Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt valakinek olyan kórházban...

Volt valakinek olyan kórházban lezajlott szülése, ahol az orvos/szülésznő semmibe nem avatkozott be, és nem fekve történt a kitolás?

Figyelt kérdés

Tehát nem indított szülés, nem korábban megpiszkált méhszáj, nincs oxi, nincs burokrepesztés, nincs állandó ctg/nst-re kötés, szabad vajúdási testhelyzet, nincs kézzel tágítás és a kitolás úgy történt, ahogy a nőnek jól esett?

Volt ilyen valakinek, vagy hallott ilyenről ismerőstől?

Hol szült és kivel/kikkel?

2015. jún. 12. 20:51
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Miből gondolod, hogy nem szültem még? Kemény, személyes tapasztalatok vezettek ehhez a gondolkodáshoz. Maximálisan medikális szemléletű egészségügyi dolgozó voltam, amíg nem szültem. Aztán megváltozott a véleményem. Azért, mert 100/1 főnek szüksége van gyorsan vénára, nem kell megszúrni 99-et. Ahogy te sem biztosítod a házad árvízre, pedig százezrek otthonát mossa el a víz évente. Mert nem árvíztéren élsz. Vannak rizikóbesorolások, nem véletlenül. A kórházaknak pedig sajnos a protokollja nem szülőnő barát, hanem átgondolatlan. Ezért érdeklődtem, hogy ki-hol és kivel szült, ahol az orvosok felvilágosult gondolkodásúak. Nem azért írtam, hogy bárkit meggyőzzek az igazamról. Én buta voltam és a saját hibámból tanultam: Azt, hogy a mai egészségügyi rendszer szülés szempontjából a béka segge alatt van.
2015. jún. 14. 20:11
 22/27 anonim ***** válasza:
Aham, de válaszolnál a kérdésemre is? Mi van, ha te vagy az, aki amiatt hal meg, mert elutasította a branült? Megnyugtatna bárkit is a hozzátartozóid közül az a tény, hogy a többi 99 nőnek viszont semmi baja nem lett és még branült sem kaptak? Csak azért kérdezem ilyen hangnemben, hogy értsd, mennyire felelőtlen ez a hozzáállás.Tényleg megéri szerinted a kockázat? Nekem is kockáztatnom kellett volna szerinted? Egy kis semmi szúrás miatt? A fiam feje amúgy beragadt a szülőcsatornába, képtelen voltam megszülni segítség nélkül, ezért kézzel még tágítottak. Így is lett egy kis ödéma a fején, de hála Istennek ennyivel megúsztuk. Addig senki nem kezdett el tágítani feleslegesen, még nem volt rá szükség. Azt, hogy milyen pozícióban akartam vajúdni, rám bízták. Hoztak labdát is, sétálhattam is, senki nem szólt bele.
2015. jún. 14. 20:27
 23/27 A kérdező kommentje:
Értelek én, hidd el. Csakhogy amit te mondasz, egy kiragadott példa. Semmilyen formája a szülésnek nem 100%-ig biztonságos. Éppúgy lehet bajod a branültől, mint annak hiányától, éppúgy lehet bajod a gátmetszéstől, mint annak hiányától, és sorolhatnám. Nincs fehér és fekete, kizárólag jó és rossz döntés. Amit mondasz, akkor lenne korrekt, ha a branül nem okozhatna problémát. De ez nem így van. Ahogy semminek sem az egészségügyben. Ezért iratnak veled alá beleegyező nyilatkozatot még egy branül bekötéshez is. Mentőben is dolgoztam, nem akkora varázslat vénát találni, ha egy mentős az út mentén, sötétben megoldja, akkor egy kórházi dolgozó is meg tudja ezt tenni a szülészeten, amennyiben arra szükség van.
2015. jún. 14. 20:53
 24/27 anonim ***** válasza:
Milyen problémát okozhatna a branül, vagy a gátmetszés? Súlyosabbat mondjuk, mint meghalni? Tényleg érdekelne :)
2015. jún. 14. 21:17
 25/27 A kérdező kommentje:

Mindkettő súlyos mellékhatása lehet halál.

Branül esetén:

- gyulladás, bevérzés, trombusképződés, láz, keringési elégtelenség allergiás reakcióval, embólia.

Gátmetszés: utóvérzés, haematoma, sebszétválás, elhúzódó gyulladás, sérülhet a végbél és a baba is.

Ritka szövődmények, tény, de ha nem szükséges elvégezni, akkor minek kockáztatni? Mégegyszer: branült bekötni nincs fél perc, ahogy a gátmetszés is egy mozdulat. Ha elkerülhető, akkor feleslegesek. A szülések nagyon nagy része magától, szövődmények nélkül lezajlik.

2015. jún. 15. 09:00
 26/27 anonim ***** válasza:
Szóval egyik sem olyan súlyos, mint meghalni azért, mert nem volt bekötve a branül és nem kaptál időben segítséget? Tehát, akkor minek van nagyobb kockázata? Ez a branülös dolog igen ritka lehet, mert a fiamnak vesegondjai vannak és bármiféle papír aláírása nélkül be szokták neki kötni a branült. Első alkalommal rá is kérdeztem, hogy van-e ennek veszélye, mire az orvos azt mondta, hogy semmi. Tehát, amiről te beszélsz az millióból, ha egyszer fordulhat elő, még a szülés közbeni komplikációk azért gyakoribbak sajnos és ott fontos az a fél perc is.
2015. jún. 15. 10:05
 27/27 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, ezt megbeszéltük. Egyikünk véleménye sem változott. De érdekes beszélgetés volt. Szép napot neked és örüljünk a közelgő lehülésnek! :)
2015. jún. 15. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!