
38+ VAGYOK MOST

2015. aug. 3. 13:05
 1/10 anonim ***** válasza:
35%

Ha a baba úgy dönt, hogy még nincs itt az ideje, nem tudod beindítani. Lépcsőzni és terhelni magad károsítja a lepényt. Az alkoholt szokták még felhozni, illetve hashajtózást (vannak koktélok), de két barátnőm is csak annyit ért el vele, hogy kimerült és kész, sok vizet vesztett a semmiért, esetleg néhány keményedésért. A szex során a férfi ondójának prosztaglandin tartalma puhítja a méhszájat, az orgazmus görcsöket válthat ki, de ez sem használ semmit, ha a baba nem érte el azt az állapotot, hogy megszülethet. A tudomány mai állása szerint nem külső hatások, hanem a baba maga indítja be a saját születését. Csalogatni próbálhatod, de jó eséllyel nem fog sikerülni. Azt is gyakran látni, hogy beindítja (?) valami a folyamatokat, aztán nem halad előre a dolog, be kell avatkozni (itt már orvosi eszközökkel, burokrepesztéssel, oxitocinnal). Ez lehet sikeres (bár lényegesen nő a császárok száma ilyen esetben is).

A kérdés csak annyi: megéri kiűzni bármi áron, vagy érdemesebb várni néhány napot, hetet és rábízni a saját születését?

2015. aug. 3. 13:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Egyedül az idö volt az, ami segitett és a várakozás. Jön, amikor jön.
2015. aug. 3. 13:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Miért kéne beindítani? A 40. hétig ráérsz, nem kell izgulni. Eddig még egy baba sem maradt bent.
2015. aug. 3. 14:16
 4/10 anonim ***** válasza:

Kinek mi jött be? Nekem az oxi meg a burokrepesztés a 42.héten :D

Pedig mindent próbáltam szinte

2015. aug. 3. 15:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha azt akarod hogy kijöjjön,tuti nem fog!-tapasztalat :-)

Az együtt létek,a fűszeres ételek,a kóla, séta,takarítás mind beindíthatja,egyet ne próbálj csak,a bába koktélt (a benne levő ricinus olaj hatással van a babára is,bele kakálhat a magzatvízbe,ami oxigénhiányt okoz Neki!!!!!) Beszélhetsz Hozzá,hogy szeretnéd hogy kijöjjön (az elsővel ezt csináltam, Ő rendes volt,másnap kibújt- 40+3 volt), de a legjobb módszer,ha nem gondolsz rá,programot szervezel,elmentek kirándulni... a lényeg hogy ne arra gondolj hogy kibújjon! - a 3. gyerkőcnél így voltam. elterveztem az egész jövőhetet- hétfőn védőnő,nőgyógyász,kedden elmegyünk a dédihez,szülői...erre hétfő reggel kibújt a manóka,a legrosszabbkor,amikor egyedül voltam a gyerkőcökkel itthon... :-/ :-)

Mielőbbi és könnyű szülést! és jó egészséget.

2015. aug. 3. 16:26
 6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2015. aug. 3. 16:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Séta, takarítás, fűszerek, szex akkor segít, ha ezeket terhesség alatt szinte teljesen kerülted. Én egy nagyon fürge, tevékeny ember vagyok, tettem-vettem végig, szóval ehhez hozzá van szokva a szervezetem. Lépcsőzöm is, mert a 4.-en lakok és volt, hogy 1 nap 4x-5x le-alá mentem, boltból, munkából haza, tehát ez is kilőve.

Szex ment minden nap, ha 9 hónapon át nem puhított a prosztaglandin, akkor tök mindegy.

Nagyon fűszeresen főzök, nekem speciel az mulasztotta el a hányingerem, a 4-5 kedvenc fűszerem szaga/íze (érdekes, biztos erre is lenne valami tudományos magyarázat).

Bábakotyvalékot nem használtam, szerintem kiadós hányás/f. lett volna csak, mellesleg azt olvastam, hogy akkor a baba elkezd kínlódni és belekakálhat a vízbe. Ez az utolsó lenne, amit akarnék, szóval nekem olyan kínzásnak tűnik és nagyon nem értek vele egyet.

Szépen kibújt magától 38+4 napra, nem kellett különféle módokon piszkálni - és szerintem nem hatott volna úgysem.

2015. aug. 3. 18:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Málnalevél tea, homeo-s bogyók, szex, illetve a mellbimbó stimulálásával oxitocin szabadul fel.

A hashajtózás, lépcsőzés és hasonlók többet árt, mint használ.

Az alkohollal épp az ellenkező hatást éred el, régen a koraszülés megelőzésére használták, görcsoldó hatása van.

Akkor jársz a legjobban, ha kivárod hogy magától induljon.

2015. aug. 3. 19:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát ez jó kérdés nagyon.

Az első gyerekkel munkahelyről mentem be vizsgálatra a 37. héten, azonnal zavartak a szülőszobába, mert beindult a szülés, csak én nem vettem észre ... de lapvetően kíméltem magam, nem volt semmire gondom nagyon, csak a munkámra, de az is irodai volt.

Most a második gyerekkel 37. héten vagyok, alig tudom ellátni a nagyobbat a hasam meg a derekam miatt, de este 11-ig ugrálnom kell meg pakolni, meg másnapra összekészíteni a lakást, a gyereket stb., ugyan úgy dolgozom és fenyegettek itt a kánikulákkal, hogy majd az tuti koraszülést csinál. Elkezdtem inni a málnalevelet is, percre nem lehet megállni napközben sem és a szülés a közelben sincs az orvosom szerint. Én is örülnék neki, ha elindulna lassan majd, mert nem tudom már ellátni a háztartást meg a gyereket, de semmi hasznosat nem mondott az orvos sem, csak hogy majd 2 hét múlva megnézni a méhszájat újra :/

2015. aug. 3. 21:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Én megkértem a dokim, hogy ha a kiírt időpontra nem indul be magától, úgy intézzük, hogy mindenképpen nála szüljek.

40+1 napon megindította. Burokrepesztés + oxitocin. Nagyon gyors és könnyű szülés volt. Életem egyik legjobb élménye.

5 és fél hetes kislány anyukája

2015. aug. 4. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!