Szülés epidurál nélkül?
Figyelt kérdés
Tapasztalatokat várok, ki szült epidurál nélkül? Milyen volt? Megbántátok, hogy nem kértetek? Aki szült érzéstelenítéssel és anélkül is, nagyon nagy a különbség?2015. júl. 16. 22:12
1/8 anonim válasza:
Én 2-szer szültem, mindegyiknél adtak oxit is.
De csak az elsőnél volt EDA.
Nekem az első szülés alapból sokkal de sokkal jobban fájt, mint a második.
Nem bántam meg, hogy kértem, bár rosszul szúrták be és csak fél oldalra hatott, de így nem éreztem annyira a halál utáni vágyat :)))).
Másodiknál is volt oxi, ahogy írtam, EDA nélkül. Simán bírtam, figyeltem a levegővételre, ez sokat segített. Az első szülésnél pánikoltam is a fájdalom miatt, szerintem azért is volt rosszabb és nem tudtam figyelni, kordában tartani a dolgokat.
2/8 anonim válasza:
Amikor én szültem, akkor még nem volt epidurál és hasonlók. Mindenki megszült nélküle is. Ha lehetett volna, sem kértem volna egyszer sem. Annyira nem volt rossz.
3/8 anonim válasza:
4-et szültem mindenféle epidurál meg hasonlók nélkül. Oxitocynt sem kaptam, meg semmilyen infúziót, sőt, beöntést sem.
Nem bántam meg, most sem tennék másképp. (Lett volna lehetőségem érzéstelenítésre, de nem akartam.)
4/8 anonim válasza:
Most 29-én lesz 2 hónapos a babám,szóval élénken bennem van minden. Kértem fájdalomcsillapítót,de nem kaptam,csak gázt,azt is csak 13 óra küszködés után. Olyan volt mintha nagyon berúgtam volna,de a fájdalmat nem enyhítette. A szülésznő azt mondta,hogy a gáztól hánytam,de szerintem csak a fájdalomtól. Infúzióba csak folyadékpótlást kaptam,kézzel tágítottak. _Nem bánom,hogy nem kaptam epidurált,mert anya pl. a mai napig újra éli a szülési fájdalmakat ha jön a front. Minden ismerősöm küszködik a gerincével,hátával aki kapott. Nem fogok kérni a 2-ik szülésnél sem,ha majd ott tartok.
5/8 anonim válasza:
Első gyermekem epidurálissal szültem. Már 31 órája vajúdtam amikor realizáltam magamban, hogy mi van ha túl fáradt vagyok végigcsinálni. EZért beadattam magamnak, nem bántam meg, nem lett volna erőm a kitolásra ami 2 és fél óra volt. Második gyermekem nagyon gyorsan megszületett, nála nem kértem semmilyen fájdalomcsillapítást. 5 óra vajúdás után 8 perc alatt kinyomtam. Abszolút pozitív élmény volt. SZóval ez függ az adott helyzettől. Ha úgy érzed kell, mert hosszúra nyúlik a vajúdás vagy valami akkor adasd be. Nem kell tőle félni.
6/8 anonim válasza:
Nálunk nincs is lehetőség semmilyen fájdalomcsillapításra, nagyon fáj de ki lehet bírni.
7/8 anonim válasza:
Eda nélkül szültem, eszemben sem volt kérni. Nem mondom, hogy nem fájt, de bőven kibírható volt, sőt élvezetesnek is mondanám. Nem az idő szépítette meg, hanem ott és akkor is meg tudtam élni az egész folyamatot.
8/8 anonim válasza:
Nekem három gyermekem van. Az elsőnél kaptam EDA-t bár meggyőződésem hogy nem hatott, mert nekem semmivel sem fájt kevésbé mint előtte. Viszont a mai napig (ennek lassan 5 éve) zuhanyzáskor, ha mosom a hátsóm olyat hasít a derekamba a fájdalom, hogy van hogy úgy maradok kitekeredve pár percre még újra mozogni tudok. A másik két gyermeknél nem volt rá idő, mert gyorsak voltak, de nem hiszem hogy kértem volna megint. A gázt én nem tudtam jól szívni, így arra volt jó hogy elterelje valamelyest a figyelmemet. Szerintem semmivel nem leszel rosszabb anya ha kérsz, vagy jobb ha nem. Könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!