Mikor vegyem ki a szülési szabit? Január 20-ra vagyok kiírva. úgy terveztem, hogy okt. elején elmegyek táppénzre és dec 20-tól pedig szülési szabira.
Nekem is azt tanácsolták, hogy csak szülés utánmenjek tgyásra, addig maradjak táppénzen. A táppénz nem sokkal kevesebb mint az szülési szabira kapott pénz, és igy a 24 hetet majd csak szülés után kezdik el számolni. Tehát 1 hónappal tovább kapsz több pénzt. Utána meg a gyes vagy gyed. De én úgy tudom, hogy akinek van munkahelye az gyedet kap a baba két éves koráig. Egy kicsit még én is zöldfülű vagyok ilyen dolgokban, de igyekszem tájékozódni.
16 hetes kismama
Szia!
A táppénz és a TGYÁS ugyanakkora összeg (előző évi bruttó 70%-a, és ebből csak adót vonnak). A GYED lesz kevesebb, mert annak már van felső határa, és abból már nyugdíjjárulékot is vonnak. Ezért szokták tanácsolni hogy szülésig legyen a tp, így egy hónappal rövidebb lesz a GYED. Csak sajnos nem minden orvos írhat ki szülésig. Nálunk akit a CSNT tart táppénzen, Őt a kiírt időpont előtt 28 nappal már szülési szabira veszik. Én a háziorvoshoz járok, 11 napom van szülésig, és még mindig táppénzen vagyok.
Megbeszélés és hozzáállás kérdése!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!