Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tudok segíteni vajúdó...

Hogyan tudok segíteni vajúdó barátnőmnek? Tapasztalt anyukák, csajok, ide!

Figyelt kérdés

Ugyan már szültem, de most más lesz a nézőpont. Én leszek az, aki segít, bent lesz, nyugtat, átsegít. Az én szülésem hipersebességgel zajlott fél órát voltam csak a szülőszobán 2 óra vajúdás után kibújt, úgyhogy nem tudom mi esett volna jól van mit is kellene csinálni, annyira nem voltam magamnál akkor.

Akik tapasztaltabban, netán már maguk is voltak bent vagy van valami jó tanácsuk, mindenképp írjanak!

Köszi

2010. márc. 6. 16:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne mondogasd,hogy ügyes vagy jól csinálod,nekem ez az agyamra ment.

Viszont a hidegborogatás jól esett,a derék maszirozás sem.

A labda is nagyon jó biztasd, hogy üljön rá.

2010. márc. 6. 17:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
szia.én itthon vajúdtam egy kád vízben,és ezt csak ajánlani tudom mindenkinek.persze ez kórházban nem biztos,hogy lehet,de ha netán otthon maradnátok egy darabig az nagyon jó.Aztán bent igazából változó volt a helyzet.volt hogy az esett jól,ha masszíroztak,van ha az ha hozzá se nyúltak,a párommal sokat viccelődtünk,az nem esett jol ha láttam a szemén a szánakozó tekintetet,inkább akkor vegyük humorosra a dolgot.de mindig kérdezd meg a barátnőd éppen mi esne jol neki.
2010. márc. 6. 17:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem vizet adtak inni, az nagyon kellett, kis műanyagpohárból. Legközelebb tutira szívószálat is viszünk, mert fekve a nyakamba ömlött egy része (mondjuk az sem volt rossz... :o)

Közben a derekam "ütögetése ököllel", de az úgy ösztönösen jött, nem nyilvánvaló, hogy másnak is jól esik...

Mután kibukkant a baba, nekem a szőlőcukor nagyon jól esett.

2010. márc. 6. 17:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Huh hát én a víztől rosszul lettem, hányingerem volt, épp akkor jött a doki kérdezgetni, nem tudtam megszólalni, mert féltem, hogy hányni kezdek. :(

A derék simogatás viszont nagyon jól esett. (Állva vajúdtam.)

2010. márc. 6. 17:22
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Figyelemelterelés...komolyan mondom.Amíg lehet el kell terelni a figyelmét a fájdalomról, hallgasson zenét ilyesmi.

Víz,könnyíti a tágulást:)

2010. márc. 6. 17:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

2.5 hete szultem igy friss az elmeny.

42 ora volt, igy irigyellek azzal a 2 oraval :)

Ha hosszura nyulik a vajudasi resz vedd ra, hogy egyen.

En sem kivantam, de kell az energia a kitolasi reszhez (az is 2.5 ora volt nalam, mert nem tudtam kinyomni a fejet a faradsagtol).

A hidegvizes ruha jol esett nekem is, de ugy is akkor derul ki, hogy o mit is szeretne.

En ugy terveztem, hogy beszelgetek majd a ferjemmel, hogy elterelje a gondolataim, de akkor nem tudtam.

Szerintem bizd az adott pillanatra :)

Sok b

2010. márc. 6. 20:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

sok boldogsagot a kismamina :)

Neked meg sok turelmet a segitseghez.

Remelem O is gyorsan meglathatja a babojat mint Te

:)

2010. márc. 6. 20:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem a harmadik gyerkőcömnél a sógornőm volt bent.Fájások között régi dolgokról beszélgettünk,kirándulásokról,nyaralásokról.Először nem akarta megnézni,hogy ott alul mi történik,de a szülésznő annyira mondta neki,hogy tiszta lázba jött és ő kommentálta az eseményeket.Nagyon élvezte.Az unokahúgom,aki a lánya(29 éves)azóta sűrűn kapja a megjegyzéseket.Most már jöhetne az unokája!
2010. márc. 7. 09:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Az úgyis attól függ, hogy befelé akar-e fordulni vagy a szünetekben kifelé is fordul! Ha a szünetekben észnél van, akkor érdemes viccelődni, akár egy jó filmet laptopon 2 perces megszakításokkal nézni figyelemelterelés címszó alatt. Az utolsó 1 óra így is, úgy is szerintem a babáé és az övé lesz, nem fogja kívánni a bájcsevejt, szépen elbúcsúznak az egytest-közös élettől és miután elengedik egymást lelkileg is megszüli gyermekét! (nekem ez volt a legnehezebb---ez az átmeneti szakasz teljesen nyitott méhszájjal 2 órán át tartott--nagyon fájdalmas nemcsak testileg, hanem lelkileg is, pedig azóta még jobban ki tudom fejezni mennyire rajongok érte! :D)
2010. márc. 7. 23:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia, végül hogy tudtál segíteni?? :)
2010. márc. 28. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!