Nektek hogy alakult a hasatok szülés után?
Kb mennyi idő volt mire helyre állt? Láttam neten egy oldalt, nem szültem még, természetes szülésnél mindenkinek ilyen nagy pocija marad?
Egyrészt nála ez a második szülés. Ahogy nézem, a bőre kifejezetten szerencsétlen, mert középen nagyon megnyúlt, ez általában nem jellemző.
Valamint a hasizma is szétcsúszott. Ez már jellemzőbb, kis százalékban magától visszaáll, nagyobb százalékban nem.
Nekem a köldököm fordult ki és maradt úgy, illetve a hasizmom nyílt szét. Egy évvel a szülés után (ekkor számít maradandónak bármilyen elváltozás, sérülés) megműtötték. Összevarrták a hasizmot, a kezdődő köldöksérvet, illetve ha már a köldöknél vágtak, a bőrköldököt is visszaplasztikázták. Ez a gyakorlatban egy plusz öltést jelent a sebzárásnál, nem nagyplasztikát.
Második szülésem után volt kicsit lazább a bőröm, de már szépen visszaállt (3 hónap után). Első szülésem után meg sem látszódott, hogy terhes voltam.
Szóval van, akinek csúnyább lesz a hasa, de nem mindenkinek. Meg amúgy gyerek mellett nem ez a kőkemény lényeg (a csaj is vigyorog a képeken).
#7-es. Ha rászánod magad, tudok jó sebészt ajánlani, én is sokáig kutattam utána.
A hasfalat 15-20 cm hosszan úgy összevarrta, hogy csak a köldöknél metszette a bőrt.
Van olyan megoldás is, hogy hálót ültetnek be, de amennyire tudom, ahhoz már hosszanti vágásra van szükség a nagyobb műtéti terület miatt.
Nekem csupán varrással annyira jól összehúzta az izmot, hogy a műtét másnapján látványosabban vékonyabb lett a derekam. A kifordult köldököt is szépen megcsinálta, olyan, mint újkorában.
Hálót kizárólag akkor javaslom, ha több terhességet nem tervezel, egyébként képtelen lesz lekövetni a hasizom a terhesség alatti nyúlást - vagy az oldalsó hasizmokat áldozza be és azok nyúlnak túl.
Nekem egyik terhessegem utan sem volt ilyen a hasam.A masodik szulesem utani nap nezett ki hasonloan, mint neki 2 hettel szules utan.
Az elso terhessegem utan nagyon gyorsan visszament a hasam, 2-3 het alatt.
A masodiknal kicsit tovabb tartott, csaszaros voltam igy kesobb kezdtem el tornazni is, de egy percre sem neztem ki ugy szules utan, mint aki meg mindig terhes.
Most 7 honapos a masodik babam, a hasam pedig ugyan olyan mint 20 eves koromban.Az elso terhessegem alatt lett nehany pici striam a melleimen, de mashol semmi nyoma nem maradt a 2 terhessegnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!